^

Australien på sommarlovet

Åk till Australien på sommarlovet och upplev Sydneys spännande storstadsliv, krokodiler i Kakadu National Park samt koraller vid mäktiga Stora Barriärrevet.

13 dagar från 27.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 32.300 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil, övernattningar och flera utflykter

En sommarsemester fylld med härliga semesterminnen i Australien är få förunnat! 

De svenska sommarmånaderna är perfekta för att besöka den tropiska delen av Australien. Vädret är underbart, vattnet är varmt och skönt, naturen är vacker och frodig och sist men inte minst - mycket prisvänligt! Upplev Crocodile Dundees hemland, möt de stora krokodilerna (på avstånd!), följ med en aborigin ut och fånga krabbor, upplev världens största korallrev och slappna av och njut livet på den långa vita sandstranden Four Mile Beach.

Resan passar perfekt för alla - par såväl som familjer och kan naturligtvis göras året runt men man bör ha i beaktande att norra Australien har regnperiod dec-mars så vår rekommendation är trots allt apr - nov.

Resan kan självklart skräddarsys efter eget önskemålResan blir 14 dagar vid resa med Qantas/Cathay Pacific med samma antal nätter.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Avresa från Sverige. Flyg över Asien och det finns möjlighet att göra stopover på vägen.

Dag 2: Ankomst Australien

Efter stoppet i Asien ankommer ni till Darwin tidigt på morgonen. Vi har bokat hotellet åt er vid ankomst. Förmiddagen är skön att ha som egen tid och packa upp och göra sig lite hemmastadd för att på eftermiddagen upptäcka Darwin till fots.

Dag 3-4: Darwin

Dagen är obokad. Varje torsdagkväll mellan april och oktober hålls den stora marknaden på Mindil Beach och som verkligen är värd ett besök. Här säljs allt mellan himmel och jord och här finns matbodar med det godaste ni kan tänka er och många prisvärda maträtter! Köp en indisk curry eller en thaisoppa och sätt dig på stranden och njut av solnedgången.

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park

Dag 4: Kakadu National Park

I den norra delen av Australien ligger landets största nationalpark: Kakadu National Park. Området har ett rikt djurliv och här finns papegojor, storkar och naturligtvis kakaduor i mängder och i floderna finns det mängder av krokodiler. Det är ingen tillfällighet att "Crocodile Dundee" filmen spelades in just här.

Du hämtar ut hyrbilen i Darwin och sätter kurs mot Kakadu National Park. Bilresan tar ca tre timmar och det finns gott om tid för stopp på vägen. En övernattning inne i Kakadu National Park är bokat och nästa morgon är det dags för en båttur på Yellow Waters - för att spana in alla krokodilerna.

Dag 5: Katherine Gorge

Från Kakadu kör du vidare till nationalparken Nitmiluk, som omfattar inte mindre än 13 olika raviner fyllda med vatten varav den mest kända är Katherine Gorge. Här är det bokat en övernattning och naturligtvis också en båttur i en av ravinerna.

australien - Outback

Dag 6:Darwin

Resan går tillbaks till Darwin och bilen återlämnas. En övernattning till är bokad i Darwin

Dag 7: Darwin – Cairns

Från Darwin flyger ni till Cairns och här är en transfer bokad för att ta er vidare upp till den lilla mysiga strandorten Trinity Beach som ligger precis vid havet. Här är nästkommande fem övernattningar bokade på en fin resort som ligger nära havet.

Australien - Queensland - Cape Tribulation

Dag 8: Trinity Beach

Dagen är fri och obokad! Kanske dags för att utforska havet, stranden eller bara njuta av livet vid poolen.

Dag 9: Stora Barriärrevet

Dags för en tur till fantastiska Stora Barriärrevet! Följ med kryssningsbåten ut till korallön Low Isles som är en beskyddad korallö vid Stora Barriärrevet. Här kan ni slappna av och njuta av livet på den vita sandstranden. Sola och snorkla mellan de betagande färggranna korallerna i den blå lagunen. Med lite extra tur finns det också möjlighet att simma med havssköldpaddorna som lever i dessa omgivningar. Ni kan också följa med glasbottenbåten ut på revet och få en bra introduktion till marinlivet av skepparen på båten. Lunch är också inkluderat.

Dag 10: Dagstur med aboriginer

Idag får ni en fantastisk möjlighet att lära er mer om aboriginernas kultur och levene samtidigt som ni får chansen att uppleva den fantastiska regnskogen i norra Australien. 

På Cooya Beach följer ni med en lokal aborigin genom mangroveträsket och fångar fisk med spett och gräver i leran efter krabbor. Så som aboriginerna har gjort i tusentals år. Det finns också 
möjlighet att få ett smakprov när dagens fångst är tillagad hemma hos din guide. I Mossmann möter ni Binna som är en lokal aborigin-konstnär som kommer berätta mer om de lokala konsterna och dess betydning för aboriginerna under tusentals år. Efter lunchen (som i övrigt avnjuts med en fantastisk utsikt över regnskogen) finns det tid till att besöka Daintree National Park som ligger med på UNESCOs lista över världsarv. Följ med på en guidad expedition genom regnskogen och tvätta av allt resdamm i ett av alla vattenfallen innan turen går tillbaks till Trinity Beach igen efter en dag fylld av upplevelser.

Dag 11: Trinity Beach

Dagen har inga inbokade aktiviteter och ger istället tillfälle att bara koppla av och njuta av de vackra omgivningarna!

Dag 12: Avresa Cairns

Det är bokat transfer tillbaks till Cairns för att påbörja resan hem till Sverige igen.

Dag 13: Ankomst Sverige

Efter flygbyte i Asien är det dags att landa i Sverige.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Sommar (Jun-Aug)  fr. 32.300 kr  fr. 27.500 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Australien t/r
 • Inrikesflyg Darwin-Cairns
 • Flygskatter
 • 3 nätter (+ tidig check-in vid ankomst) på centralt hotell i Darwin
 • 3 dagar/2 nätters kör-själv tur till Kakadu National Park inkl. bilhyra med fria km, försäkringar, 1 natt på hotell i Kakadu, 1 natt på hotell i Katherine, båttur på Yellow Waters i Kakadu National Park och båttur i Nitmiluk National Park
 • Transfer Cairns flygplats - Trinity Beach t/r
 • 5 nätter på Blue Lagoon Resort, Trinity Beach inkl (gäller de flesta perioderna) 1 flaska mousserande vin vid ankomst, gratis WiFi och tennishyra samt sen utcheckning
 • Dagstur med aborginsk guide till bl.a. Daintree National Park inkl. förmiddagste, picknick-lunch, guidade regnskogspromenader/vandringar
 • Dagstur till Low Isle inkl. tropiskt smörgåsbord-lunch, snorklingsutrustning och guidad snorklingstur, båttur med glasbottenbåt, 4 timmar på korallön Low Isle och miljöskatt
 • Full klimatkompensation – läs mer här!
 

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Det tropiska norr har även högsäsong juni till augusti. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se