^

Resor till Litchfield National Park

Spektakulära landskap och ett rikt djurliv – det är kärnan i en beskrivning av Litchfield National Park, som står lite i skuggan av mer välkända Kakadu National Park.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

En bortglömd pärla

Nationalparken Litchfield i norra Australien hamnar ofta lite i skuggan av den mer välkända grannen Kakadu National Park, vilket är synd. Landskapet i Litchfield är lika spektakulärt och djurlivet lika fantastiskt. 

Bada i vattenfall

Litchfields största sevärdhet är alla de fantastiska vattenfall som finns här, exempelvis Florence Falls och Wangi Falls som faller ner över klippkanten och bildar naturliga pooler. Här finns inga saltvattenskrokodiler, så leta fram badkläderna och njut av ett uppfriskande dopp omgiven av frodig växtlighet. En annan vacker plats är Buley Rockholes där floden skapar små pooler i klipporna med klart och rent vatten. 

Fascinerande termitbon i Litchfield

Chansen är stor för att du ska få uppleva det australiska djurlivet i Litchfield. Det finns ett rikt fågelliv i hela parken, och små söta rock wallabies syns ofta längs stigen ned till Florence Falls. Parkens mest berömda invånare är dock termiterna. En del termiter bygger gigantiska termitbon som kan bli över 4 meter höga, medan andra bygger mindre bon som står uppradade. 

Kombinera Litchfield med Kakadu och Katherine Gorge

Det är definitivt värt att kombinera ett besök i Litchfield med en tur till Kakadu och Katherine Gorge där höga klippväggar ramar in floden och bildar 13 dramatiska raviner. Det bästa sättet är att göra det på är att följa med på en guidad tur med övernattning i välorganiserade och bekväma tältläger.

Fakta

Transfers and transport options Visas and vaccines