^
  • 10 unika upplevelser i Australien

10 unika upplevelser i Australien

Australien är fyllt av upplevelser, men vi har här valt ut 10 helt unika upplevelser som på olika sätt fångar det som gör landet så fantastiskt.

Lord Howe Island vid världens ände

Den extremt avskilt belägna ön Lord Howe Island öster om Australien beskrivs ofta som det perfekta paradiset med kritvita sandstränder, kristallklart vatten och färgglada koraller som bjuder in till snorkling. Ön bjuder dessutom på djuphavsfiske och vackra vandringsleder i den orörda naturen.

Simma med valhajar vid Ningaloo Reef

Valhajen är världens största fisk, och det är utan tvekan en obeskrivlig upplevelse att simma runt med denna jättefisk, som kan bli lika stor som en stadsbuss! Lyckligtvis är valhajen ofarlig och de låter ofta snorklare komma nära. Den bästa tidpunkten för att få se valhajar är från mitten av mars till augustis slut.

Aussie Rules Football

Få den ultimata sportupplevelsen på en riktig Aussie Rules fotbollsmatch och upplev en av de mest populära sporterna i Australien. Fotbollsmatchen kan upplevas på många olika platser runt om i landet där tusentals fans fyller arenorna och skapar en fantastisk stämning för att hylla hjältarna på planen.

Bridge Climb Sydney

Se Sydney från en helt ny sida på en Bridge Climb. Efter en klättringstur på hela 134 meter upp till toppen av vackra Harbour Bridge, belönas du med en otrolig 360 graders utsikt över city, hamnen och Operahuset. Turen är en av de mest populära aktiviteterna i Sydney och genomförs naturligtvis på ett säkert vis.

Kör längs Great Ocean Road

Den natursköna kuststräckan Great Ocean Road är en av de mest populära sträckorna i Australien. Här kan du uppleva ett rikt djurliv, mysiga småstäder och fantastisk natur med tempererade regnskogar, turkosblått hav och eroderade klippkuster. Mest berömt är The Twelve Apostles, som majestätiskt reser sig längs den dramatiska kusten.

Kangaroo Island

Kangaroo Islands orörda natur är den perfekta platsen för att uppleva flera av Australiens unika djur i sin naturliga miljö. Se sjölejon som solar på de vita sandstränderna, pelikaner som flyger högt över havet och koalor som gömmer sig i de höga eukalyptusträden. Håll också utkik efter echidnas, wombats och kängurur i de vackra och väldigt varierande landskapen.

Solnedgång över Uluru

Solnedgång över Uluru (även känt som Ayers Rock) är utan tvekan en magisk upplevelse. Här gäller det att sätta sig tillrätta och njuta av hur den mäktiga monoliten ändrar färg från orange till rubinröd och vidare till grå, innan solen försvinner i horisonten och den enorma stjärnhimlen tänds över öknen.

Operahuset i Sydney

Operahuset i Sydney är designat av den danske arkitekten Jørn Utzon och är den mest berömda och iögonfallande attraktionen i staden. Operahuset kan upplevas på flera sätt – gå på en konsert, följ med på en spännande rundvisning eller beställ en tur backstage dit vanligtvis endast stjärnorna kommer.

Se kängurur i det vilda

Det finns omkring 50 olika arter av kängurur och de mindre wallabies, så chanserna är stora att få uppleva detta ikoniska djur överallt i landet. Det är framförallt tidigt på morgonen och sent på kvällen, när temperaturen är lägre, som de kommer fram för att leta efter färskt gräs i gläntor och andra öppna ytor.

Åk båt bland krokodiler

Australiens stora saltvattenskrokodiler är ett fascinerande rovdjur. De kan bli upp till sju meter långa och har den kraftigaste käken i hela djurriket. Daintree i Queensland och Kakadu i Northern Territory är bra platser att se krokodiler på.

Läs om våra resor till Australien där du kan få alla dessa unika upplevelser!