^

Australien från kust till kust

Upplev Australiens rika djurliv och landskapens mångfald på denna härliga resa från kust till kust.

15 dagar från 35.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 42.500 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, tåg Indian Pacific samt turer

Få känslan av Australiens enorma storlek och variation på denna resa från västkusten till östkusten. Resan startar i storstaden Perth, i Western Australia. Från Perth åker ni bland annat på vingårdsbesök till Margaret River samt att ni får möjlighet att uppleva det unika djurlivet på Rottnest Island. Efter ett par dagar i Perth går resan sedan vidare med lyxiga tåget Indian Pacific genom den oändliga outbacken till trevliga Adelaide. På tågresan från Perth har du din egen privata tåghytt med dusch och toalett, du äter och dricker fantastiskt i Queen Adelaide Restaurant samtidigt som du kan njuta av den australiensiska naturen utanför fönstret. En resa med Indian Pacific är en fantastisk upplevelse och skall inte ses som en transport, här handlar allt om att se landet Australien. Staden Adelaide är utgångspunkt för stora naturupplevelser på Kangaroo Island. Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Efter ett par dagar i South Australia tar en kort flygresa dig sedan från Adelaide till Sydney på östkusten. 

I Sydney kan ni se fram emot en utflykt till Blue Mountains och en härlig lunchkryssning i Sydney Harbour. Med fyra nätter i Sydney finns det också en hel del tid att utforska staden på egen hand. Besök Operahuset, sola på Bondi Beach, flanera i Botaniska trädgården, gör en Bridgeclimb på Sydney Harbour Bridge och njut av ett glas vin i solnedgången i Circular Quay. Läs mer om denna innehållsrika och annorlunda resa till Australien i dagsprogrammet nedan. Resan kan justeras enligt önskemål.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är avresa från Sverige via Asien till Australien.

Dag 2: Perth

Efter ett flygbyte fortsätter ni resan till västra Australiens största stad Perth och det är i Perth ni kommer bo de nästkommande tre nätterna. Trots att Perth är en av den mest avlägsna storstaden är det en dynamisk och modern storstad med ett rikt folkliv, stora shoppingmöjligheter och spännande sevärdheter. Spendera resten av dagen med att njuta av Perths härliga klimat från ett trevligt café eller kanske på en av de många stränderna. Efter flygresan kan det vara skönt att sträcka på benen med en promenad till Kings Park som ligger på toppen av Mt Eliza. Parken har bland annat en botanisk trädgård och inte minst en fantastisk utsikt över Perth och Swan River.

Australien - Western Australia - Margaret River

Dag 3: Perth

Stora naturupplevelser och vin i världsklass väntar under dagens utflykt till Margaret River. Ni blir hämtade tidigt på morgonen på hotellet och kursen sätt mot den lilla staden Busselton. Här upplever ni en imponerande 1,8 kilomterer lång hängbro i trä. Framme i Margaret River serveras en god lunchtallrik tillsammans med lokalt öl och cider. Nästa stopp är Mammoth Caves där ni får en guidad tur ned i en av områdets mer än 300 grottor. Tillbaka på jordens yta fortsätter turen till den berömda fyren Leeuwin. Fyren står med en spektakulär placering på Australiens sydvästligaste punkt där Indiska Oceanen och Södra Oceanen möts. Därefter åker ni tillbaka till Margaret River där ni smakar på områdets legendariska viner under ett vingårdsbesök. Innan ni vänder tillbaka mot Perth får ni lite tid att utforska Margaret River på egen hand. Längs vägen stannar ni till på ett litet café där det är möjligt att köpa lite mat. Ni kommer åter till ert hotell i Perth sent på kvällen.

Dag 4: Perth

Idag väntar fler spännande naturupplevser när ni besöker den natursköna Rottnest Island utanför Perth. Rottnest island är vida berömd för sitt unika djurliv och inte minst quokkaen som bara lever här och på ett fåtal andra platser i västra Australien. Quokkaen liknar en ovanligt söt känguru i ministorlek och det är inga andra platser i Australiens där det är större chans att få syn på quokkaen än på Rottnest Island. Utöver det så spana även ut över havet. Speciellt på våren då knölvalar söker sig in mot kusten. Det lever även delfiner i dessa farvatten samt havsörnar som cirkulerar i luften på jakt efter nästa måltid. 
Ni har hela dagen till förfogande att utforska denna särpräglade ö. Först genom en guidad promenad efterföljt av en guidad busstur. Under dagen upplever ni en rad av öns största historiska, kulturella och naturmässiga sevärdheter. Lunch avnjuts på Rottnest Lodge och eftermiddagen spenderas på egen hand innan färjan återvänder till fastlandet. Från färjeläget väntar en buss för att transportera er tillbaka till ert hotell.

Dag 5: Tågresa med Indian Pacific

Njut av en lugn och skön morgon i Perth innan det är dags att bege sig till stationen där tåget till Adelaide står klart för avgång. Vid lunchtid sätts tåget i rullning och ni ger er ut på en av de längsta och mest legendariska tågresorna i hela världen. Resan till Adelaide tar knappt två dygn och för er genom tusentals kilometer av rå och öde Australiensk outback. Långt bort från all tecken på mänsklig civilisation. 
Tåget är ytterst komfortabelt. Detta förslag är grundat på att ni reser i kategorin 'Gold Service'. Varje kupé har en soffa som kan görs om till säng komplett med vita strukna lakan, täcke och kudde. Dessutom har kupén garderob, spegel, läslampa, toalettartiklar samt ett bord. Alla måltider är inkluderade och serveras i den eleganta restaurangvagnen där eleganta servitörer i uniform trollar fram luncher och överdådiga middagar. Avsluta kvällen med en drink i den mysiga loungevagnen medan tåget rullar fram genom den Australienska natten.

Dag 6: Indian Pacific

Ni har hela dagen till att njuta av stämningen ombord på tåget. Möt andra resenärer från jordens alla hörn i loungevagnen eller dra er tillbaka till er kupé för lite lugn och ro. Genom de stora panoramafönstren kan du se landskapen glida förbi i en obruten ström och kanske får ni syn på vilda kameler, stora flockar med papegojor eller röda jättekängurur som söker skugga under de spridda buskarna. Det finns alltid något att titta på i den ödsliga öknen och innan ni hinner tänka er om är det åter dags att slå sig ned i restaurangvagnen till ytterligare en god måltid. 
Stora upplevelser väntar också utanför tåget. I Kalgoorlie upplever ni stämningen i den hektiska guldgruvstaden, där förmögenheter blir skapade och ännu fler drömmar krossas sedan guld hittades här 1983. Det andra stoppet under dagen är spökstaden Cook som ligger oändligt långt bort från allting. Här kan ni utforska gamla gator och byggnader som en gång utgjorde en myllrande stationsstad. Staden ligger för övrigt på världens längsta helt raka tågsträckning. Här löper tågskenorna inte mindre än 478 km från Ooldea till Loongana utan att svänga en centimeter.

Dag 7: Adelaide

Gradvis så avlöses den oändliga outbacken av gröna kullar, vinmarker och spridda gårdar. Tidigt på morgonen rullar ni in på stationen i Adelaide. Ni kommer direkt med transfer till ert hotell vartefter ni har hela dagen till förfogande att utforska Adelaide.

Dag 8: Kangaroo Island

Idag väntar ännu fler äventyr. På morgonen lämnar ni trevliga Adelaide för att ge er ut på Kangaroo Island. När ni ankommer till ön kliver ni direkt på en buss som tar er till Cliffords honungsfarm. Här bjuds det naturligtvis på smakprov. Bin som lever på Kangaroo Island är speciella. I slutet av 1800-talet blev 12 bikupor införda från Ligurien i Italien och då Kangaroo Island ligger helt isolerat från fastlandet finns det än idag ättlingar kvar på ön. 

Efter en god tvårätters lunch besöker ni Seal Bay där sjölejon ligger och solar på stranden. Tillbaka i huvudstaden Kingscote på ön övervakar ni en pelikanfodring och får samtidigt lära er mer om dessa fascinerande fåglar.

Dag 9: Kangaroo Island

Dagen startar tidigt när ni beger er till eukalyptus destilleriet Emu Ridge, där man producerar eukalyptusolja. Därefter besöker ni en wildlife park där ni kommer nära Australiens ikoniska djur som kängurur och koalor. Ni får en tvårätters lunch vid Hanson Bay Wildlife Sanctuary samtidigt som ni njuter av utsikten till eukalyptusträden och koalorna. Fler naturupplevelser väntar i Flinders Chase National Park, här är chanserna stora att se djur i sin naturliga miljö. Det är också här som de beundransvärda klippformationerna Remarkable Rocks och Admiral's Arch finns. Det kommer ges tid och möjlighet att inhandla kvällsmat innan resan åter går till Adelaide.

Dag 10: Sydney

Tidigt på morgonen går flyget från Adelaide och tar er till Sydney. I Sydney inlogeras ni på ett centralt beläget hotell de nästkommande fyra nätterna. Ni har resten av dagen i Sydney på egen hand.

Dag 11: Sydney

Morgonen spenderas i lugn och ro innan det är dags att gå till sjöss för en båttur på Sydney Harbour. Operahuset, Sydney Harbour Bridge och skogen av skyskrapor uttrycker sig fantastiska från Sydneys stora vackra hamn. Medan ni njuter av utsikten antingen från yttre däck eller genom de stora panoramafönstren dukas en härlig seafood buffé upp. 
Tillbaka på land är resten av dagen till fria äventyr. MyPlanet rekommenderar helt klart att också uppleva operahuset inifrån. Antingen genom en guidad tur eller genom att se en föreställning. Båda alternativen kan med fördel bokas hemifrån. Har ni lust till er mer adrenalinfyllt äventyr rekommenderas Sydney Harbour Bridge Climb. Från toppen av den ikoniska bron får ni en fantastisk utsikt över havet, staden och operahuset.

Australien - New South Wales - Blue Mountains

Dag 12: Sydney

Strax utanför Sydney ligger Blue Mountains som bjuder på storslagna landskap och fina chanser att se både kängurur, papegojor och en rad andra spännande djur. Dagens utflykt bjuder verkligen på det bästa av Blue Mountains. Ni besöker bland annat det spektakulära Wentworth Falls där det är möjligt för en kortare promenad i den vackra naturen för att sedan komma till Echo Point och den berömda klippformationen "De tre systrarna". I Waradah Aboriginal Cultural Centre får ni en fascinerande insikt i den lokala aboriginkulturen. Besöket fulländas med en dynamisk stamdans innan turen fortsätter till Katoomba där lunchen serveras. 
Eftermiddagen bjuder på möte med bland annat kängurur och koalor i Featherdale Wildlife Park. Avslutningsvis går utflykten tillbaka till Sydney med båt sista biten. Ni kliver av på Circular Quay och går därifrån på egen hand tillbaka till ert hotell.

För er som är intresserade av vandringar, så finns det en annan tur till Blue Mountains.

Dag 13: Sydney

Ni har ännu en dag till att njuta av Sydney. Ni kan använda dagen för lite shopping, åka till stranden eller kanske överväga en utflykt till vinområdet Hunter Valley. Rådgör med din säljare vad som kan passa er bäst. 

Dag 14: Avresa från Australien

Tiden för att ta farväl  av landet Down Under har kommit och hemresan påbörjas. 

Dag 15: Ankomst Sverige

På grund av tidskillnaden landar ni i Sverige på förmiddagen. Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 42.500 kr  fr. 35.800 kr
 Högsäsong  fr. 44.400 kr  fr. 36.800 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Australien t/r
 • Inrikesflyg Adelaide-Sydney
 • Flygskatter
 • 3 nätter på centralt hotell i Perth
 • 2 nätter på centralt hotell i Adelaide
 • 4 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Tågresa 2 nätter med Indian Pacific inkl.övernattning i dubbelhytt Gold Sleeper Service med dusch och toalett samtliga måltider under hela resan
 • Dagstur till Margaret River inkl. gourmetlunch, vinprovning i Margret River, guidad tur i Mammoth Cave och 
  Cape Leeuwin Lighthouse
 • Dagstur till Rottnest Island inkl. båttur Rottnest Island t/r, sightseeing runt ön samt lunch
 • Två dagarstur med guide på Kangaroo Island inkl. 1 x övernattning (privat rum/delat badrum), 1 x frukost, 2 x lunch, färjetransport Kangaroo Island t/r samt guidning runt ön
 • Dagstur till Blue Mountains inkl. 2-rätters lunch, besök på Waradah Cultural Center och Featherdale Wildlife Park samt inträde till nationalparken
 • Lunchkryssning i Sydney Harbour inkl. 2 timmars båttur och skaldjursbuffé
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250kr

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se