^

Australiens ikoner och gömda pärlor

Upplev storstadslivet i ikoniska Sydney, den fantastiska naturen i mindre kända Gawler Range samt vin och djurliv utanför Perth.

22 dagar från 46.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 53.300 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, bilhyra, utflykter samt vissa måltider

Detta är en häftig resa där du får uppleva både kända ikoner och okända highlights. Allt från metropolen Sydney med sitt vackra operahus till den spännande vildmarken i Gawler Ranges står med på programmet.

Fyra nätter i Sydney ger dig chans att förutom Operahuset se Harbour Bridge, The Rocks samt de kända stränderna Manly och Bondi. Du får också komma utanför staden och upptäcka kängurur och koalor på en inkluderad wildlife-tur.

Utanför Adelaide ligger nationalparken Gawler Ranges, dit du åker på en fyra dagar lång 4WD-tur med äkta vildmarksupplevelser. En unik upplevelse långt från de upptrampade turiststigarna.

Från Adelaide går resan vidare västerut till Perth, där vinprovning, delfintur och andra spännande upplevelser väntar på dig.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige. Du flyger via Asien, där det även är möjligt att göra några dagars uppehåll innan resan bär vidare mot Australien. Du har möjlighet att stanna i Bangkok, Hongkong eller Singapore.

Dag 2: Ankomst Sydney

Efter den långa flygningen kan det vara skönt att sträcka på benen. Varför inte ta en promenad i området kring Sydneys vackra operahus?

Dag 3: Sydney

Idag börjar upptäcktsfärden i Sydney på riktigt! Du kommer få följa med på en guidad cykeltur, som startar i området The Rocks. Därefter cyklar ni över ikoniska Harbour Bridge och vidare mot andra kända sevärdheter. Längs med den rullande färden får du veta mer om staden och dess intressanta historia. Läs mer om turen här

Australien - Koala

Dag 4: Sydney Wildlife-tur

Idag står en heldagstur på schemat där du kommer åka till det fantastiska landskapet kring Sydney. Du kommer tillsammans med en skicklig guide att leta efter känguruer, koalor och färgstarka papegojor. Här har du också goda chanser att få syn på det skygga näbbdjuret. Efter en stadig middag på en lokal pub så fortsätter äventyret ut i kvällsmörkret för att få syn på nattaktiva djur som vombats och pungråttor. Turen avslutas i Sydney vid 22-tiden. Läs mer om turen här

Australien - New South Wales - Sydney

Dag 5: Sydney

I dag har du en heldag på egen hand i Sydney. Varför inte ta en härlig promenad i Sydneys botaniska trädgård? Vi rekommenderar även Bridge Climb, ett måste när man besöker Sydney! Du klättrar upp på bågen av Harbour Bridge till en höjd av 134 meter, där en fantastisk utsikt väntar. Detta är verkligen en unik upplevelse, och då den är mycket populär så rekommenderar vi att den förbokas hemifrån.

Dag 6: Sydney - Adelaide

Adelaide är huvudstad i delstaten South Australia. Här råder en charmig atmosfär och många grönområden vilket gör den perfekt att utforska till fots. Vi rekommenderar även ett besök på Tandanya National Aboriginal Cultural Institute, där man kan lära sig mer om den aboriginska kulturen.

Australien - victoria - Yarra Valley

Dag 7: Adelaide

Över hälften av den australiska vinproduktionen kommer från södra Australien. Åk på en dagstur till vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale och upplev de vackra vyerna samt smaka på senaste skörden. Vill du hellre stanna i Adelaide kan du ändå prova den färdiga produkten och lära dig mer om de olika druvsorterna på National Wine Centre of Australia. Ett besök på Adelaides Central Market rekommenderas också då du befinner dig i Australiens mecka för mat och vin. 

Dag 8: Adelaide - Gawler Ranges

Du flyger från Adelaide till Port Lincoln på halvön Eyre väster om Adelaide. Här möter du upp din guide för de närmsta fyra dagarna. Tillsammans åker ni till områden i södra South Australia, områden som inte många känner till förutom lokalbefolkningen. Från Port Lincoln kör du till den lilla staden Wudinna i Gawler Ranges, och efter att ha sett Wudinna Rock kör du till Kangaluna Camp. Här väntar ditt boende för de kommande fyra dagarna. Om det finns något som australiensarna är bra på så är det att kombinera lyx och naturupplevelser. Tälten är bekvämt inredda med privat toalett och badrum, även om du i förstahand är i parken för att uppleva naturen och djurlivet. Efter frukost tar guiden med dig på en resa till Mount Stuart och Corribinnie Lakes. Här kommer du få se kängurur, emuer och vombats.

Dag 9: Gawler Ranges

Lake Gairdner är en enorm saltvattensjö norr om Gawler Range. Landskapet där är så vitt att det nästan känn som man har förflyttats till sydpolen, om det inte vore för värmen och det röda landskapet som omger sjön. På väg tillbaka till lägret så stannar ni till vid en fårfarm, som kommer ge en intressant inblick i hur livet ser ut i Australiens mer isolerade områden.

Dag 10: Gawler Ranges

I tältlägret finns det ett mycket rikt fågelliv, och du kommer få uppleva många spännande arter när guiden tar dig med på fågelskådning. Senare under dagen besöker ni Gawler Ranges National Park, där du kommer få se de mest säregna klipporna Organ Pipes och Mt Wudinna, södra Australiens största monolit. Här kan du även njuta av det rika djurlivet.

Dag 11: Adelaide

Från tältlägren i bushen går turen vidare ut till kusten, närmare bestämt Baird Bay. Här väntar fem kilometer på en lagun nära Cape Radstock. Du kommer kunna komma nära de lekfulla delfinerna, och senare när ni åker vidare till en annan lagun kommer ni uppleva närkontakt med de australiensiska sjölejonen. Efter frukost går turen till Streaky Bay och vidare längs med kusten till Ceduna. Från Ceduna flyger du tillbaka till Adelaide.

Dag 12: Adelaide - Perth

Avresa från Adelaide till Perth. I Western Australia bor omkring 1,8 miljoner människor, varav 1,3 miljoner bor i Perth. Områdena norr- och österut från Perth är det många som kallar för ”det riktiga Australien”.

Australien - Western Australia - Margaret River

Dag 13: Perth - Margaret River

Du hämtar ut en hyrbil och påbörjar sedan en sexdagarsresa till området söder om Perth. Under första dagen går rutten till Margaret River. På väg dit kommer du att stanna i Bay of Bunbury, där stora flockar med delfiner lever. Här är ett självklart måste en delfintur! Efter båtturen och kanske ett besök på det tillhörande Dolphin Discovery Center fortsätter du via Busselton till Margaret River.

Australien - Western Australia - Margaret River

Dag 14: Margaret River

Dagen spenderas i området kring Margaret River. Här är man känd för sina viner, sin goda mat, den vackra naturen och den avslappnade livsstil. Stränderna här lockar surfare från hela världen. Ta gärna en tur till Cape Naturaliste där du kan gå upp till den lokala fyren. Här finns också flera vandringsleder. Om du vandrar mellan september och december kan du ha chans att få se valar då man har bra utsikt över havet och kusten (september-december).

Dag 15: Margaret River - Pemberton

Från Margaret River går turen vidare till Pemberton, där du bland annat bör besöka Warren National Park. De australiensiska träden är bara ett exempel på det faktum att den australiensiska floran är lika överraskande som faunan. Eukalyptusträd växer över hela Australien och finns i många olika varianter – från mycket låga, krypande buskar till mycket höga träd. Karriträd är en av de högsta eukalyptusarterna och kan ses i Warren National Park, där träden är upp till 90 meter höga.

Dag 16: Pemberton - Albany

Längs vägen från Pemberton till Albany bör du stanna vid Walpole-Nournalup National Park. Här hittar du de enorma Tingle Trees och kan göra en tree-top-walk mellan trädkronorna, hela 40 meter över marken! Öster om Walpole hittar du den lilla staden vid namn Denmark, som inte har något som helst att göra med vårt grannland.

Dag 17: Albany

I dag väntar en heldag i Albany. Här kan du besöka valmuséet och om du är här mellan juni och oktober kan du både se knölvalar och rätvalar leka i vattnet utanför Albany.

Dag 18: Albany - Perth

Idag kör du tillbaka till Perth. Norr om Albany kan du besöka Stirling Ranges National Park som erbjuder flera spännande vandringsleder. Väl tillbaka i Perth lämnar du sedan in bilen.

Dag 19: Perth

Idag är det valfritt vad man vill göra. Vi kan rekommendera en guidad dagsutflykt till den vackra ön Rottnest Island. Ön är belägen 18 kilometer från Perths kust, och efter båtturen och en busstur runt ön kan du utforska dess spännande natur. Hyrcyklar är nämligen inkluderade i turen.

Dag 20: Perth

Om du har fått inhandlat de sista souvenirerna kan det vara värt att ta en tur till Kings Park på toppen av Mt Eliza. I parken finns en botanisk trädgård, många skulpturer och minnesmärken, och den erbjuder vacker utsikt över staden och Swan River. Perth har också åtskilliga muséer och ett utmärkt akvarium, där du kan gå genom en glastunnel medan hajar, sköldpaddor och eleganta rockor tyst glider förbi. Perth har också många bra stränder och ett antal av landets bästa vinområden. Vi kan också rekommendera en utflykt till den charmiga hamnstaden Fremantle. Dit kan du ta en färja från Perths centrum som tar ungefär 30 minuter.

Dag 21: Avresa Perth

Idag lämnar du Perth och Australien för den här gången. Med dig i bagaget har du en mängd både kända och mindre kända, men alla lika unika sevärdheter.

Dag 22: Ankomst Sverige

Efter ett flygbyte i Asien går hemresan vidare mot Sverige. Kanske vill du stanna ett par dagar i Asien på väg hem för att bryta upp resan? Prata med din säljare, vi skräddarsyr efter dina önskemål.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 53.300 kr   fr. 46.300 kr
 Högsäsong  fr. 56.700 kr   fr. 49.500 kr 

Prisen inkluderer

 • Flyg Sverige - Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney – Adelaide, Adelaide - Port Lincoln//Ceduna t/r, Adelaide – Perth
 • Flygskatter
 • 4 nätter i Sydney
 • Sydney Wildlife-tur inkl. guidning, lättare lunch/eftermiddagsfika, nationalparkensentré och transfer från/till hotellet 
 • Sightseeingtur på cykel i Sydney inkl. guidning och all utrustning 
 • 2 nätter i Adelaide
 • Guidad 4-dagarstur i 4WD till Gawler Ranges inkl. övernattning i permanenta tältläger samt alla måltider
 • 1 natt i Adelaide
 • 1 natt i Perth
 • 6 dagars bilhyra (mellanklass, sedantyp) i Perth inkl. fria km, försäkring (lägsta självrisk), vägbeskrivning och kartor 
 • Delfintur i Bunbury inkl. Entré till Dolphin Discovery Centre
 • 2 nätter i Margaret River
 • 1 natt i Pemberton
 • 2 nätter i Albany
 • 2 nätter i Perth
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se