^
 • Aktiv semester i Queensland

  22 dagar från 30.900 kr

 • Australien - Queensland - Great Barrier Reef
  Aktiv semester i Queensland

  22 dagar från 30.900 kr

 • Australien - Queensland - Great Barrier Reef
  Aktiv semester i Queensland

  22 dagar från 30.900 kr

 • Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island
  Aktiv semester i Queensland

  22 dagar från 30.900 kr

 • Australien - Queensland - Lamington National Park
  Aktiv semester i Queensland

  22 dagar från 30.900 kr

Aktiv semester i Queensland

Denna resa längs med den australienska östkuststaten Queensland från Cairns till Brisbane bjuder på allt från surf och riverrafting till tropiska stränder och snorkling på Stora Barriärrevet. En perfekt resa för familjen.

22 dagar från 30.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn/tonåringar
Pris per person för 2 vuxna från 36.200 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, husbilshyra och flera aktiviteter

Få platser i världen är så välägnade till en aktiv familjesemester som Queensland i Australien. Både vuxna, tonåringar och barn kommer njuta av de fantastisa omgivningarna och det finns aktiviteter för en var smak och ålder. Utforska regnskogen, stränderna och Stora Barriärrevet. 

Tropiska Cairns
Resan startar i tropiska Cairns som är en perfekt utgångspunkt för att utsforska Stora Barriärrevet. I Cairns får du också möjlighet att prova River Rafting i Tully Gorge National Park ett par timmar söder om Cairns. 

Med husbil längs med Australiens östkust
I Cairns hämtar du din husbil och kör därefter söderut längs Australiens vackra östkust. Med en husbil har du frihet att själv bestämmma rutten och tempot, så det blir en resa helt på dina premisser. 

Reseförslaget nedan tar dig hela vägen från Cairns till Brisbane och under vägen väntar många upplevelser. Bland annat kan du se fram emot en utflykt med vattenflyg över revet, snorkling bland korallerna och inte minst surfundervisning i Surfers Paradise. Du kan även kika efter krokodiler i regnskogen vid Daintree, segla bland tropiska öar i Whitsunday samt utforska världens största sandö Fraser Island. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att boarda flyget mot Australien och resan går via Asien. Det är möjligt att stanna ett par dagar längs vägen i tex Hong Kong, Dubai, Singapore eller Bangkok. Rådgör med din resesäljare!

 

Dag 2: Mellanlandning i Asien

Det är mellanlandning i Asien och det blir möjlighet för att sträcka på benen innan flyget fortsätter vidare mot Australien. 

Dag 3: Ankomst till Cairns

Cairns är huvudstaden i det norra tropiska Queensland och här finns mycket att se och uppleva. Både för stora som små. Dagen idag är ledig så att ni får gott om tid till att rätta er in det australienska livet. Ta fram badkläderna och besök lagunen mitt i Cairns - en härlig plats för att kurerar jetlaggen. 

Dag 4: River Rafting

Dagens adreanlinkick får du på denna raftingtur på Tully River som ligger i Tully Gorge National Park. Framför er väntar en fem timmars lång utmaning på brusande floden tillsammans med en grupp och erfarna guider. Utflykten inkluderar BBQ-lunch och transfer till och från hotellet i Cairns. En dag med full fart!

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Heron Island

Dag 5: Dagsutflykt på Stora Barriärrevet

Dagen tillbrings på Stora Barriärrevet. Vi föreslår en utflykt utöver det sedvanliga, där ni besöker inte mindre än tre platser på revet. Katamaranen som ni åker med är bland de snabbaste som utgår från Cairns till revet och det betyder att du har hela fem timmar på revet. Fokus på dagens utflykt är snorkling. Vattnet är varm och skönt. Har du dyksertifikatiat ingår det ett provdyk under dagen. 

Dag 6: Dagsutflykt till regnskogen

Nationalparken norr om Cairns hör till ett av Australiens mest oberörda regnskogsområden. På dagens guidade utflykt kommer ni bland annat på en båtutflykt på Daintree River, regnskogsvandring samt ser den vacka Cape Tribulation Beach. 

Australien - Queensland - Cairn

Dag 7-8: Cairns - Airlie Beach

Det är dags att hämta ut husbilen som ska vara familjens hem under resan längs med Queenslands östkust. De kommande dagarna är på egen hand och ni kan göra vad ni vill. Det enda ni ska göra är att packa in ert bagae, fylla kylskåpet och åka iväg på äventyr. Det är gott om tid för eventuella avstickare under vägen. 

Distans: ca 620 km från Cairns till Airlie Beach

Dag 9: Whitsundays

I dag har vi förbokat en utflykt som ni bara MÅSTE prova. Det är en utflykt med vattenflyg till den mest kända stranden i Australien och det är Whitehaven Beach som ligger på en av öarna i ögruppen Whitsunday. Ögruppen består av 74 öar varav flertalet av öarna är obebodda och fridlysta. På denna utflykt flyger ni först en sightseeingtur över ögruppen och får samtidigt en fantastisk utsikt över Stora Barriärrevet. Från luften får man faktiskt det bästa intryck av hur imponerande korallerna är. Efter rundturen landar ni mjukt på Whithaven Beach och här är det gott om tid för sol och bad innan flygturen åter tar er till fastlandet. Tillbaka i land har ni nu en hel vecka till rådighet för att ta er från Airlie Beach till Burleigh strax söder om Brisbane.  

Visste du....
att det är ca 1 200 km från Airlie Beach till Burleigh. På sju dagar är det alltså massor av tid för upplevelser och stopp under vägen. 

Dag 10–16: Airlie Beach – Surfers Paradise

Längs vägen söderut passerar ni Hervey Bay som är utgångspunkt för upplevelser på världens största sandö Fraser Island. Ön är 123 km lång och 15 km bred och har inga vägar, bara hjulspår genom sanden. Vill man besöka ön på egen hand krävs därför en fyrhjulsdriven bil. MyPlanet hjälper gärna med att förboka en bil alternativt en guidad rundtur på ön. Vi rekommederar stark att besöka ön under dag på er väg söderut. 

Dag 17: Lär dig att surfa i Surfers Paradise

När ni ankommer till Surfers Paradise väntar en riktigt "Aussie-lektion" vilket är två timmars surfundervisning. Man kan bara lära sig att surfa genom att öva sig. Så med lite undervisning i ryggen är det bara att komma igång och kasta sig ut i vattnet. Under hela träningen är er instruktör med er i vattnet så det både är säkert, lärorikt och kul!

Strax söder om Surfers Paradise ligger Currumbin Wildlife Sanctuary där ni både kan mata kängurur och klappa koalabjörnar. En kul upplevelse för hela familjen.

Dag 18-20: Surfers Paradise – Brisbane

De nästakommande dagarna är till för att utforska kusten söder om Brisbane. Kanske ni fått blodad tand och vill surfa mer? Men det är även i detta område som kända temaparker som tex Dreamworld, Movie World, Wet'n Wild och Sea World ligger. 

Vill ni hellre utforska naturen bör ni besöka Lamington National Park som ligger på gränsen till delstaten New Soth Wales. Här finns subtropisk regnskog med hundratals vattenfall, gigantiska träd och ett stort utbud av vandringsleder. Det finns mer än 200 fågelarter i området. 

Husbilen återlämnas i Brisbane, där vi har förbokat en natt på hotell innan hemresan påbörjas. 

Distans: ca 80 km från Burleigh till Brisbane

Dag 21: Avresa från Brisbane

Det är dags att säga tack för denna gång Australien och Queensland!

Dag 22: Ankomst till Sverige

Ankomst i Sverige med bagaget fyllt av upplevelser från resan med familjen Down Under.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn/tonåringar
 Ord. säsong  fr. 36.200 kr  fr. 30.900 kr
 Högsäsong  fr. 39.900 kr  fr. 33.200 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige-Australien t/r
 • Flygskatter
 • 4 nätter på centralt hotell i Cairns
 • Dagstur med rafting på Tully River inkl. lunch
 • Dagstur på Stora Barriärrevet inkl. lunch och snorkling
 • Dagstur till Daintree inkl. lunch
 • 15 dagars husbilshyra inkl. alla nödvändiga försäkringar
 • Utflykt med vattenflyg till Whitsunday öarna
 • 2 timmars surflektion för hela familjen
 • 1 natt på hotell i Brisbane
 • Full klimatkompensation – läs mer här!
 

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Det tropiska norr har även högsäsong juni till augusti. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se