^

Södra Australiens höjdpunkter

Res till sydöstra Australien och upplev enastående natur samt storstäderna Melbourne, Sydney och Brisbane.

25 dagar från 36.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 45.900 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, hyrbil och flera guidade utflykter

Detta är resan till södra Australien där ni upplever landets särpräglade djurliv och vackra varierande natur.

Resan består av en kombination av guidade turer, bil på egen hand och inkluderar städerna Adelaide, Melbourne, Sydney och Brisbane.

Australien är så mycket mer än barriärrev, regnskog och öken vilket vi vill visa med denna underbara resa.

South Australia med Australiens svar på Galapagos, Kangaroo Island erbjuder djurupplevelser i världsklass. Barossa Valleys världskända vinområde strax norr om Adelaide kan få experten att häpna och de vackra stränderna i och runt Glenelg erbjuder sol och bad. 

Bilvägen mellan Adelaide och Melbourne är ett pärlband av vackra vyer. Great Ocean Road slingrar sig vackert utmed kusten med de 12 apostlarna ståtligt placerade ute i havet. Ni passerar vackra nationalparker och får naturupplevelser utöver det vanliga.

Ett par dagar i vackra Sydney med omnejd ger er möjlighet att uppleva staden på egen hand. En dag tar vi er till vackra Blue Mountains med djur- och naturupplevelser innan ni flyger till Queensland och Brisbane.

Här väntar ett par dagar med upplevelser i världsklass. Efter två nätter i Brisbane går resan västerut till magiska Lamington National Park och O'Reilly's Rainforest Retreat - omgivet av subtropisk regnskog med hundratals vattenfall, gigantiska träd, grottor och raviner och mer än 200 fågelarter och massor av vandringsleder. Ni avrundar vistelsen i Queensland med två dagar på häftiga Fraser Island - världens största sandö. Upplev kristallklara sjöar, sanddyner, dingos och regnskog.

Höjdpunkter på resan:
Kangaroo Island - Vinområdet Barossa Valley - Great Ocean Road - Promontory National Park - Blue Mountains - Lamington National Park - Fraser Island

En fantastisk resa för de som vill uppleva det 'riktiga' Australien.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa

Avresa Sverige

Dag 2: Mellanlandning Asien

 På vägen till Australien är det en mellanlandning i Asien. Möjlighet finns att lägga till en ett par nätter antingen i Dubai, Singapore, Bangkok eller Hongkong. 

Dag 3: Adelaide

Ankomst till Adelaide som är huvudstaden i delstaten South Australia. Stadens centrum är anlagd med linjal och är omgiven av stora gröna parker. Ta en tur till fots vid ankomst. Det är precis vad fötterna behöver efter en lång flygresa.

Dag 4: Barossa Valley

Mer än 60% av Australiens vin produceras i South Australia och man behöver inte åka långt utanför Adelaide innan man är omgiven av vingårdar. Denna dagen ägnas åt en heldagstur till Barossa Valley, det mest kända vinområdet. Turen inkluderar besök och vinprovning på vingårdar som räknas som de bästa i South Australia. Upphämtning på hotellet.

För er som inte är så intresserade av vin, så finns det andra turer att välja mellan. 

Dag 5: Adelaide

Vem har inte lust att möta leksugna delfiner på nära håll? Det gör man i Glenelg utanför Adelaide, och vi har inkluderat en båttur där man får cans att både se och simma med dessa vackra och nyfikna djur.

Dag 6-7: Kangaroo Island

Dags för en av resans höjdpunkter, en tvådagars tur till Kangaroo Island!

Kangaroo Island kallas i folkmun för Australiens svar på Galapagos. Här finns ett djurliv som övriga Australien är avundsjuka på. Upplev känguru, koala, sälar, pingviner, echidnas, emu, sjölejon - allt finns på denna spektakulära ö.

Ni hämtas tidig morgon (ca kl. 06.00) och återkommer till Adelaide sent dag två (ca 22.30) för en sista natt i Adelaide.

Ni åker båt båda vägar till Kangaroo Island. För er som vill spara lite tid, finns möjlighet att flyga. Ni sparar ca 3 timmar per väg på att flyga. Tillägg, se nedan.

Boendet på Kangaroo Island är enkelt och ni delar dusch och toalett med andra resenärer. För er som önskar en högre standard, finns andra boendealternativ.

För tillägg med flyg eller annat boende, se nedan.

Australien - victoria - Grampians national park

Dag 8-11: Adelaide-Melbourne

Ni hämtar hyrbilen på morgonen och sätter kurs mot Melbourne. De kommande dagarna läggs åt att uppleva vackra Great Ocean Road som utan tvivel är en av Australiens vackraste kuststräckor.

Vägen är ett pärlband av naturscenerier och även om The Twelve Apostles inte längre är 12 till antalet så är de fortfarande en fascinerande upplevelse.

Vi rekommenderar starkt att ni kör via Grampians National Park som med sina sanstensklippor och unika djurliv är en fantastisk upplevelse.

Vi har valt att inte inkludera boende på denna sträcka så att ni får friheten att välja men vi hjälper er gärna med tips och bokning om ni önskar det. Vid ankomst till Melbourne har vi återigen bokat ert hotell.

Dag 12: Melbourne

Denna dag består av en heldagstur till You Yang Ranges Regional Park där ni bl a får träffa koalorna Daisy, Wilma och Bear. Guiden Janine har sitt eget forskningsprojekt i området och då hon nästan uppfattar koalorna som sin familj har de fått namn. Att det finns många koalor här beror på att här växer eukalyptusarten "mana Gum" som är koalornas föda. Ni får se koalor och får lära er mer om deras levnadssätt, men ni får också helt säkert även se kängurur och emuer. På kvällen är ni tillbaka på hotellet i Melbourne. 

Australien - New South Wales - Sydney

Dag 13-15: Melbourne-Sydney

På morgonen tar ni hyrbilen och kursen sätts mot Sydney. Även här har ni ett par dagar själva - och friheten att uppleva området på egen hand. Vi kan bl a rekommendera Wilsons Promontory National Park där ni kan se både Emus och koalor. 
För er som önskar ett lite annorlunda boende kan vi rekommendera Paperbark Camp, som ligger ca 2 timmar söder om Sydney, i Jervis Bay. Turen avslutas sedan i Sydney där storstadsliv istället väntar. 

Dag 16: Sydney/ Kvällstur: På spaning efter vilda djur

Idag väntar en eftermiddagstur till bushen sydväst om Sydney för att spana efter Australiens fascinerande vilda djur. Turen går från Sydney vid lunchtid och du åker i fina och välutrustade 4WD. Med finns en rutinerad guide och tillsammans vandrar ni genom skogslandskap på jakt efter koalor, spanar efter näbbdjur längs med flodbanken och färdas i den terränggående bilen genom bushen där kängurur håller till.

Under dagen blir det avbrott för lättare lunch eller afternoon tea (beroende på årstid) och middag. Efter middagen är det dags för en kvällstur med ficklampa för att söka upp de djur som är som mest aktiva på natten, t ex wombats och possums.

New South Wales - Sydney - Circular Quay

Dag 17: Sydney

Idag har du en heldag att bara njuta av storstaden Sydney där sevärdheterna Operahuset och Sydney Harbour Bridge samt de kända stränderna Manly och Bondi alla är värda ett besök. 

Dag 18: Brisbane

Idag lämnar du Sydney och flyger norrut till Brisbane som är delstaten Queenslands största stad. Staden är delad i två av floden Brisbane River och utmed ena sidan av floden hittar du det kända området Southbank Parklands. Här ligger många trevliga kaféer och restauranger samt en sandstrand intill en konstgjord lagun där man sola och bada med utsikt över skyskraporna på andra sidan floden.  

Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island

Dag 19-20: Lamington N.P

De nästkommande fyra nätterna ingår i ett paket som heter 'Two Wonders in One'.

De första två nätterna bor ni på O'Reilly's Rainforest Retreat i Lamington National Park söder om Brisbane och denna unika belägenhet garanterar unika naturupplevelser. Stället är omgivet av subtropisk regnskog med hundratals vattenfall, gigantiska träd, grottor och raviner och mer än 200 fågelarter och massor av vandringsleder. I vistelsen är det inkluderat olika turer med naturguide. Vad säges om en tur genom regnskogens mörker när nattdjuren vaknar? Eller att titta på fåglar när solen går upp? Naturligtvis ingår transport från/till O'Reilly's Rainforest Retreat.

Övernattning på O'Reilly's Rainforest Retreat

Dag 21-22: Fraser Island

Från Lamington National Park går turen tillbaka till Brisbane och härifrån åker ni tåg till Hervey Bay och vidare med färja till Fraser Island. Här blir ni mottagna av personalen på Kingsfisher Bay Resort där ni ska bo i två nätter. Fraser Island är världens största sandö och sanddynerna är upp till 240 m höga. Mitt på ön är det en tät regnskog och kristallklara sötvattensjöar omgivna av vit och mjuk sand. Djurlivet är också äventyrligt - brumbier (vilda hästar), dingos, dvärgkängurus och possums är några av de djurarter ni kan få se.

Övernattning på Kingfisher Bay Resort

Dag 23: Brisbane

Turen går med färja och tåg tillbaka till Brisbane, där ni tillbringar ännu en natt innan hemresan påbörjas.

Dag 24: Avresa

Avresa från Brisbane mot Sverige, via Asien. 

Dag 25: Ankomst Sverige

Välkommen hem med många minnen från fina stränder, underbar natur och spännande djurliv. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 47.200 kr  fr. 36.900 kr
 Högsäsong  fr. 49.700 kr  fr. 38.100 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg, Sverige - Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney-Brisbane
 • Flygskatter
 • 4 nätter på centralt hotell i Adelaide
 • Dagstur till Barossa Valley inkl. gourmetlunch och vinprovning på flera vingårdar
 • 'Simma med delfiner' från Glenelg inkl. båttur, snorklingsutrustning och guidning
 • 2 dagarstur med engelsktalande guide till Kangaroo Island inkl 1 övernattning samt 1 x frukost, 2 x luncher,
  1 x BBQ-middag, guidning, färjetransport till/från Kangaroo Island och transfer till/från hotell i Adelaide
 • 8 dagars bilhyra Adelaide - Sydney inkl. fria km, försäkringar, ingen självrisk och extra förare
 • 2 nätter på centralt hotell i Melbourne
 • Dagstur till You Yang Ranges Regional Park från Melbourne inkl. lunch & 'Billy Tea' samt erfaren guide
 • 3 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Dagstur (start eftermiddag) 'På spaning efter vilda djur'  till bushen inkl. lättare lunch (apr-sep) eller eftermiddagskaffe (okt-mar), middag, inträde till nationalparken, guidning och transfer till/från hotell i Sydney
 • 2 nätter på centralt hotell i Brisbane
 • 'Two Wonders in One' till O'Reilly's & Kingfisher Bay inkl:
  - 2 nätter på O'Reilly's Rainforest Retreat med  mouseerande vin vid ankomst, frukostbuffé dagligen, deltagande i guidade aktiviteter, utflykt med 4WD, vandring i regnskogen samt kvällsvandring
  - 2 nätter på Kingfisher Bay Resort med frukostbuffé dagligen, guidad dagstur på Fraser Island samt transfer Brisbane-O'Reilly's-Kingfisher Bay Resort-Brisbane. 
 • 1 natt på centralt hotell i Brisbane
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Flyg till Kangaroo Island enkel resa, fr. 1 200kr
 • Uppgradering till högre boendestandard på Kangaroo Island turen fr. 2 600kr
 • GPS
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr
   

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter