^

Broome till Darwin i 4WD

Resan genom Kimberley i en fyrhjulsdriven bil från Broome till Darwin är ett av Australiens största äventyr.

13 dagar från 29.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person för 2 vuxna från 36.100 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil och övernattningar

Ge dig ut på ett fantastiskt äventyr i 4WD från Broome till Darwin. Resan tar dig tvärs igenom Kimberleys steniga, vidsträckta ökenlandskap där eroderade klippor fyller landskapet och gamla baobabträd sträcker sina nakna grenar högt upp mot den blå himmlen. Simma i avlägsna vattenhål, upplev fantastiska väggmålningar från tidernas begynnelse och kom riktigt nära det australiensiska djurriket som trots de torra förhållandena trivs i detta område.

Du hämtar den fyrhjulsdrivna bilen i den lite avskilda staden Broome, och inom kort har du lagt civilisationen bakom dig. Resan tar med dig längs Gibb River Road med kursen inställd på Darwin i Northern Territory. Här fulländas resan med flera naturupplevelser när du på en båttur glider fram mellan höga klippväggar i Katherine Gorge och tittar efter krokodiler, kakaduor och klippmålningar i fantastiska Kakadu National Park. Resan passar perfekt under våra sommarmånader, eftersom det är torrperiod i den här delen av Australien då.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Från Sverige flyger du österut mot Australien. Det finns möjlighet för att dela upp resan med ett stopp i t.ex. Hongkong eller Singapore om du önskar det. 

Australien - Western Australia - Broome - Cable Beach

Dag 2: Ankomst Broome

När du ankommer till Broome checkar du in på ditt hotell, och resten av dagen är till för att slappna av efter den långa flygresan eller utforska staden på egen hand. Broome blev grundlagt av pärlfiskare på 1880-talet, och staden blev snabbt en storproducent av pärlemor. Idag är det dock de fantastiska stränderna, det turkosblå vattnet och de dramatiska ökenlandskapen runt staden som lockar äventyrare, konstnärer och resande till denna avskilda stad. Dragplåstret för många av de besökande är den 22 km långa stranden Cable Beach, där kamelturer längs med stranden är en populär attraktion. Det gäller framförallt i solnedgången när solen sakta försvinner ned i Indiska Oceanen som en stort flammande eldklot. 

Dag 3: Broome – Imintji

Äventyret börjar på riktigt idag när du hämtar din 4WD och lägger civilisationen bakom dig. Kör nordväst till de vattenfyllda grottorna vid Tunnel Creek National Park och vidare till vackra Windjana Gorge National Park. Första delen av resan är en fin huvudväg, men det ändras snabbt när du svänger in på Gibb River Road. Vägen är en avskild, oasfalterad boskapsväg som leder fram till Saddlers Creek Crossing tillika infart till Imintji Safari Camp.

Du övernattar i Imintji på Bell George Wilderness Lodge. Lodgen är vackert belägen på aboriginägd mark och du har alla möjligheter att vara aktiv på olika sätt i de vackra omgivningarna. På lodgen finns bar och lounge där du kan koppla av efter dagens upplevelser. 

Distans: ca 580 km

Dag 4: Imintji – Mt. Elizabeth Station

Efter frukosten kör du vidare ut på dammiga Gibb River Road som tar dig ännu djupare in i Kimberleys soldränkta landskap med röda klippor och utspridda baobabträd, som otroligt nog lyckas överleva i den steniga jorden. Du kan också tvätta bort dammet i Galvans Gorge eller Barnett River Gorge. Kom ihåg att tanka vid Mt. Barnett River Road innan du fortsätter mot Mt. Elizabeth Station, det är långt mellan bensinstationerna i den här delen av landet. Väl framme vid Mt. Elizabeth Station bor du på en riktig boskapsfarm. Cowboys, som i Australien kallas för jackaroos, finns fortfarande i Kimberley och det är inte ovanligt att se boskap som blir infångade från en hästrygg. Men nu för tiden får de ofta hjälp från folk i helikoptrar och på motorcyklar. 

Distans: ca 150 km

Australien - Kænguru

Dag 5: Mt. Elizabeth – El Questro Station

Från Mt. Elizabeth fortsätter du mot en av Kimberleys mest berömda boskapsfarmer El Questro Station. Flera scener från filmen ”Australia – The Movie” från 2008 filmades i det här området som bjuder på en rå och vild natur. Det finns massor att se och göra, och därför spenderar du de kommande två nätterna i lägret vid Emma Gorge Creek som består av stora kanvastält med riktiga sängar och egen toalett omgivet av Australiens otroliga natur. 

Distans: ca 320 km

Australien - Western Australia - Galah Pink cockatoo

Dag 6: El Questro Wilderness Park

Du har hela dagen på dig att utforska det roströda klipplandskapet runt omkring lägret. Gå en sväng förbi dolda vattenhål, eller åk på en av de organiserade turerna som består av allt från vandring, båt- och ridturer till expeditioner i 4WD i avskilda hörn av området kring boskapsfarmen. Du kan naturligtvis också spendera dagen i lägret och njuta av en avkopplande dag vid poolen, och därefter en god middag i den mysiga restaurangen medan natten sänker sig över öknen. 

Australien - Western Australia - Kimberley

Dag 7: El Questro Station – Kununurra

Från El Questro fortsätter du österut där Gibb River Road återförenas med huvudvägen mot Kununurra. Med sina ca. 6.000 invånare är Kununurra en riktig storstad sett till den här delen av landet, och det kan vara bra att tanka och handla här inför de kommande dagarna. Använd eftermiddagen åt att utforska Mirima National Park som ligger i närheten och som bjuder på eroderade klippor och ett rikt djurliv. Du kan också bestiga Kellys Knob Lookout och njuta av en fantastisk solnedgång med utsikt över staden och landskapet runt omkring. 

Distans: ca 80 km
 

Dag 8: Kununurra – Katherine

Det är dags att lägga Kimberleys torra landskap bakom dig och bege dig in i ett betydligt grönare område. Dagens mål är Katherine i Northern Territory som är en livlig liten stad på huvudvägen mellan Adelaide och Darwin. Staden har en spännande historia som går hela vägen tillbaka till telegraflinjer och de stora upptäcktsresandes tid. Idag är den mest känd som utgångspunkt för besök i den spektakulära Katherine Gorge i Nitmiluk National park. 

Distans: ca 510 km

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park

Dag 9: Katherine – Kakadu National Park

Börja dagen med en båttur genom Katherine Gorge där lodräta klippor reser sig på båda sidor av floden och skapar flera dramatiska raviner. Båtturen är extra vacker i det mjuka morgonljuset när solens första strålar får de orange klipporna att glöda. Från Katherine går resan vidare norrut mot ännu en höjdpunkt på turen. Kakadu National Park är ett gigantiskt vildmarksområde med vidsträckta våtmarker, frodiga slätter och klippformationer som döljer fantastiska klippmålningar från tidernas begynnelse. Det finns också ett rikt djurliv, så håll ögonen öppna efter kängurur, dingos och vildhästar längs med vägen. Fågellivet är ett kapitel för sig och kakaduor, rovfåglar, papegojor och vadarfåglar ses ofta uppe bland trädkronorna och på himlen. 

Distans: ca 310 km

Dag 10: Kakadu National Park

Hela dagen är tillägnad åt att utforska Kakadu. En bra start på dagen skulle kunna vara en båttur på Yellow Water Lagoon, där gigantiska saltvattenskrokodiler lurar under vattenytan och vadarfåglar letar föda i vattenbrynet. Helt andra upplevelser väntar vid Ubirr och Noulangie Rock, som döljer några av de bästa klippmålningarna i hela Australien. Några av målningarna i Kakadu är över 20.000 år gamla, och de berättar fantastiska historier om mytiska varelser och en rik kultur som har blomstrat här i många generationer.  

Är du sugen på mer äventyr så kan du snöra på dig vandringsskorna och gå från Nourlangie till utsiktspunkten Gunwarddehwardde där du blir belönad med en enastående utsikt över Kakadus öppna slätter. Utsikten från Nadab i närheten av Ubirr är precis lika storslagen. Eller testa bilens fyrhjulsläge och kör till de avlägsna vattenfallen Jim Jim Falls och Twin falls, som annars kan vara svåra att besöka. Den sista biten fram till vattenfallen får till och med bilen ge upp, och du får fortsätta med båt eller till fots.

Dag 11: Kakadu – Darwin

Njut av förmiddagen i Kakadu innan turen går tillbaka mot Darwin. På vägen finns det möjlighet att stanna vid Fogg Dam och Window on the Wetlands Visitor Centre. Du kan också släcka törsten på den färgglada lokala puben Bark Hut. Men ta god tid på dig när du ska köra, du har bilen till imorgon. Väl framme i Darwin checkar du in på ditt hotell och därefter har du kvällen till att njuta av storstaden. Gå en promenad i den botaniska trädgården, utforska stadens centrum med butiker och caféer och njut av den vackra solnedgången från stranden. 

Distans: ca 210 km

Dag 12: Avresa Darwin

Njut av morgonen i lugn och ro innan du ska börja din resa hemåt. Var noggrann med att lämna in bilen tidigare än när du hämtade den på dag tre för att undvika extra avgifter. Härefter går turen mot flygplatsen där hemresan påbörjas. 

Dag 13: Ankomst Sverige

Efter ett flygplansbyte landar du i Sverige. Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Maj - september  fr. 36.100 kr  fr. 29.500 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Australien t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt i Broome
 • 9 dagars bilhyra, fyrhjulsdriven inkl. fria km, försäkringar samt detaljerad vägkarta och körmanual
 • 1 natt på Bell George Wilderness Lodge 
 • 1 natt på Mt Elizabeth Station incl. middag och frukost
 • 2 nätter på El Questro, Emma Gorge-Deluxe Tented Cabin
 • 1 natt i Kununurra
 • 1 natt i Katherine
 • 2 nätter i Kakadu National Park
 • 1 natt i Darwin
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr
   

Säsong
Säsongen på denna tur infaller under vårt sommarhalvår från maj till september. Denna period är präglad av torrperiod i norra Australien och vägarna kan färdas på. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Speciellt om resan
Kimberleys är ett av de häftigaste och mest avskilda områden i Australien. Många vägar är inte asfalterade och broar över floder är inte något man vanligtvis använder. Därför genomförs resan i en tålig och välutrustad fyrhjulsdriven bil, och du bor bra på bekväma och intressanta hotell på vägen. De flesta resande med äventyr i blodet kan komma med utan problem, även om du inte tidigare har varit ute på liknande resor – och det är ingen tvekan om att Kimberley är en upplevelse för livet. Notera att många av vägarna är stängda under regnperioden från november till april, därför är det bäst att åka på denna tur under sommarhalvåret. Turen kan också göras i motsatt riktning från Darwin till Broome.