mclaren_vale_5

Barossa Valley och McLaren Vale med bil

Upplev South Australias mat - och vinkultur i vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale.

5 dagar från 4.220 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

South Australia är känt för sitt rika kulturliv och sin otvivelaktiga passion för god mat och vin. Det sistnämnda upplever du till fullo i de världsberömda vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale. Här fyller vinrankorna landskapet mellan mysiga små städer med otaliga bra restauranger där duktiga kockar trollar fram den ena utsökta måltiden efter den andra. Självklart serverade med passande vin till. Med två nätter på varje ställe och en hyrbil till ditt förfogande har du möjlighet att både besöka vingårdar och utforska områdets alla andra sevärdheter. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

South Australia är känt för sitt rika kulturliv och sin otvivelaktiga passion för god mat och vin

Dag 1: Adelaide – Barossa Valley

De kommande dagarna går i vinets tecken när du lämnar Adelaide och sätter kurs mot Barossa Valley. Idag håller ett stort antal av Australiens mest kända vinproducenter till i Barossa, där både fruktiga, vita viner och kraftiga, solmogna rödviner trollas fram av de duktiga vinmakarna. Efter incheckningen är resten av dagen fri åt att njuta av detta vackra område. Förutom vin finns här också mysiga, små byar, vacker natur och bra restauranger.

Distans: ca 80 km

Dag 2: Barossa Valley

Hela dagen är fri åt att njuta av detta vackra område. Det kan starkt rekommenderas att titta förbi några av de berömda vingårdarna för att smaka på deras senaste skörd. Shiraz är den mest kända druvan i Barossa. Men man gör också utmärkt vitvin på chardonnay och riesling i både Barossa och närliggande Clare Valley. Det finns naturligtvis även andra druvsorter och olika blandningar tillgängliga och ett besök på vingårdar som Peter Lehmann, Henschke eller Wolf Blass ger en bra introduktion till områdets viner. Du kan också besöka gallerier eller den lokala matmarknaden som är fylld med lokala råvaror. Kanske följt av en lång, avslappnad lunch på en av Barossas många fantastiska gourmetrestauranger - naturligtvis med tillhörande vin.

Dag 3: Barossa – McLaren Vale

Resan går återigen söderut mot McLaren Vale söder om Adelaide. På väg genom Adelaide Hills kan du välja att stanna i den lilla staden Hahndorf, Australiens äldsta och bäst bevarade tyska by. De gamla gatorna, de historiska byggnaderna och de små butikerna berättar historien om de många tyska immigranterna som koloniserade denna del av Australien. En sak som de tyska immigranterna hade med sig var vinodling, och ett antal platser i södra Australien visade sig vara perfekt för detta ändamål. Däribland McLaren Vale, som idag är en av statens bästa vinområden. På vägen till McLaren Vale kan du också stanna i Strathalbyn, en trevlig liten stad med gallerier, antikaffärer, kaféer och några historiska byggnader.

Distans: ca 120 km

Dag 4: McLaren Vale

Du har hela dagen åt att njuta av McLaren Vale, där vingårdarna ligger vackert utspridda i det frodiga, kuperade landskapet. Området är särskilt känt för sina viner på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot och chardonnay. Men nyskapande vingårdar som d'Arenberg försöker sig också på en mängd andra druvor och blandningar. Det finns gott om möjligheter att smaka på läckerheter när du besöker områdets vingårdar. Under perioden maj till oktober kan du också välja att krydda vinupplevelserna med ett besök i den närbelägna kuststaden Victor Harbour, en av de bästa platserna i Australien för att se valar alldeles nära kusten.

Dag 5: McLaren Vale – Adelaide

Resan tillbaka till Adelaide är inte lång så det finns tid till ett par vingårdsbesök till denna förmiddag om så önskas. Ta eventuellt en liten omväg till Aldinga Beach för att njuta av utsikten över havet på väg tillbaka till Adelaide. Du behöver inte skynda dig då du har tillgång till bilen hela dagen och även kan lämna den dagen efter om du vill. Bara du gör det innan det klockslag du hämtade upp den dag ett.

Distans: ca 40 km

Se alla dagar

Pris

5 dagar från 4.220 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png