^
 • Australien - Queensland - Cape Tribulation
  Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

 • Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

 • Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

 • Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

 • Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

 • Klassiska Queensland med bil

  15 dagar från 23.600 kr

Klassiska Queensland med bil

En fantastisk bilresa genom Queensland från Brisbane till Cairns med upplevelser på Fraser Island och världskända Whitehaven Beach.

15 dagar från 24.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris vid 2 vuxna från 29.000 kr per person.
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och utflykter

På klassiska Queensland med bil får du uppleva stora delar av det bästa denna soliga och tropiska stat har att erbjuda. Här kan du med lätthet spendera flera veckor och ändå inte hunnit se och göra allt. Vi vill dock hjälpa dig att under 14 dagar i ett behagligt tempo få uppleva så mycket som bara är möjligt. Resan tar dig till sandön Fraser Island, fantastiskt vackra Whitehaven Beach och världens äldsta regnskog i Cape Tribulation och Daintree. Upplevelser av djur, natur och städer varvas och passar utmärkt för både par och familjer. 

Du börjar ditt äventyr i Queenslands huvudstad, Brisbane och avslutar ca 200 mil norröver, i Cairns. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Dags att lämna Sverige och starta resan mot Down Under!

Dag 2: Ankomst till Brisbane

Du landar i Brisbane som är Queenslands största och Australiens tredje största stad. Här tar du dig på egen hand till ditt centralt belägna hotell där du har en övernattning. Hur mycket av Brisbane du hinner att utforska beror på när du landar, men en promenad genom stan och en härlig middag hinns alltid med och får dig att känna att äntingen är på plats.  

Om du har dagen till ditt förfogande kan du exempelvis strosa ner till Southbank som ligger vid Brisbane River. Hit går Brisbane-borna själva för att koppla av och ta ett dopp från den konstgjorda stranden som finns här. Det finns också ett stort urval restauranger, barer och kaféer att välja mellan där du kan inta en trevlig lunch i solskenet.

Dag 3: Brisbane - Fraser Island

Efter en god frukost har det blivit dags att hämta ut din bil och bege dig norrut längs Bruce Highway mot Hervey Bay. Färjan till Fraser Island går från River Heads alldeles i närheten, och det är också här du parkerar bilen. Kingfisher Bay Ferry tar dig sedan till denna 123 kilometer långa sandö som är världens största och ett paradis för naturälskare. Väl framme checkar du in på Kingfisher Bay Resort där du ska bo i två nätter. 

Distans: ca 300 km

Dag 4: Fraser Island

Idag väntar en spännande 4WD-tur runt ön där du får besöka de mest kända och spektakulära sevärdheterna på ön. Exempelvis kommer du till Lake McKenzie, Eli Creek och The Maheno shipwreck. Lunch ingår och du får en fullspäckad dag med upplevelser utöver det vanliga.

Dag 5: Fraser Island - Bargara

Ta ett morgondopp i resortens härliga pool och ät en god frukost innan det är dags att lämna Fraser Island. Du tar färjan över till River Heads och hämtar där upp din hyrbil igen. Du kör vidare på Bruce Highway mot staden Childers. Den är känd för sina många historiska byggnader samt goda lokalproducerade glass. Väl värd att testa! Fortsätt tillbaka mot kusten och fram till Bargara. Här hittar du vackra stränder, fantastiska klippkuster och början på Stora Barriärrevet. 

Distans: ca 140 km

Dag 6: Bargara - Rockhampton

Idag kör du motorvägen norrut, via Gladstone, hela vägen till Rockhampton. Du befinner dig nu exakt på linjen för Stenbockens vändkrets. Vid kusten några mil från Rockhampton, ligger Yeppoon som är en badort där du har utsikt mot Great Keppel Island. Beroende på när du kommer fram kan det kanske sitta fint med ett dopp här efter en lång dags körning. 

Distans: ca 300 km

Dag 7: Rockhampton - Airlie Beach

Resan går idag vidare norrut mot Marlborough och Mackay. Strax utanför Mackay ligger Cape Hillsborough National Park. Här möter regnskogen revet och det finns flera bra vandringsleder. Fortsätt till Proserpine och sväng av till Airlie Beach som är porten till Whitsundays, Queenslands 74 orörda öar. Airlie Beach är en livlig stad med palmkantade stränder och flera strandnära vattenland.  

Distans: ca 480 km

Dag 8: Airlie Beach

Idag väntar en heldagstur bland Whitsunday öarna. Segla på azurblått vatten med en katamaran till bland annat en utav världens vackraste stränder, Whitehaven Beach. Promenera upp till Hill Inlet för en magnifik utsikt, snorkla på det inre revet och ät en härlig BBQ-lunch inkluderad i turen. En fantastisk dag väntar dig! 

Dag 9: Airlie Beach - Townsville

Idag lägger du Airlie Beach bakom dig och tar dig längre norrut. Slutmålet är kusten och Townsville, men på vägen kan du åka via Bowen och städerna Home Hill och Ayr. Här kör du genom riktigt farmland och framförallt sockerrör odlas det mycket av. Väl framme i Townsville kan ett besök på Great Barrier Reef Wonderland rekommenderas. Här finns bland annat världens största levande korallakvarium.

Distans: ca 270 km

Dag 10: Townsville

Idag har du en heldag i Townsville. Härifrån har du ett bra utgångsläge för att utforska sevärdheter både inåt landet och utanför kusten. Bland annat ligger den gamla guldgrävarstaden Charter Towers i närheten. Du kan också ta en katamaran ut till Magnetic Island för att uppleva ö-världen i den här delen av Queensland. Det går regelbundna båttransfers från Breakwater Terminal ut till Magnetic Island som du kan hoppa på. 

Dag 11: Townsville - Cairns - Trinity Beach

Idag kör du mot Cairns i norra Queensland, hjärtat av tropikerna och porten ut till Stora Barriärrevet. Området runt Cairns är perfekt både för upplevelser och avkoppling och här har du tre nätter på en härlig resort i Trinity Beach strax norr om Cairns. Det ger dig möjligheten att åka både på en dagstur till den uråldriga regnskogen med sin fantastiska natur och rika djurliv (inkluderat i resans pris), samt ännu en tur ut till Barriärrevet om skulle vilja uppleva det även här. Hyrbilen lämnar du antingen när du kommer fram till Cairns, eller på morgonen efter innan den tid på förmiddagen du hämtade upp den i Brisbane. 

Distans: ca 350 km

Dag 12: Dagstur till regnskogen

Idag väntar en heldagstur till Cape Tribulation och Daintree National Park, med naturupplevelser du sällan skådat. Bland annat vandrar du i världens äldsta regnskog Cape Tribulation och får promenera på Cape Tribulation Beach där skogen går ända ner till stranden och vackert möter havet. På vägen upp mot Cape Tribulation görs också ett stopp vid Mossman Gorge med chans till bad i fantastiska miljöer. En kunnig guide är med under hela dagen för att ge information om detta spännande område. En härlig tropisk lunch intas inne i regnskogen och dagen avslutas med en flodkryssning på Daintree River innan turen vänder tillbaka mot Trinity Beach där du blir avsläppt vid ditt hotell. 

Dag 13: Trinity Beach

Idag kan du antingen bara lägga dig i en solstol och njuta av värmen som finns här året runt, eller så väljer du att ta chansen att upptäcka även den här delen av Stora Barriärrevet. Det finns flera olika turer där du kan välja hur många rev du vill besöka, hur mycket tid i vattnet du får och om du önskar dyka eller snorkla. Oavsett hur du utforskar denna världens störta levande organism, kommer du att få en fantastisk upplevelse. Du kan också välja att åka ut till exempelvis Green Island för dagen. Be din resesäljare om tips på turer som erbjuder det du önskar allra helst. 

Vill du stanna lite längre och utforska mer av området runt Cairns eller bara få fler dagar på resorten för sol, bad och avkoppling, går det självklart bra att lägga till samt senarelägga flyget. Detta görs vid bokningstillfället.

Dag 14: Avresa från Cairns

Idag är det dags att lämna soliga, härliga Queensland för denna gång. Kanske gör du lite sista souvenirshopping till nära och kära innan du beger dit till flygplatsen och påbörjar resan hem till Sverige igen. 

Dag 15: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige efter ett äventyr bland regnskog, korallrev och vackra stränder. Kanske börjar du planera nästa resa redan nu?

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 29.000 kr  fr. 24.100 kr 
 Högsäsong  fr. 31.000 kr  fr. 25.100 kr 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Australien t/r 
 • Flygskatter
 • 1 natt i Brisbane
 • 9 dagars bilhyra mellanklassbil inkl fria km, forsäkring, karta och vägbeskrivning
 • 2 nätter på Kingfisher Bay Resort på Fraser Island inkl. transfer River Heads t/r
 • Dagstur med 4WD till Lake McKenzie, Eli Creek m.m inkl. lunch
 • 1 natt i Bargara
 • 1 natt i Rockhampton
 • 2 nätter i Airlie Beach
 • Dagstur med katamaran till Whitsunday-öarna och bland annat Whitehaven Beach, inkl. BBQ-lunch
 • 2 nätter i Townsville
 • 3 nätter på Blue Lagoon Resort, Trinity Beach inkl. (gäller de flesta perioderna) 1 flaska mousserande vin vid ankomst,
  gratis WiFi och tennishyra samt sen utcheckning
 • Dagstur med guide till regnskogen i Cape Tribulation och Daintree National Park inkl. båttur på Daintree River och lunch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

 

Tillägg:

 • Visum till Australien 250 kr
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se