^

Resor till Alice Springs

Alice Springs är en mindre men spännande stad fylld med unika upplevelser i Australiens outback.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Lär dig om livet i outbacken

Man kan nästan inte komma längre bort från allting än i Alice Springs, som ligger i hjärtat av Australiens röda öken. Men trots det är Alice Springs en charmig och spännande stad fylld med unika upplevelser och outback-stämning. 

Alice Springs är ett bra ställe att lära sig mer om livet i vildmarken. Besök den gamla telegrafstationen och hör om det stora projekt som förändrade kommunikationen mellan Australien och Europa. På Royal Flying Doctor Service kan du höra om de flygande läkarna medan School of the Air berättar om undervisning i klassrum som är tre gånger större än Sverige.

Utforska naturen på cykel

Du är aldrig långt från naturen i Alice Springs. Njut av utsikten över staden och Macdonnell Ranges från Anzac Hill, promenera genom den torra flodbädden eller hyr cyklar och rulla genom fantastiska ökenlandskap längs cykelvägen till Simpsons Gap. På vägen är det väl värt att stanna på Alice Springs Desert Park i utkanten av staden där du får en utmärkt introduktion till natur och djurliv.

Naturlig utgångspunkt

Självklart är Alice Springs en naturlig utgångspunkt för kommunikationer in till the Red Centre, samt för turer till de olika områdena runt om. Härifrån går exempelvis tåget The Ghan till antingen Adelaide i söder eller Darwin i norr. Guidade turer startar också oftast här och tar dig till både Uluru, The Olgas och Kings Canyon. 

Fakta

Transfers and transport options Visas and vaccines