^
  • Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock
    3 generationer Down Under

3 generationer Down Under

Danska Jørgen Meier reste med MyPlanet till Australien – en resa som skulle bli ett minne för livet. På Jørgens matbord ligger en karta över Australien, den har legat där i två år och är skyddad av ett lager genomskinlig plast. I början användes kartan till att ge drömmen om en resa down under liv, sedan satt familjen samlad omkring den och pekade ut platser som de hade en önskan om att få uppleva. Idag är kartan ett minne från resan som stod på önskelistan i många år, ett minne från landet som gjorde intryck som kommer finnas kvar resten av livet. En påminnelse om tre roliga och mysiga veckor tillsammans med hela familjen och upplevelser som flyttade gränser. 

Drömmer du också om att uppleva Australien med dina nära och kära? Läs mer om våra resor till Australien!

Tre generationer på äventyr

”Resan till Australien var min present till mig själv när jag fyllde 60 år. Den tog lång tid att planera och blev till slut något dyrare än en fest, men jag är så glad över att vi kom iväg allihopa tillsammans”, berättar Jørgen. 

Tre generationer var med på det stora äventyret – Jørgen, hans fyra söner, två svärdöttrar och två barnbarn. Australiens stora sevärdheter Sydney, den röda öknen med Uluru/Ayers Rock och Great Barrier Reef stod i centrum för resan. 

Noggrann planering

Allt var noggrant planerat i förväg med hjälp av MyPlanet. ”Dels hade vi små barn med, samtidigt som jag har svårigheter med att gå efter att ha drabbats av en hjärnblödning, så vi var sårbara. Därför var det viktigt att allt fungerade ordentligt”, säger Jørgen och fortsätter: ”Vi cyklade – jag puttades fram av mina två söner – genom Sydney, några testade på Bridge Climb, vi körde 4WD genom outbacken, flög luftballong över Uluru och snorklade/dök vid Great Barrier Reef. Det var fantastiskt”, minns Jørgen och tillägger: 

”Kartan på matbordet påminner mig varje dag om det som var mest otroligt av allt – att det gick att genomföra.”