^
  • Resor till Whitsunday Islands

  • Resor till Whitsunday Islands

  • Resor till Whitsunday Islands

  • Resor till Whitsunday Islands

  • Resor till Whitsunday Islands

Resor till Whitsunday Islands

Whitsunday Islands 74 vackra öar ligger utspridda i det turkosblå havet i den södra delen av Stora Barriärrevet.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Ett tropiskt paradis

De flesta öarna i Whitsundays är obebodda och kan endast nås med båt, helikopter eller sjöflygplan medan andra huserar lyxiga resorter i direkt anslutning till vattnet. Här finns otaliga öar och stränder att välja mellan men juvelen i kronan är Whitehaven beach. Med sin pulvervita sand, azurblå hav och orörda natur som bakgrund är Whitehaven Beach ofta på listan över världens vackraste stränder. 2013 blev den utsedd till Australiens bästa och det är svårt att vara oenig när man kliver iland på den 7 km långa kritvita stranden.

 

 

Många väljer att utforska Whitsundays med båt från Airlie Beach. En dagstur till Whitsundays ger ett fantastiskt avtryck och en fin inblick över området. Men har du flera dagar till förfogande finns det möjlighet att komma djupare in i ö-gruppen och besöka flera av de fantastiska stränderna, öarna och korallreven som bjuder in till fantastisk snorkling eller dykning. Kanske lyxa till det med ett sjöflygplan, landa i vattnet med tillhörande picnic ensam med din kära? Vill du hellre bo på någon av öarna så rekommenderar vi flera resorter på den största ön Hamilton Island som inte ligger långt från Whitsundays. Här kan du välja mellan klassiska hotell eller boutique-resorter i världsklass. Oavsett, så är Whitsundays ett måste på resan till Australien.