^
  • Australien - New South Wales - Sydney
    Upplev Bridgeclimb i Sydney

Upplev Bridgeclimb i Sydney

Vi har varit i Australien och Sydney flera gånger tidigare och både kört över och seglat under Sydney Harbour Bridge. Så det enda som återstod var att klättra i de höga bågarna som binder samman bron. Min hustru Else och jag var först på en fyra veckors bussresa från Darwin till Perth och åkte sedan till Sydney enbart för att prova på att klättra i Sydney Harbour Bridge. Bron är 134 meter hög, medan Operahuset "bara" är 60 meter på sin högsta spets. Så du kan tänka dig hur fantastiskt det är att stå däruppe och blicka ner på Utzons mästerverk. 

Vill du också uppleva Bridge Climbing Sydney? Läs mer om våra resor till Australien!

Säkerhet först

Klättringen hade vi bokat hemifrån eftersom det är omöjligt att få biljett från en dag till en annan. Vi samlades kl. 16.05. Först var vi tvungna att genomgå ett alkoholtest och skriva under på att vi var i tillräckligt god fysisk form för att klara turen som är på lite drygt en halv kilometer. Vi utrustades med en overall och ombads att lämna ifrån oss kamera, klocka och armband. Man vill inte riskera att någon tappar något som kan orsaka en olycka på den åttafiliga motorvägen nedanför. De som hade glasögon fick remmar att fästa dem i. Vi var tolv personer i vår grupp och alla fick en säkerhetssele och radiomottagare så att vi skulle kunna höra vad guiden berättade.

Alla genomförde klättringen

Innan vi gav oss ut på det stora äventyret skulle vi ta oss igenom det allra sista testet: en simulator som skulle sätta oss alla på prov. Det blåser mycket på toppen, och när tågen kör över bron skakar det också en del. Det här var sista chansen att ångra sig, men alla ville genomföra klättringen. Och allt var precis som det står i broschyrerna. Det här är den största upplevelse man kan få som "bergsbestigare" om man inte gillar is och snö. Man får inte lida av höjdskräck och man bör vara i rimligt god kondition - men man behöver inte vara helt ung. Hela turen tog tre timmar och själva klättringen två timmar. För mig som smed var det en oförglömlig upplevelse att stå uppe på den fantastiska stålkonstruktionen - särskilt när man vände blicken mot öster och fick se Operahuset bada i ljuset från solnedgången.

Vill du också följa med upp och njuta av utsikten?

  • Bridge Climbing i Sydney är väldigt populärt, så kom ihåg att boka före avresa
  • Turerna varar i 2,5 timme
  • Turerna avgår med 10 minuters intervall från kl. 07.45 (lördag-söndag kl. 08.00) fram till solnedgången