^

Australien runt

Denna resa till Australien tar er till fyra fantastiska områden som alla erbjuder något helt olika. Från Sydneys vackra stad till nationalparkerna i tropiska norr.

19 dagar från 32.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 40.400 kr
Priset inkluderar: flyg, inrikesflyg, övernattningar samt flera guidade turer

Ni besöker Sydney med ikonerna Operahuset och Sydney Harbour Bridge, Adelaide med Australiens svar på Galapagos - Kangaroo Island. I tropiska norr får ni uppleva några av Australiens vackraste nationalparker, bl.a Kakadu National Park utanför Darwin och sist men inte minst avslutar ni resan i Queensland och Cairns med sol, värme och utflykter till Barriärrevet och regnskogen.

Resan erbjuder en djup inblick i områden som alla har sin speciella prägel. Fokus ligger på djur- och naturupplevelser utan att för den delen vara strapatsrik. Resan fungerar lika bra för barnfamiljer som äldre som vill uppleva det speciella Australien har att erbjuda. Vi har bokat de viktigaste utflykterna, ni fyller på med övrigt - tala med en säljare som ni har specifika tankar och idéer.

Resan kan köpas med eller utan flyg, kan förlängas och justeras enligt eget önskemål utan extra kostnad. På grund av vissa restriktioner på turen i Darwin accepteras ej barn under 5 år på resan. Vill du ändå ta med yngre barn kan du tala med våra resekonsulter så byter de ut Darwin mot annan upplevelse.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Avresa Skandinavien mot Asien.

Dag 2: Ankomst Asien

Ankomst Asien. Vi rekommenderar att ni stannar en eller två nätter (Ej inkluderat i priset) Tala med en resesäljare för olika alternativ. Byte av flyg för vidare resa mot Australien. Ni kan göra stopover i bland annat Dubai, Singapore, Hongkong och Bangkok

Dag 3: Ankomst Sydney

Ankomst till Sydney. Taxi eller buss till hotellet på egen bekostnad eller be oss boka in i förväg, mot tillägg. Checka in på ert centrala hotell och utforska staden till fots, viktigt att röra på sig vid lång flygresa och stor tidsskillnad.

Australien - New South Wales - Sydney

Dag 4: Sydney

Första hela dagen i Sydney.

Passa på att gå på föreställning på operan, ta färjan ut till Manly Beach, njut av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besök Sydney Aquarium.

Det finns mycket att se och göra i Sydney, det finns något för alla.

Australien - New South Wales - Blue Mountains

Dag 5: Sydney – Utflykt till Blue Mountains

Idag väntar en härlig heldagstur till vackra Blue Mountains. Här får ni se inte bara den vackra naturen men också en hel del av det australienska djurlivet med känguru och kanske även Koala. Ni hämtas och lämnas i anslutning till hotellet. Det finns flera olika turer i Blue Mountians, beroende på hur aktiva ni vill vara.

Dag 6: Adelaide

Idag går resan från storstaden Sydney till South Australias största stad, Adelaide. En stad som de senaste 5 åren förvandlats till en riktig restaurang och upplevelsestad och den självklara utgångspunkten för utflykter till fantastiska vinområdet Barossa Valley eller Australiens svar på Galapagos - Kangaroo Island.

Dag 7-8: Kangaroo Island

Dags för en av resans höjdpunkter, en tvådagars tur till Kangaroo Island!

Kangaroo Island kallas i folkmun för Australiens svar på Galapagos. Här finns ett djurliv som övriga Australien är avundsjuka på. Upplev känguru, koala, sälar, pingviner, echidnas, emu, sjölejon - allt finns på denna spektakulära ö.

Ni hämtas tidig morgon (ca kl. 06.00) och återkommer till Adelaide sent dag två (ca 22.30) för en sista natt i Adelaide. 

Ni åker båt båda vägar till Kangaroo Island. För er som vill spara lite tid, finns möjlighet att flyga. Ni sparar ca 3 timmar per väg på att flyga. Rådgör med din säljare om ev. uppgradering av flyg

Boendet på Kangaroo Island är enkelt och ni delar dusch och toalett med andra resenärer. För er som önskar en högre standard, finns andra boendealternativ. Rådgör med din säljare om ev. uppgradering av boende. 

Dag 9: Darwin

Ni lämnar Södra Australien för resa mot Northern Territory och Darwin. Det är en inrikesflygning mellan Adelaide till Darwin. Här väntar 4 dagar med upplevelser av några av de vackraste nationalparkerna Australien har att erbjuda.

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park

Dag 10-12: Äventyrstur

Kakadu, Litchfield, Ubirr, Mary River

De följande 3 dagarna följer ni med på en resa genom tusenåriga nationalparker och upplevelser i världsklass. Ni åker i liten grupp, max 16 passagerare, till nationalparkerna Kakadu, Litchfield. Ni får uppleva vattenfallen Twin & Jim Jim Falls samt våtmarken Mary River med möjlighet att se både krokodiler, fåglar och buffel. Ett stående tema i detta området är självklart den tusenåriga aboriginkulturen som format en stor del av Australiens historia. Kortare, enklare vandringar varje dag kombineras med bekväm resa i 4WD buss. Ni övernattar i permanenta tält med sängar, täcke och kudde. Boendet är enkelt och ni får hjälpa till med matlagning och vedhämtning men detta är en stor del av charmen på resan. 

Vill ni inte uppleva Australien i dessa tält finns det alternativ med hotell. 

Efter tre dagar är ni tillbaka i Darwin igen.

Australien - Queensland - Cape Tribulation

Dag 13-18: Cairns

Barriärrevet & Regnskogen

Ni lämnar Northern Territory och flyger mot solskensstaten Queensland. Här väntar ett par dagar med upplevelser, sol & bad. Ni bor på trevlig liten resort bara några meter från vackra Trinity Beach.

Under dessa dagar kommer har ni två turer förbokade; en till Great Barrier Reef och en till regnskogen Cape Tribulation. Det finns mycket att se och göra i området norr om Cairns. 

Dag 18: Avresa Cairns

Dags att ta farväl av Australien. Ni tar er på egen hand till flygplatsen eller låter oss förboka en transfer.

Dag 19: Ankomst Sverige

Välkommen hem! Tack vare tidsskillnaden landar ni mitt på dagen.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 40.400 kr  fr. 32.100 kr
 Högsäsong  fr. 47.000 kr  fr. 38.600 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg från Sverige till Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney-Adelaide, Adelaide-Darwin, Darwin-Cairns
 • Flygskatter
 • 3 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Dagsutflykt till Blue Mountains inkl. förmiddagskaffe, 2-rätters lunch, sightseeing i Blue Mountains, besök i Featherdale Wildlife Park och transfer till/från hotellet i Sydney
 • 2 nätter på centralt hotell i Adelaide 
 • 2-dagarstur till Kangaroo Island inkl. 1 övernattning i privat rum samt 1 x frukost, 2 x lunch, 1 x BBQ-middag,  guidning, färjetransport till/från Kangaroo Island och transport till/från hotell i Adelaide
 • 2 nätter på centralt hotell i Darwin
 • 3-dagars 4WD äventyrstur till Kakadu & Litchfield inkl 2 övernattningar i permanenta tält samt 2 x frukost, 3 x lunch,
  2 x middag, guidning och nationalparksavgifter
 • 5 nätter på Blue Lagoon Resort inkl (gäller de flesta perioderna) 1 flaska mousserande vin vid ankomst, gratis WiFi och tennishyra samt sen utcheckning
 • Dagstur till Stora Barriärrevet inkl. morgon/eftermiddags te/kaffe, lunchbuffé och 4 timmar ute på revet
 • Dagstur till regnskogen Cape Tribulation inkl. förmiddagste & lunch, besök Daintree Discovery Centre, Cape Tribulation Beach and Boardwalk och Daintree River Cruise
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

 

Tillägg:

 • Flyg till Kangaroo Island enkel resa, fr. 1.200 kr
 • Uppgradering till högre boendestandard på turen till Kangaroo Island fr. 2.600 kr
 • Avbeställningskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr
   

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter