^

Nya Zeeland med husbil

Den perfekta resan till Nya Zeeland för familjen. Med en husbil har ni gott om tid att uppleva Nya Zeelands natur.

26 dagar från 19.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 26.200 kr
Priset inkluderar: flyg, husbilshyra och färja

Nya Zeeland är utmärkt för semester i bil eller husbil. Väljer ni att resa runt med egen husbil får ni den ultimata friheten och särskilt för familjer är det ett bra sätt att semestra på. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av camping, bara lusten att uppleva.

Förslaget här inkluderar både Nordön och Sydön och visar vad ni kan hinna med på 26 dagar. 

Hämta husbilen i Auckland eller Christchurch och dra iväg på en 21 dagar lång rundresa på egen hand i detta fantastiska land. Upplev maorikulturen, fjordlandskapen, glaciärerna, vinområdena, de trevliga Nya Zeeländarna i ditt eget tempo utan stress.

Dagsprogrammet nedan är endast ett förslag på hur ni kan lägga upp era tre veckor på Nya Zeeland. Ni kan sedan bestämma själva hur just ni vill spendera er tid. 

OBS! Vi inkluderar alltid FULL försäkring i våra husbilspaket. Inga tillägg på plats.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att boarda flyget till Asien där ni gör ett mellanstopp.

Dag 2: Mellanlandning i Asien

Stanne ev. i Singapore, Bangkok eller Dubai på vägen och på så vis dela upp den annars så långa flygsträckan. 

Dag 3: Ankomst Auckland

Ankomst till Auckland som är Nya Zeelands största stad. En pulserande och kosmopolitisk storstad som är överskådlig och lätt att hitta runt i.

Dag 4: Auckland

Auckland kallas även för "City of Sails" då det är den storstad i världen där flest invånare har egen båt. Här finns inte mindre än fem stora marinor.

Dag 5-6: Bay of Islands

Husbilen hämtas och efter en grundlig instruktion är det dags att ge sig ut på de nya zeeländska vägarna med husbil och med vänstertrafik. Turen går till Bay of Islands ett otroligt vackert områden med långa vita sandstränder och gröna öar i ett himmelsblått hav. Givetvis finns här många campingplatser att välja mellan. Det är en bra ide att välja en campingplats i närheten av Paihia eftersom många fisketurer och båtturer utgår härifrån. Väljer ni att bo längre norrut är det närmare till 90 Mile Beach och Cape Reinga som är Nya Zeelands nordligaste punkt. 

Dag 7-8: Coromandel

Från Bay of Islands rekommenderar vi att ni kör längs med västkusten för att komma till Waipoua Forests som täcker mer än 2.600 hektar med de otroligt stora Kauri-träden. Det största trädet i Waipoua är "Tane Mahuta" och är 51 meter högt, 14 meter i omkrets och trädet har inga grenar förrän 12 meter över marken! Kör sedan vidare till Coromandel Peninsula där det finns riktigt många fina campingplatser att välja mellan. Väljer ni en campingplats på halvöns östkusthar ni nära till Hot Water Beach där ni kangräva ert egna varma badkar i sanden. Här finns nämligen många varma källor under sanden. I närheten av Hot Water Beach ligger också bergsformationen Cathedral Cove. På halvöns östkust finns också Cooks Bay där Captain Cook 1769 hissade den engelska flaggan och gjorde anspråk på landet. Utöver den historiska aspekten finns här en helt fantastisk strand.

Dag 9: Rotorua

Starka naturkrafter gömmer sig under Nya Zeelands fredliga yta och det upplever ni när ni kör till Rotorua som ligger i ett område med stor termisk aktivitet. Besök t ex Whakarewarewa Thermal Valley som ligger i utkanten av staden. Här finns gejsern Pohutu och det finns även ett helt nytt besökscenter med bra information om maorikulturen.

Dag 10-11: Napier

Dag 10: Det finns flera termiska områden på dagens rutt bl a Waimangu Volcanic Valley och Wai-o-Tapu. I Taupo får ni inte missa Huka Falls, som ligger i närheten av Nya Zeelands största sjö Lake Taupo. En stor del av sträckan till Napier går igenom en natur, där civilisationen inte har lämnat många andra spår än vägen ni kör på.

Dag 11: Napier är först och främst känd för sin stadskärna med många byggnader i art déco-stil. Det är en god idé att följa med på en guidad stadstur och höra om jordskalvet 1931 som lämnade staden i ruiner och som är bakgrunden för den stora koncentrationen av art déco-byggnader. På en guidad tur kommer man även in i olika byggnader och får ser hur de karaktäristiska art déco dekorationerna och detaljerna ser ut innanför murarna. Området omkring Napier och Hastings hör till ett av de varmaste och mest solrika på Nya Zeeland. Man har odlat vin här sedan 1850-talet och på grund av den mycket varierade jorden är förhållandena ideella för många olika druvsorter. Vid Cape Kidnappers sydöst om Napier finns en havssulekoloni. Det är en av världens största kolonier på land och man räknar med att det finns omkring 20.000 havssuler här. Är ni här mellan september och april rekommenderar vi en guidad tur (4WD) där ni får uppleva fåglarna på nära håll.

Dag 12: Wellington

Vi rekommenderar att ni denna dag kör direkt till Wellington så det finns tid att besöka Nya Zeelands nationalmuseum Te Papa Tongarewa. Detta är inget vanligt museum. Avancerad datateknologi och alla tänkbara audiovisuella medel ser till att det blir ett museibesök ni aldrig glömmer.

Dag 13: Nelson

Dags att idag lämna Nordön och ta färjan från Wellington till Picton på Sydön. Färjeöverfarten är i sig själv en stor naturupplevelse. Från Picton slingrar sig vägen genom regnskogen och bergen och det finns många platser där man kan stanna och följa en av de märkta vandringslederna. Pelorus Bridge är ett trevligt förslag för en mindre vandring. Även i Nelson området finns många campingplatser med naturskön belägenhet.

Dag 14: Hokitika

Från Nelson kör ni söderut till Murchison och vidare genom det dramatiska landskapet vid Buller Gorge och till Sydöns västkust. Gör eventuellt en avstickare till sälkolonin vid Cape Foulwind innan ni fortsätter längs med kusten till bergsformationen Pancake Rocks och vidare till Hokitika.

Dag 15: Franz och Fox Glacier

Fortsätt längs kusten till Westland National Park. Här är glaciärerna Franz Josef och Fox dagens stora attraktion då de två glaciärerna går helt ner till den tempererade regnskogen bara ett par kilometer från kusten. Vill ni uppleva en av glaciärerna på nära håll rekommenderar vi en glaciärvandring i sällskap med en lokalguide eller en flygtur med helikopter där man landar på glaciären. 

Ni har nu kommit till ett område i Nya Zeeland där det inte finns så många campingplatser att välja mellan och i högsäsong är det därför en god idé att beställa plats i förväg.

Dag 16-18: Queenstown

Turen går via Haast Pass till Wanaka och vidare till Queenstown som är Nya Zeelands främsta "action" stad med ett stort utbud av aktiviter av olika slag.

Queenstown är basen under ett par dagar så det finns stor möjlighet att njuta av naturen på en vandring- eller ridtur eller kanske på mountainbike. Drömmer ni om att prova bungy jump är det också här ni kan uppfylla den drömmen

Dag 19-20: Fiordland National Park

Från Queenstown kör ni söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Nationalparken är både stor och storslagen och utan tvivel ett av de vackraste naturområdena i Nya Zeeland. De 8.000 mm regn som faller här varje år gör sitt till. Utmed bergsidorna finns en frodig växtlighet med mossa, ormbunkar och gigantiska träd och ni kan inte föreställa er hur många nyanser av grönt som finns. Bergstopparna sträcker sig mot himlen och vattenfall sänder kaskader av vatten utöver de lodräta bergsväggarna. Detta natursceneri kan faktiskt endast upplevas på en båttur på antingen Milford Sound eller Doubtful Sound. Kom ihåg att boka innan ni reser hemifrån. 

Dag 21-22: Dunedin

Dag 21: Dagens resa går tvärs över den södra delen av Sydön till Dunedin som grundades 1848 av skottska immigranter. På 1860-talet hittade man guld i området och under en tid var staden den rikaste i Nya Zeeland. Idag har staden ett rikt och otraditionellt kulturliv.

Dag 22: Otago-halvön öster om Dunedin är ett paradis för ornitologer och naturälskare. Ytterst på halvön vid Taiaroa Head finns en albatrosskoloni där man kan uppleva denna jättefågel, som har ett vingfång på tre meter. Ni kan också se de sällsynta gulögda pingvinerna som varit utrotningshotade. Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve grundades genom ett lokalt initiativ och stället har utvecklat sig till att bli en turistattraktion och en forskningsinstitution. Ett nät av övertäckta och kamouflerade gångar går genom området och på det sättet kommer man helt nära pingvinerna som är mycket skygga.

 

 

 

Dag 23-24: Christchurch

Välj mellan att köra direkt till Christchurch eller göra några avstickare längs med vägen. Christchurch är en mycket engelsk stad och det avspeglar sig i hög grad i många av byggnaderna i centrum och på gatunamnen. De första engelska immigranterna tog med sig ett stort intresse för trädgårdskonst och de anlade redan 1863 den botaniska trädgården som idag utgör 30 hektar. Den botaniska trädgården är omgiven av en ännu större Hagley Park så Christchurch lever upp till sitt smeknamn The Garden City.

Dag 25-26: Hemresa

Dag 25: Husbilen återlämnas. Avresa från Christchurch.

Dag 26: Ankomst Sverige. Välkommen hem!

Det finns möjlighet att köpa till ett par extra nätter i tex Sydney på vägen hem. Rådgör med din säljare!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 26.200 kr  fr. 19.200 kr
 Högsäsong  fr. 36.900 kr  fr. 24.900 kr
 
Maui och Britz använder sig av så kallad flexrate, vilket innebär att priset är flexibelt/flytande fram till att bokningen har bekräftats hos leverantören. Ju tidigare bokningen görs, desto lägre flexrate får man. Lägsta flexrate är ca 600 SEK/dygn och den högsta ca 5.800 SEK/dygn. Priset påverkas av säsong, tillgång på husbilar samt när bokningen görs. Rådgör med din säljare vilken flexrate som gäller för just din resperiod. 

 

 

Priset inkluderar:
 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • 2 övernattningar på hotell i Auckland
 • Husbil 21 dagar inkl:
  - Fria mil
  - Ansvars- och kaskoförsäkring (självrisk NZD 7.500)
  - Transport mellan flygplats och maui depå
  - Personlig utrustning (sängkläder, täcke, lakan, handdukar mm)
  - Utrustning till husbil (köksutrustning, porslin mm) 
  - Lån av 'Like a local' surfplatta med GPS och relevant resinformation och kartor
  - 24 timmars Roadservice Helpline
  - Gratis inträde (för föraren) till Waitomo GlowwormCaves
  - 15% lokal skatt
  Maui inclusive pack som även inkluderar:
  - Självriskeliminering (från NZD 7.500 till NZD 0)
  - Extra förare
  - WiFi inkl 1 GB surf
  - Bilstol (på förfrågan)
  - Snökedjor (om nödvändigt)
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • Bokningsavgift
Tillägg:
 • Envägshyra vid upphämtning/avlämning i olika städer
 • Express Return Pack (från NZD299)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Stora vinturen till Waiheke Island

Upplev vacker natur och fantastiskt vin på denna vintur till Waiheke Island från Auckland.
Dagstur från 1.050 kr

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.
Halvdagstur från 950 kr

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.
Dagstur från 690 kr

Stadsrundtur & Sky Tower

Denna stadsrundtur innehåller Aucklands största sevärdheter samt en tur upp i Sky Tower.
Halvdagstur från 550 kr

Segeltur i Auckland

Se Auckland från sjösidan och njut utsikten över bukten och alla segelbåtar.
1,5 timme från 480 kr

Poor Knights Islands

Följ med på en båtutflykt från Whangarei på Nordön till vackra Poor Knights Islands.
Halvdagstur från 1.080 kr 

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.
Dagstur från 1.080 kr

Simma med delfiner i Paihia

Simma med delfiner och upplev Bay of Islands storslagna landskap och djurliv.
Halvdagstur från 690 kr

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock
Halvdagstur från 690 kr

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.
Halvdagstur från 750 kr 

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.
Dagstur från 2.250 kr

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands nordö.
Dagstur från 350 kr

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.
Halvdagstur från 790 kr

Stadsrundtur i Wellington

Denna guidade tur visar dig det bästa Nya Zeelands huvudstad Wellington har att erbjuda.
Halvdagstur från 350 kr

I Kiwifågelns fotspår

Få chansen att se den utrotningshotade Kiwifågeln i det fria under denna spännande tur.
2 dagar från 4.870 kr

Huvudstaden Wellington

Utforska Wellington på en kombinerad stadsrundtur med maorimyter samt natur- och djurliv.
Dagstur från 2.550 kr

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari med guide.
Dagstur från 2.650 kr

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.
3 dagar från 10.700 kr

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.
Dagstur från 950 kr

Segling i Abel Tasman

Det är från vattnet som Abel Tasman National Park visar sig från sin vackraste sida.
Dagstur från 1.650 kr

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.
Dagstur från 2.950 kr

 

 

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 
Halvdagstur från 3.200 kr

Hollyford Track

Vandra i Fiordland National Park med utsikt till fjordar och berg. Allt är inkluderat.
3 dagar från 11.500 kr

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.
Halvdagstur från 1.200 kr

Ziplina över Queenstown

Känn spänningen och låt adrenalinet rusa när ni ger er ut på Nya Zeelands första zip-lina i Queenstown.
Halvdagstur från 990 kr

Kawarau Bridge Bungy

Ett besök på Nya Zeeland med ett klassiskt bungy jump är för äventyraren ett måste.
Halvdagstur från 1.100 kr

Dagstur Doubtful Sound

Dagstur till Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.
Dagstur från 1.550 kr

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.
Dagstur från 1.050 kr

Dagstur till Mount Cook

Ta en närmare titt på Nya Zeelands högsta berg och ät lunch på legendariska Hotel Hermitage.
Dagstur från 2.050 kr

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.
Halvdagstur 680 kr

Alpine Safari

Utforska Canterbury Plains på en dagstur och avsluta med tågresan TranzAlpine tillbaka till Christchurch.
Dagstur från 2.950 kr

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.
Dagstur från 1.890 kr

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över sydön.
Halvdagstur från 1.550 kr

Fler utflykter

 • Stora vinturen till Waiheke Island

  Upplev vacker natur och fantastiskt vin på denna vintur till Waiheke Island från Auckland.
  Dagstur från 1.050 kr

 • Vintur till Waiheke Island

  Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.
  Halvdagstur från 950 kr

 • Stadsrundtur & båtutflykt

  Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.
  Dagstur från 690 kr

 • Stadsrundtur & Sky Tower

  Denna stadsrundtur innehåller Aucklands största sevärdheter samt en tur upp i Sky Tower.
  Halvdagstur från 550 kr

 • Segeltur i Auckland

  Se Auckland från sjösidan och njut utsikten över bukten och alla segelbåtar.
  1,5 timme från 480 kr

 • Poor Knights Islands

  Följ med på en båtutflykt från Whangarei på Nordön till vackra Poor Knights Islands.
  Halvdagstur från 1.080 kr 

 • Cape Reinga & 90 Mile Beach

  Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.
  Dagstur från 1.080 kr

 • Simma med delfiner i Paihia

  Simma med delfiner och upplev Bay of Islands storslagna landskap och djurliv.
  Halvdagstur från 690 kr

 • Båttur till Hole in the Rock

  Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock
  Halvdagstur från 690 kr

 • Hangimiddag & maori-konsert

  Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.
  Halvdagstur från 750 kr 

 • Vulkaner och regnskog

  Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.
  Dagstur från 2.250 kr

 • Waitomo Caves

  Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands nordö.
  Dagstur från 350 kr

 • En dag i Hobbiton

  Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.
  Halvdagstur från 790 kr

 • Stadsrundtur i Wellington

  Denna guidade tur visar dig det bästa Nya Zeelands huvudstad Wellington har att erbjuda.
  Halvdagstur från 350 kr

 • I Kiwifågelns fotspår

  Få chansen att se den utrotningshotade Kiwifågeln i det fria under denna spännande tur.
  2 dagar från 4.870 kr

 • Huvudstaden Wellington

  Utforska Wellington på en kombinerad stadsrundtur med maorimyter samt natur- och djurliv.
  Dagstur från 2.550 kr

 • Wellington för matälskare

  Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari med guide.
  Dagstur från 2.650 kr

 • Abel Tasman till fots

  Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.
  3 dagar från 10.700 kr

 • Abel Tasman Walk and Kayak

  Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.
  Dagstur från 950 kr

 • Segling i Abel Tasman

  Det är från vattnet som Abel Tasman National Park visar sig från sin vackraste sida.
  Dagstur från 1.650 kr

 • Helikoptertur till Fox Glacier

  Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.
  Dagstur från 2.950 kr

   

   

 • Helikoptertur Franz Josef-glaciären

  Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 
  Halvdagstur från 3.200 kr

 • Hollyford Track

  Vandra i Fiordland National Park med utsikt till fjordar och berg. Allt är inkluderat.
  3 dagar från 11.500 kr

 • I sagan om ringens fotspår

  Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.
  Halvdagstur från 1.200 kr

 • Ziplina över Queenstown

  Känn spänningen och låt adrenalinet rusa när ni ger er ut på Nya Zeelands första zip-lina i Queenstown.
  Halvdagstur från 990 kr

 • Kawarau Bridge Bungy

  Ett besök på Nya Zeeland med ett klassiskt bungy jump är för äventyraren ett måste.
  Halvdagstur från 1.100 kr

 • Dagstur Doubtful Sound

  Dagstur till Doubtful Sound

  Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.
  Dagstur från 1.550 kr

 • Albatrosser & Pingviner

  Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.
  Dagstur från 1.050 kr

 • Dagstur till Mount Cook

  Ta en närmare titt på Nya Zeelands högsta berg och ät lunch på legendariska Hotel Hermitage.
  Dagstur från 2.050 kr

 • Spårvagnsmiddag i Christchurch

  Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.
  Halvdagstur 680 kr

 • Alpine Safari

  Utforska Canterbury Plains på en dagstur och avsluta med tågresan TranzAlpine tillbaka till Christchurch.
  Dagstur från 2.950 kr

 • Simma med delfiner i Akaroa

  På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.
  Dagstur från 1.890 kr

 • TranzAlpine

  Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över sydön.
  Halvdagstur från 1.550 kr