^
  • 3 härliga utflykter från Sydney

3 härliga utflykter från Sydney

Det är helt klart värt att krydda resan till Sydney med några av de många olika upplevelser som väntar i närheten av staden. Här har vi samlat tre härliga utflykter från Sydney, där man får ta del av Australiens fantastiska natur, historiska vinområden och fascinerande djurliv. 

Dagstur till Blue Mountains

På en dagstur till Blue Mountains kommer du nära inpå Australiens otroliga natur och unika djurliv. Det dramatiska bergslandskapet i Blue Mountains National Park finns med på UNESCOs världsarvslista, och har fått sitt namn efter det blåa skimmer som oljan från eukalyptusträdens blad, ofta sprider över området.  I Blue Mountains finns ett otroligt rikt djurliv och det är inte ovanligt att man får se både kängurur och papegojor, samt en mängd andra spännande djur. Du får även besöka spektakulära Wentworth Falls och den berömda klippformationen The Three Sisters, där det finns gott om tid för kaffepaus eller en promenad i området. På vägen passerar du även Waradah Aboriginal Cultural Centre där du får en inblick i det lokala områdets aboriginkultur och upplever traditionell stamdans. Eftermiddagen spenderas bland koalor och kängurur i Featherdale Wildlife Park, innan turen avslutas med en Harbour Cruise tillbaka till Sydney.

Läs mer om vår Dagstur till Blue Mountains här!
 

Vintur Hunter Valley

I det berömda vinområdet Hunter Valley kan du se fram emot en dag fylld med smakupplevelser, enastående landskap och passionerade vinodlare. Från Sydney går turen över Harbour Bridge med en fantastisk utsikt mot Operahuset. Vidare åker du genom skiftande landskap med sandstensklippor, floder, berg och eukalyptusträd, innan du slutligen kommer fram till Hunter Valley. Det var områdets viner som på allvar satte Hunter Valley på finsmakarnas världskarta, och här finns verkligen många fantastiska viner – alla med sin egen karaktär. På turen besöker du flera boutique-vingårdar där det finns gott om möjligheter att få smaka på den senaste skörden och småprata med vinodlarna. Du får dessutom kika in bakom kulisserna på en utav vingårdarna för att se hur en modern vingård fungerar. 

Läs mer om vår Vintur Hunter Valley här!

På spaning efter vilda djur 

Denna safaritur är perfekt för djurälskare och dem som vill komma riktigt nära Australiens mest ikoniska djur i deras naturliga miljö. Tillsammans med en erfaren guide går turen till bush-området söder om Sydney, där ni tillsammans tittar efter koalor, kängurur, emuer och färgglada papegojor. Har du tur kan du få syn på ett av de skygga näbbdjur som söker föda i olika vattendrag och sjöar här. Naturen i området är enastående, och största delen av turen genomförs i fyrhjulsdrivna bilar. På så vis kommer du verkligen bort från vägarna och långt in i naturen. Naturen upplevs naturligtvis även till fots, vilket ger en helt annan upplevelse än från bilarna. Efter kvällsmaten kommer ficklamporna fram så att du kan leta efter nattaktiva djur som kommer fram först efter att mörkret har lagt sig. Många djur i Australien är aktiva på natten, så håll ögonen öppna efter bl.a. wombats, pungråttor och flygekorrar. 

Läs mer om vår tur På spaning efter vilda djur här!


Läs om fler utflykter från Sydney här!