^
  • Singapore för familjer

Singapore för familjer

Singapore är perfekt för barnfamiljer. Staden är ren, säker och lätt att ta sig runt i. Här är ni aldrig långt ifrån god mat när hungern sätter in och hygienen är god. Stadens hotell har hög standard med komfort som passar barnfamiljer. Samtidigt är Singapore tillräckligt exotisk för att barnen ska göra stora ögon och dessutom bjuds ni på en mängd upplevelser för hela familjen. Här har vi samlat ett urval av Singapores bästa attraktioner för barnfamiljer.

Sentosa

Från Singapores enda berg Mount Faber kan ni ta en linbana till ön Sentosa, som är en stor lekplats för både barn och vuxna. Öns nöjespark och badlandskap är en säker hit! Eller upplev tyngdlöshet genom skydive i en inomhus vindtunnel. Ni kan också låta er förtrollas av filmmagi på Universal Studios, eller gå på upptäcktsfärd under vattenytan i Sea Aquarium, som fram till 2014 var världens största akvarium. På Trick Eye Museum blir sinnena utmanade medan Kidzania ger små och stora barn möjlighet att prova på att vara pilot, brandman, läkare, detektiv eller något helt annat genom kul och lärorikt rollspel. Låter allt det här lite väl aktivt, är ni aldrig långt från Sentosas sandstrand där sol och bad väntar. 

Massor av djur

Djurälskare har mycket att glädja sig åt i Singapore. Stadens zoo är bland de bästa i världen och precis bredvid ligger Night Zoo, som endast har öppet nattetid. Ett besök här ger en smygtitt in i nattdjurens hemlighetsfulla värld. Det är också en mycket spännande och intensiv upplevelse att gå runt i mörkret till ljudet av lejonens rytande.  

Flera naturupplevelser finns att hämta i Jurong Bird Park som med sina 8.000 fåglar av över 600 arter, är den största av sitt slag i Asien. Eller gå till sjöss på River Safari och segla genom Singapores nyaste zoo som fokuserar på de särskilda ekosystem som finns runt floder som Mississippi, Congo, Nilen, Ganges, Mekong och Yangtze. Längs vägen kan ni uppleva mer än 6.000 djur, däribland flera hotade arter. Se bland annat de bedårande jättepandorna Kai Kai och Jia Jia. 

Stora träd och pariserhjul

Flera roliga upplevelser väntar i det stora parkområdet Gardens by the Bay, som blandar toppmodern arkitektur med mer än 250.000 sällsynta växtarter. Här finns en dimskog i en stor kupol medan det i en annan är fullt med blommor. Det finns också gott om stigar att följa och roliga skulpturer att titta på. Höjdpunkten för de flesta barn är nog ändå gångbron OCBC Skywalk, som slingrar sig på 22 meters höjd mellan de enorma futuristiska träskulpturerna. Eller så är det badlandskapet i Far East Organization Children’s Garden. Särskilt trevligt är Gardens by the Bay kvällstid, när ljusen tänds och den stora ljus - och ljudshowen får parken att lysa upp i alla regnbågens färger. Inte långt från Gardens by the Bay ligger det stora pariserhjulet Singapore Flyer, varifrån ni har en fantastisk utsikt över alla skyskraporna, havet och stadens förorter som sträcker sig mot horisonten. 

Lugn och ro

Blir storstadslivet lite för mycket, finns det många möjligheter att dra sig undan lite. Åk på en segeltur på floden och se staden ur en helt ny vinkel. Eller snöra på er vandringskorna och utforska MacRitchie Reservoir på en vandringstur. Här kan ni uppleva livet i trädkronorna i ögonhöjd från en hängbro 25 meter över skogen.

Eller hoppa på färjan i Changi Village och åk 10 minuter till ön Pulau Ubin. Här verkar utvecklingen ha stått still de senaste femtio åren, och ön ger en bra bild av hur Singapore såg ut på 60-talet, innan den snabba moderniseringen. Borta är de höga skyskraporna och istället hittar ni små byar med enkla hus på pålar, där livet går sin gilla gång i ett helt annat tempo än vad man upplever i city. Det är som gjort för att hyra cyklar och utforska ön i lugn och maklig takt. På öns sydspets ligger Chek Jawa som är ett 100 hektar välbevarat våtmarksområde med ett rikt fågelliv.  

Staden är en upplevelse i sig själv

Det behöver inte vara nöjesparker och sevärdheter hela tiden. Singapore är en upplevelse i sig själv, som barnen kommer att finna rolig och spännande. Det kan vara exotiska frukter på en marknad eller när de ser lågorna slå upp från en wok i ett gatukök. Det kan också vara de färgglada figurerna på ett indiskt tempel, eller Merlion-statyn som sprutar vatten ut ur munnen.  

Yngre barn kommer älska de många hissarna, rulltrapporna och turerna i tunnelbanan. Även äldre barn kan roas av att springa genom tunneln av ljus på Helix Bridge på kvällen, eller bara av att se den fascinerande Henderson’s Wave som slingrar sig overkligt mellan trädkronorna. Ni kan också segla genom ett shoppingcenter i Shoppes at Marina Bay Sands där en kanal går igenom centret. Eller leka på något utav de många gratislekplatser, som ofta har badlandskap, i shoppingcenter runt om i stan. Möjligheterna är oändliga i Singapore, och det gör ju inget att tropikstränderna på Sentosa Island väntar strax utanför city. 

Stanna på väg till Australien och Nya Zeeland

Stanna i Singpore några dagar på väg till Australien och Nya Zeeland. Läs mer om våra resor till Australien och våra resor till Nya Zeeland. Ring oss på 0775-888 088 för offert, eller gör en förfrågan här!