^
  • 5 fantastiska platser i Australien

5 fantastiska platser i Australien

Australien är ett stort land som bjuder på fantastiska naturupplevelser med ett varierande landskap och vilda djur i form av koalor, kängurur, emuer och mycket mer. För att underlätta planeringen av resan har MyPlanet samlat fem fantastiska platser du absolut inte får missa på din Australienresa. 

Drömmer du också om en resa Down Under? Läs mer om MyPlanets resor till Australien!

GREAT OCEAN ROAD - en av världens vackraste bilvägar

Det mest kända och anledningen till att de flesta åker till Melbourne är en av världens vackraste kustvägar - Great Ocean Road. Sträckan är ca. 25 mil lång och går från Torquay i öst till Warrnambool i väst. Sträckan är mest känd för The twelve Apostles, väderbitna klippor en bit ut i havet. Tillsammans med fantastiska badstränder, branta bergssidor som droppar ner i havet är detta utan tvekan en av de vackraste platserna i hela Australien. Great Ocean Road upplever du allra bäst med bil/boende eller husbil. Tänk på att de små städerna utmed sträckan har få hotell och planerar du att köra på egen hand är det viktigt att du bokar boendet i god tid.

 

STORA BARRIÄRREVET - utforska en fantastisk undervattensvärld

Stora barriärrevet sträcker sig nästan 230 mil utmed den australiensiska östkusten och är kanske, tillsammans med Sydney Opera House, den absolut största ikonen av alla i Australien. Stora barriärrevet består av över 900 olika öar och erbjuder fantastiska möjligheter till snorkling eller dykning.

 

KANGAROO ISLAND - Australiens galapagos

Kängurur, koalabjörnar, wallabies, pingviner, echidnas (myrpiggsvin) är några av djuren som finns på Kangaroo Island. Se vackra sjölejon längs kusten eller upplev små koalor som sover i träden. Förutom häpnadsväckande stort djurliv är landskapet otroligt vackert. Remarkable Rocks och Admirals Arch är omtalade som två av kustens mest fascinerande landmärken. Bada, surfa eller fiska - allt kan göras på Kangaroo Island. Spendera ett par dagar här och upplev Flinders Chase National Park, Emu Bay, Stokes Bay och den häftiga naturen. Här finns flera boendealternativ att välja bland.

FRASER ISLAND - äventyr på världens största sandö

Fraser Island - världens största sandö med ett fantastiskt ekosystem av djur och natur. Enorma stränder, vackra insjöar och regnskog på en plats som lockar alla. Här tar man sig runt 4-hjulsdrivet på de icke-existerande vägarna, antingen på en bokad busstur eller hyr en egen 4WD och ta dagen som den kommer. Mellan juli och september är detta en plats för valarnas migrering söder ut mot kallare vatten. Att se knölvalarna resa sig upp ur vattnet direkt från stranden är en mäktig upplevelse.

 

KAKADU & LITCHFIELD NATIONAL PARK - storslagen natur

Australiens största nationalpark ca. 3 timmar öster om Darwin. Här finns våtmarker, regnskog, floder och bergsområden att utforska tillsammans med det unika djurlivet. Till Kakadu National Park åker man på en övernattningstur, minst en natt men gärna två. En timmes bilfärd söder om Darwin ligger Litchfield National Park som upplevs med lätthet på en dasgtur. Bada i vattenhål och vattenfall samt upplev märkliga enorma termitbon.