^

Australiens bästa

Vår populäraste resa till Australien! En fantastisk resa som ger dig alla de bästa upplevelserna. Sydneys operahus, den röda öknen vid Uluru, kängurur och koalor på Kangaroo Island och regnskog och barriärrev i det tropiska norr.

21 dagar från 31.600 kr  
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 38.800 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och guidade utflykter

Resan börjar i Sydney med fyra nätter där du har gott om tid att upptäcka staden och dess sevärdheter. Besök Sydney Opera House (där en guidad tur ingår), den gamla stadsdelen The Rocks, Botaniska trädgården och självklart världsberömda stranden Bondi Beach med sina livräddare. Du kan också boka in en dagstur till fantastiska vinområdet Hunter Valley eller den storslagna naturen i Blue Mountains strax utanför staden. 

Efter Sydney flyger du vidare till Alice Springs och den röda öknen. Här åker du på en 3-dagars tur med guide till spektakulära The Olgas, Kings Canyon och Uluru. Du får se den kända klippan skifta i olika nyanser både vid solens uppgång och nergång. En magisk upplevelse! 

Nästa stopp på resan är South Australia och Adelaide. Här får du chans att uppleva både staden och det berömda vinområdet Barossa Valley, innan en av de absoluta höjdpunkterna på resan väntar - en guidad tur till Kangaroo Island. Denna lilla ö är ett mecka för djurintresserade och du får möjlighet att uppleva både kängurur och koalor på mycket nära håll. 

Efter några oförglömliga dagar fyllda av djur – och naturupplevelser går resan till Queensland och Cairns där du avslutar din Australienresa. Hela fem nätter väntar på en härlig resort i Trinity Beach strax norr om Cairns där du kan uppleva både världens äldsta regnskog i Cape Tribulation samt Stora Barriärrevets vackra koraller. En dagstur med snorkling på revet är inkluderad. Självklart finns det också tid att sola, bada och bara njuta. Denna resa innehåller allt det bästa av Australien och är utan tvekan vårt populäraste reseförslag! 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Idag börjar äventyret när du lämnar Sverige och reser österut för att så småningom nå Down Under.

Dag 2: Asien

Du mellanlandar beroende på flygbolag, någonstans i Asien på din resa mot Australien och har möjlighet att göra ett stopp för att bryta upp resan och samtidigt uppleva en ny plats. Stanna ett par nätter i Dubai och åk upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa, upplev kulturen i Bangkok, maten i Singapore eller shoppingen i Hong Kong. 

Dag 3: Ankomst Sydney

Äntligen är du framme i Australien! Du landar i fantastiska Sydney där fyra dagar av upplevelser väntar. Du tar dig smidigt från flygplatsen med lokaltransport eller taxi och kan checka in på det centralt belägna hotellet som är förbokat för dig. Använd resten av dagen åt att upptäcka Sydney och att vänja dig vid den nya tidszonen du befinner dig i. 

Dag 4-6: Sydney

Det är nu dags att börja uppleva allt denna fantastiska stad har att bjuda på! Vi rekommenderar att du börjar din vistelse med en guidad stadsrundtur för att få en bra överblick över allt som finns att se och göra. En sådan tur tar dig till kända platser som historiska området The Rocks, Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay. Kombinera gärna med en båttur för att få se staden och dess ikoner från vattnet.  Att sedan få se det vackra Operahuset inifrån och få veta mer om dess historia och arkitektur är ett måste när du är i Sydney, och du har därför en guidad visning inkluderad i detta reseförslag. Läs mer om turen här

 

När du känner dig klar med sightseeing kan det vara läge att ta sig till de kända stränderna Bondi Beach och Manly Beach för ett dopp, lite strandhäng och en trevlig måltid på någon utav de många restaurangerna. Utanför Sydney finns det berömda naturområdet Blue Mountains samt vinområdet Hunter Valley som båda går att nå via en dagstur. Sydney är full av upplevelser av alla de slag så låt oss hjälpa dig att planera dina dagar här för att du ska få se de saker som är dina måsten. Se längst ner på sidan vilka turer vi erbjuder i Sydney och som du kan boka på.

Australien - Northern Territory - Alice Springs

Dag 7: Sydney - Alice Springs

Idag lämnar du Sydney och flyger rakt in till Australiens mitt. Närmare bestämt till Alice Springs i Northern Territory. När du landar tar du dig till dig hotell som ligger centralt i Alice Springs. Använd dagen åt att förbereda dig inför morgondagens äventyr, eller besök någon utav sevärdheterna Royal Flying Doctor service, School of the Air eller Todd River. Det finns också möjlighet att flyga direkt till Ayers Rock ifall det skulle passa dig bättre.

Dag 8-10: Guidad tur till Ayers Rock, The Olgas & Kings Canyon

Med tidig start dag ett lämnar du Alice Springs för en 3-dagarstur med guide till de mest kända platserna i den australiska röda öknen. Du får uppleva soluppgång/solnedgång vid Ayers Rock, vandring genom The Olgas och Valley of The Wind samt se den spektakulära Kings Canyon. Det är en campingtur, men du sover i bekväma, permanenta tält som har golv och tältsängar med täcke och kudde. Dusch och toalett finns i servicehus på området.  Att få möjlighet att campa i den australiska outbacken ger dig en helt unik upplevelse då du kommer nära naturen på ett sätt som du annars aldrig hade gjort. Att uppleva samvaron vid lägerelden på kvällen under en becksvart himmel fullspäckad med stjärnor är magisk! På den här turen har du också möjlighet att boka på en tur till utställningen Field of Lights på dag ett. Turen bokas hemifrån men betalas direkt till leverantören, och kostar AUD42. Meddela din säljare om du vill boka på denna häftiga upplevelse. Dag tre är du tillbaka i Alice Springs igen sent på eftermiddagen eller tidig kväll. Läs mer om turen här

 

Det är ju inte alla som tycker om att tälta och det finns naturligtvis även andra turer att välja mellan. För dig som önskar en guidad tur med lite mer komfort när det gäller boendet, så rekommenderar vi att uppgradera till en tur som inkluderar hotell istället. Läs mer här

Dag 11: Alice Springs - Adelaide

Idag väntar nya äventyr när du lämnar Alice Springs och flyger söderut mot Australiens mathuvudstad Adelaide i South Australia. Här bor du centralt i två nätter, så passa på att första dagen bara strosa runt i stan och framförallt äta en riktigt god middag på någon utav de många fantastiska restaurangerna du hittar här.

Dag 12: Adelaide

Idag har du en heldag att njuta av Adelaide med sin vackra botaniska trädgård och spännande Central Market. På marknaden hittar du läckerheter som frukt, nötter och kött från hela South Australia. Strax utanför staden väntar de världsberömda vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale dit du kan åka på en dagstur och prova de fantastiska vinerna som produceras här. Du kan också simma med delfiner utanför Glenelg eller besöka den tyska bosättningen Hahndorf. Det finns mycket att se och göra både i och utanför stan, så lägg gärna till fler dagar här om du har möjlighet. Då finns chans att besöka jättekratern Wilpena Pound i Flinders Ranges eller se de 12 apostlarna utmed Great Ocean Road. Den största sevärdheten är kanske ändå Kangaroo Islands fantastiska natur och djurliv, och imorgon väntar en tidig start då en tvådagarstur till denna unika ö står på schemat.

Dag 13: Adelaide - Kangaroo Island

Idag är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter - en tvådagars guidad tur till Kangaroo Island! Du blir hämtad på ditt hotell i Adelaide redan vid 6-tiden på morgonen, och är framme på Kangaroo Island under förmiddagen. Första stoppet är Cliffords Honey Farm där det finns möjlighet att prova deras hemgjorda honungsglass. Lunchen intas på Vivonne Bay Bistro där det serveras en god 2-rätters lunch. På eftermiddagen besöker du Seal Bay där du får en guidad strandpromenad och möjlighet att se vilda australiska sjölejon. Innan dagen avslutas besöks en interaktiv och informativ utställning om Australiens fåglar samt till Kingscote för att få se pelikanerna matas. Du bor på härliga Kangaroo Island Logde som ligger vackert inbäddat i naturen med utsikt över bukten. Kvällen spenderas på egen hand, så här kan du njuta av pool, bastu, tennisbana och en trevlig restaurang efter en hel dags upplevelser. Läs mer om turen här

Dag 14: Kangaroo Island - Adelaide

Efter frukosten åker du idag till Hanson Bay där du har chans att se koalor i eukalyptusträden och kängurur som betar på de öppna fälten. Resterande del av förmiddagen tillbringas vid Flinders Chase National Park där du hittar de spektakulära klippformationerna The Remarkables och en mycket vacker kuststräcka. Efter lunch går turen vidare till Stokes Bay där det finns tid för en mindre vandring med chans att se wallabies och inte minst en utsikt som får en att dra efter andan. Det har blivit dags att lämna Kangaroo Island och efter färja och busstransport är du framme på hotellet i Adelaide ca 23.30 på kvällen. Det finns möjlighet att välja flyg en eller båda vägarna (mot ett tillägg) för att spara upp till tre timmars restid. Hör med oss så hjälper vi dig med det alternativ du helst önskar. 

Dag 15: Adelaide - Cairns/Trinity Beach

Idag har det blivit dags att lämna Södra Australien och åka norrut mot Australiens varmare, tropiska delar. Du landar i Cairns där fem härliga nätter på en strandnära resort i Trinity Beach strax norr om Cairns väntar. Vill du hellre bo i Cairns, Port Douglas eller Palm Cove går det självklart bra då vi kan skräddarsy efter dina önskemål.

Dag 16-19: Trinity Beach

Fyra heldagar på denna underbara plats ligger nu framför dig! Dagar då du kan upptäcka allt spännande som finns att se och göra i denna del av Australien, men också bara ta det lugnt och njuta av sol och bad. Det finns tid till både och. Att besöka världsarvet tillika världens största levande organism, Stora Barriärrevet, är ett måste när du är i Australiens tropiska norr. Vi har därför inkluderat en heldagstur som tar dig till två olika rev och korallön Upolu Cay, där du kan snorkla och se korallerna från en glasbottenbåt. I turen ingår lunch och ombord finns marina experter som kan lära dig mer om revet och dess simmande invånare. Läs mer om turen här

 

Vi rekommenderar självklart att du även besöker regnskogen under din vistelse här då det är världens äldsta och en utav Australiens största sevärdheter. Prata med din resesäljare om vilken tur som passar dig och dina önskemål allra bäst. Det finns även forsränning, ballongflygning och vandringar för den som vill uppleva mer. Se nedan några av de turer du kan göra i området runt Cairns.

Dag 20: Avresa Cairns

Det är dags att säga hejdå till både Cairns och Australien för den här gången då det blivit dags att flyga hemåt igen. Självklart går det bra att förlänga vistelsen i Australien, eller boka på ett stopp i någon myllrande asiatisk storstad på vägen.

Dag 21: Ankomst Sverige

Idag landar du i Sverige efter tre veckors äventyr i Australien. Välkommen hem! 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 38.800 kr  fr. 31.600 kr 
 Högsäsong  fr. 40.900 kr  fr. 33.600 kr 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Australien t/r 
 • Inrikesflyg Sydney-Alice Springs, Alice Springs-Adelaide, Adelaide-Carins
 • Flygskatter
 • 4 nätter i Sydney 
 • Guidad tur i Operahuset, 1 tim. Läs mer här
 • 1 natt i Alice Springs
 • 3-dagars guidad tur i Red Centre inkl. 2 övernattningar i permanenta tält samt 2 x frukost, 3 x lunch, 2 x middag, guidning och transport till/från hotell i Alice Springs. Läs mer här
 • 1 natt i Alice Springs
 • 2 nätter i Adelaide 
 • 2-dagars tur Kangaroo Island inkl. 1 övernattning på Kangaroo Island Lodge- Superior Bayview samt 1 x frukost, 2 x lunch, guidning, färjetransport till/från Kangaroo Island och transport till/från hotell i Adelaide. Läs mer här
 • 1 natt i Adelaide
 • 5 nätter på resort på Trinity Beach
 • Dagstur till Stora Barriärrevet med besök vid två rev, glasbottenbåt, lån av snorkelutrustning samt lunch. Läs mer här
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

 

Tillägg:

 • Uppgradering till flyg en eller båda vägarna Adelaide - Kangaroo Island, från 1.400 kr/väg
 • Tur till utställningen Field of Lights dag 1. Bokas vid beställning av resan, men betalas direkt till leverantören senast 10 dagar före turens start (AUD42)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter