^
  • 3 trevliga utflykter från Melbourne

3 trevliga utflykter från Melbourne

Melbourne är lätt att bekanta sig med, och det är svårt att inte bli förälskad i denna trevliga och kulturrika storstad. Här har vi samlat tre väldigt olika utflykter i och omkring Melbourne, vilka visar både nya och annorlunda sidor av staden. 

Läs här om alla våra utflykter från Melbourne!

Koalas & Kangaroos in the wild

På denna dagstur upplever du det bästa av Australiens unika natur och djurliv. Från Melbourne åker du genom skogbeklädda landskap som är hem åt kookaburras, små kängurur och vilda koalor. Tillsammans med en lokal koalaforskare får du möjlighet att komma riktigt nära de söta koalorna i deras naturliga miljö. Guiden delar naturligtvis mer än gärna med sig av all sin kunskap om koalorna, samt om det arbete som utförs för att rädda de hotade områden de lever i. Därefter fortsätter turen till mer öppna grässlätter och skogar för att titta efter kängurur. Med lite tur får du kanske också syn på den stora strutsfågeln emu, eller några av de många färgglada papegojor som håller till bland trädkronorna. En del av turens pris går till Koala Clancy Foundation som arbetar med att säkra koalornas överlevnad i naturen.

Vinupplevelser i Yarra Valley

Strax norr om Melbourne ligger det berömda vinområdet Yarra Valley, känt för sina kvalitetsviner, fantastiska omgivningar och helt unika matkultur. Här har man producerat vin sedan 1838 och här finns många olika sorters druvor representerade. Särskilt efterfrågade är de smakrika röda vinerna på Pinot Noir och de vita vinerna på Chardonnay och Sauvignon Blanc. Det gäller även de mousserande vinerna som produceras här med stor succé. På denna guidade tur besöker du den prisbelönta vinproducenten Domaine Chandon, där du på en rundvisning får uppleva hur vinet produceras. Inkluderat i turen är dessutom en härlig lunch, som naturligtvis serveras tillsammans med lokalt vin ute i de vackra omgivningarna. 

Melbournes gömda pärlor

Upplev några av Melbournes helt unika sidor som enbart få besökande lyckas hitta till. På denna dagstur ger du dig ut på en spännande stadsvandring tillsammans med en lokal guide. Ni lämnar huvudgatorna bakom er och rör er via dolda arkader och okända gränder till lokala kvarter som visar upp staden från en helt annan sida. På vägen får du uppleva Melbournes lokala arkitektur, samt passerar små boutiquer, trendiga designerbutiker och mysiga caféer, vilka alla bidrar till att ge Melbourne sin populära folkliga själ.