^

Resor till Ayers Rock / Uluru

Synen av Ayers Rock som häver sig upp ur den australiensiska röda öknen är en höjdpunkt på varje resa till Australien.

Många kallar fortfarande den fascinerande stenen i Australiens outback sydväst om Alice Springs för Ayers Rock, men det officiella namnet är Uluru. 

Ayers Rock kan upplevas på många sätt

Tidigare var det nästan en ritual att klättra Ayers Rock. Men i dag väljer de flesta att uppleva området på andra sätt. Ta den nästan 10 km långa promenaden runt klippan, eller utforska de gamla grottmålningarna tillsammans med en Aboriginguide från den lokala Anangu-stammen som berättar om klippan med andlig mening från urminnes tider. Du kan läsa mer om området och Anangu folkets kultur på besökscenteret. Slutligen, gå inte miste om de spektakulära solnedgångarna där solens mjuka strålar får Ayers Rock att ändra färg samtidigt som tusentals stjärnor tänds på den australiensiska ökenhimlen.
 

The Olgas och Kings Canyon

Fler spännande äventyr väntar nära Ayers Rock. Små vägar vindlar mellan The Olgas; en samling av 36 monoliter varav den största är betydligt högre än Ayers Rock. Eller utforska Kings Canyons steniga landskap som döljer en trevlig liten oas inklämd mellan höga bergväggar .

Fakta

Transfers and transport options Visas and vaccines