^
 • Kryssning Alaska från Vancouver

  13 dagar från 21.400 kr. Inkl. flyg, övernattningar och kryssning

  Nyhet!

  Flera härliga kryssningspaket till Karibien, Hawaii och Alaska.

  Kryssningar Karibien, Hawaii och Alaska

Kryssning Alaska från Vancouver

Naturupplevelser och unika landskap väntar på dig på en kryssning i Alaskas orörda naturområden. Upplev också vackra städerna Vancouver och Seattle.

13 dagar från 21.400 kr
Pris per person vid 2 vuxna 
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och kryssning 

Alaska kallas ibland för den sista vildmarken och på denna kryssning får du ta del av enastående vyer och naturupplevelser i denna avskilda del av världen. Att segla genom Alaska Inside passage och se de branta klippväggarna och glaciärerna som flyger ner i fjorden precis vid båten, är minnen för livet. Du får också besöka historiska platser från den betydelsefulla guldrushen. Självklart ges också tillfälle att bara spendera dagar ombord på det moderna och lyxiga fartyget Celebrity Solstice där kombinationen upplevelse och bekvämlighet står i fokus. Du har flera restauranger av olika kök att välja mellan, teater, bio och livemusik som underhållning och chans att få både matlagningskurs och lära dig andra givande saker ombord. Resan startar i kanadensiska Vancouver där du har två nätter för att både vila upp dig efter resan och utforska denna vackert belägna stad. Kryssningen avslutas i Seattle där ytterligare två nätter väntar, vilket ger dig tid att se dig om i denna spännande stad samt ta dig ut till den 4.000 m höga aktiva vulkanen Mount Rainier strax utanför. Vill du förlänga din vistelse i Vancouver eller Seattle med några dagar, eller kanske med något utav våra andra paket går det självklart bra. Du kan läsa mer om paket som kan passa här.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Vancouver

Från Sverige flyger du till Vancouver där du ankommer samma dag tack vare tidsskillnaden. Väl framme checker du in på ett centralt beläget hotell där du har två nätter. Använd resten av dagen åt att antingen vila upp dig efter resan, eller redan nu börja utforska allt som finns att se och göra i Vancouver.

Dag 2: Vancouver

Idag väntar en heldag i västra Kanadas största stad Vancouver. En stad som av många beskrivs som en utav världens vackraste städer, belägen vid havet och med snöklädda berg i bakgrunden. Vancouver är en mångkulturell stad med framförallt stor asiatisk befolkning. Detta märks både på atmosfären och på det stora utbudet av olika sorters restauranger och kaféer som finns att välja mellan. Staden är lätt att ta sig runt i till fots och höjdpunkter är bland annat stadsparken Stanley Park med sina totempålar, Grouse Mountain där du får en fantastisk utsikt över stan, Vancouvers stora China town och vackra Chinese Garden samt en hisnande promenad över Capilano Suspension Bridge. Läs mer om alla turer och upplevelser som väntar dig i Vancouver här. Självklart går det bra att stanna fler nätter eller förlänga din vistelse i västra Kanada om du pratar med din resesäljare. 

Dag 3: Kryssning Alaska

Idag är det dags att starta ditt Alaska-äventyr och gå ombord på kryssningsfartyget Celebrity Solstice från rederiet Celebrity Cruises. Detta är ett modernt och lyxigt fartyg som kombinerar förstklassiga hytter, underhållning, fantastiska restauranger och ypperlig service. Du har bland annat området Lawn Club i aktern där det finns äkta gräs du kan sitta och ha picknick på. Fartyget har också egen glasblåsningsuppvisning och - studio skapade i samarbete med Corning Museum of Glas. De över 12 restaurangerna eller kaféerna ombord, med allt från italienska smaker på Tuscan Gille till franska specialiteter i Murano, bjuder på smakupplevelser utöver det vanliga. Detta är en kryssning som på ett fantastiskt sätt kombinerar upplevelser och bekvämlighet. Du går ombord kl. 16.30 men räkna med att vara på plats minst två timmar innan.

Dag 4: Till havs

Denna dag spenderas till havs och du får möjlighet att bara njuta av vackra vyer och allt fantastiskt fartyget har att erbjuda. Några av de saker som finns att tillgå och som ingår på en kryssning med Celebrity Cruises är följande:

 • Underhållning i teatern 
 • Bio
 • Livemusik och nattklub
 • Bibliotek, kurser och undervisning
 • Pool och bubbelpool
 • Gym och löpbana
 • Matlagningskurs och vinprovning

Dag 5: Ketchikan, Alaska

Ketchikan är känd som Alaskas första stad, och du kan inte undkomma att lägga märke till de många totempålarna som finns här. Du ankommer Ketchikan kl. 07.00 på morgonen och har sedan hela dagen fram till kl. 16.00 på dig att utforska området.

Dag 6: Tracy Arm Fjord - Juneau

Omgiven av upptill 1.000 m höga granitväggar ligger fjorden Tracy Arm Fjord. Den är 56 km lång och del av Tongass National Forest. Det är en mäktig känsla när fartyget seglar in i fjorden tidigt på morgonen 06.00. Du lämnar området vid kl. 10.00 för att fortsätta resan mot Juneau. Ankomst i Juneau är beräknad till kl. 13.30 och väl framme kan du få ett smakprov på stadens pionjäranda i form av lokalbryggt öl på Red Dog Saloon. När du är här får du heller inte missa att titta på en utav Wyatt Earps pistoler som finns bland en mängd föremål som ingår i en utställning bakom baren. Fartyget avgår inte förrän kl. 22.00 på kvällen så du har hela eftermiddagen och kvällen på dig att utforska staden. 

Dag 7: Skagway/Alaska Inside Passage

Idag ankommer du kl. 07.00 till den lilla staden Skagway i de norra delarna av sydöstra Alaskas Inside Passage. Här lever guldruschens aura kvar i allra högst grad och du hittar gamla träfort, hästkärror och salooner i originalstil. Allt ackompanjerat av en enastående vacker natur i bakgrunden. Fartyget stannar här fram till kl. 18.00 innan resan går vidare genom Alaskas Inside Passage. Denna passage anses vara en utav världens vackraste i sitt slag och är en utav de få där du kan komma riktigt nära de branta väggarna samt glaciärerna som mynnar rakt ut i fjorden. Du stannar i området fram till kl. 22.30.

Dag 8: Till havs

Idag har du ännu en dag till havs där du kan luta dig tillbaka och njuta av vackra landskap och allt fantastiskt som finns ombord på fartyget.

Dag 9: Victoria, Vancouver Island

Dagen stopp är Victoria på Vancouver Island dit du ankommer kl. 17.30 på eftermiddagen. Victoria är provinshuvudstad i British Columbia och ligger på Vancouver Islands södra sida. Staden är känd för sitt milda klimat och aktiva livsstil. Klimatet ger förutsättningar för både vackra trädgårdar som Butchart Gardens och en blomstrande vinproduktion. Du har hela kvällen här då fartyget inte seglar vidare förrän kl. 00.00.

Dag 10: Seattle

Kryssningens sista stopp,  Seattle i staten Washington. Du ankommer kl. 06.00 på morgonen och utcheckning är vanligtvis ungefär två timmar efter dockning. Seattle beskrivs ofta som den vackrast belägna staden i USA och är känd för sitt regniga klimat. Men denna metropol kan också skryta med en enastående arkitektur och ett rikt musik - och kulturliv. Tillsammans med en avlappnad och trevlig atmosfär har Seattle mycket att erbjuda turister. Du har kommande två nätter i Seattle och kan så snart du har checkat in på ditt centrala hotell, börja utforska allt som finns att se och göra här. 
 

Dag 11: Seattle

Du har en heldag till att upptäcka allt från världsberömda Space Needle och det första Starbucks-caféet till härliga marknader, museum och restauranger. En utav Seattles största sevärdheter ligger dock utanför staden. Den 4.000 m höga och aktiva vulkanen Mount Rainier. Det går självklart bra att förlänga din Seattle-vistelse eller lägga till ett stopp i exempelvis New York på vägen hem. 

Dag 12: Avresa Seattle

Sug ut det sista ur Seattle efter att du checkat ut från ditt hotell i och innan det dags att ta dig till flygplatsen för att påbörja resan hem till Sverige igen.

Dag 13: Ankomst Sverige

En upplevelserik och avkopplande semester är till ända. Du landar i Sverige igen med en mängd oförglömliga minnen med dig hem. Välkommen hem!

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR

Läs mer om praktisk information kring din kryssning HÄR


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Året om*  fr. 21.400 kr

 

*Priserna på kryssningen kan variera stort mellan olika datum då de styrs av tillgång och efterfrågan.

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Vancouver//Seattle - Sverige
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Vancouver
 • Kryssning 7 nätter ombord på Celebrity Solstice, Celebrity Cruise Line. Inkl:
  - 7 övernattningar i delad dubbelhytt (insides)
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Underhållning
  - Dricks
  - Läs mer om vad som är inkluderat i Celebrity Cruises här.

 • 2 nätter i Seattle

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Alaska, västra USA och Kanada. Därtill kommer även resor under högtider. När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Dagstur från 790 kr

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten till Vancouver från havs på denna middagskryssning i solnedgång.
2,5 timme från 710 kr

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouver på bästa tänkbara vis. På en cykel med en lokal guide.
Dagstur från 655 kr

Valsafari från Vancouver

Spännande valsafari strax utanför Vancouver. Upplev späckhuggare, sjölejon och sälar.
Halvdagstur från 1.025 kr 

Stanley Park och äventyr i regnskogen

Upplev färgstarka totempålar, tempererad regnskog och Capilano Canyon.

Upplev färgstarka totempålar, tempererad regnskog och Capilano Canyon.
4 timmar från 930 kr

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan. Ett minne för livet!
30 minuter från 960 kr

Fler utflykter