^
  • Shopping i Singapore

Shopping i Singapore

Enorma shoppingcenter 

Det var handeln som grundlade Singapores framgång, och shopping verkar fortfarande vara den nationella favorithobbyn. Inte minst längs boulevarden Orchard Road, där shoppingcentren ligger sida vid sida.  Utbudet är enormt och du kan utan problem spendera flera dagar med att utforska de många butikerna med allt från märkeskläder till den senaste elektroniken. Lyckligtvis finns det kaféer överallt, om du behöver en liten paus. Du kan också ta en promenad i den botaniska trädgården som ligger ca 20 minuters gångväg från den nordligaste änden av Orchard Road.

Det är inte bara på Orchard Road som Singapore är fyllt med stora shoppingcenter. VivoCity är en hel stad i sig, medan Raffles City Shopping Centre är ett bra ställe för att handla exklusiva märkesvaror. Ofta är ett besök på ett shoppingcenter en upplevelse i sig med sin moderna arkitektur och innovativa design. Det gäller inte minst The Shoppes at Marina Bay Sands, där en kanal löper rakt igenom centret. 

Lokala butiker i massvis 

Singapore har naturligtvis också massor av små, enskilda butiker att besöka. Haji Lane i de muslimska kvarteren är en spännande plats att leta efter fynd på. Det samma gäller de små sidogatorna i Chinatown, där allt från kinesisk medicin till buddhastatyer står i skyltfönstren. Från Chinatown är det bara en kort promenad till Ann Siang Hill, där roliga små butiker och mysiga kaféer är inhysta i vackra gamla hus. Mustafa Centre i Little India är också värt ett besök. Särskilt om du önskar köpa billiga parfymer, solglasögon eller klockor. För att inte tala om CD-skivor med de senaste Bollywoodhitsen.

Tiong Bahru är ett annat fint område, där den koloniala arkitekturen går hand i hand med trendiga kaféer, designbutiker och utmärkta bokhandlare. Lite mer uppmärksammat är Dempsey Hill med sina hippa restauranger, konstgallerier och antikvitetshandlare. Flera av butikerna i denna del av staden är inhysta i de gamla brittiska armékasernerna. Området är dessutom känt för sin populära loppmarknad som hålls på helgerna. 

Det är ingen konst att fylla resväskan vid ett besök i Singapore. Lyckligtvis säljs extra resväskor i de flesta shoppingcenter. 

Stanna på väg till Australien och Nya Zeeland

Stanna i Singpore några dagar på väg till Australien och Nya Zeeland. Läs mer om våra resor till Australien och våra resor till Nya Zeeland. Ring oss på 0775-888 088 för offert, eller gör en förfrågan här!