^

Hike & Drive på Tasmanien

Upplev Tasmaniens vilda landskap, fantastiska mat - och vinkultur samt rika historia. Resan fulländas med tre nätter i Sydney.

16 dagar från 36.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna.
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, bilhyra samt guidad tur av Operahuset i Sydney.

Denna resa till Tasmanien där du kör runt med bil, tar dig till flera utav öns mest kända nationalparker. Men du besöker också mindre kända pärlor och har gott om tid utmed vägen. Det ger dig chans att parkera bilen och ge dig ut på någon utav de många vandringsleder som visar öns orörda natur på allra bästa sätt.

Från Hobart kör du först till Huon där du kan promenera på hängbroar mellan trädtopparna och smaka på den lokala cidern. Fortsätt förbi vackra Russell Falls till Lake St. Clair, som erbjuder några av de bästa vandringslederna på ön och vid Queenstown kan du uppleva naturen från ett gammalt ånglok. Du fortsätter resan genom Strahan som är bas för vandringar och båtturer i fantastiska Franklin - Gordon Wild Rivers National Park.

Fortsätt via den tidigare gruvstaden Corinna till en av resans absoluta höjdpunkter, Cradle Mountain National Park, som visar Tasmaniens natur från sin mest råa och vilda sida. Tillbaka i civilisationen besöks den historiska staden Launceston, innan du kör längs vackra klippkuster och vita stränder i Bay of Fire. Målet är Freycinet National Park med sina rosa granitberg och ikoniska Wineglass Bay. Du besöker också fängelseruinen Port Arthur som ger en fascinerande inblick i Australiens historia som straffkoloni. Om du vågar kan du ta spökturen genom ruinerna efter mörkrets inbrott, innan du åker tillbaka mot Hobart. Härifrån flyger du till Sydney, där resan avslutas med tre nätter i Australiens vackraste storstad.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen österut mot Singapore.

Dag 2: Ankomst till Hobart

Efter ett byte av flyg i Singapore och Melbourne fortsätter du till Hobart, dit du anländer på kvällen. Vid ankomsten till Hobart flygplats välkomnas du av en representant för Rest Australia Tours och du får en välkomstmapp med inspiration och reshandlingar. Du kan också ställa eventuella frågor du har. Bilen hämtas på flygplatsen och det är bara en kort bilresa till ditt centralt belägna hotell där du kan koppla av efter resan.

Dag 3: Hobart – Huon

Det kommer fler tillfällen att utforska Hobart på senare under resan, och idag börjar du istället med att köra mot Huon. Den här vackra dalen bjuder på några av de mest storslagna vyerna i hela Tasmanien. Landskapet här är också utmärkt för äppelodling, och vid Willie Smiths Apple Shed strax före Houn kan du se hur öns bästa cider blir till. Fortsätt genom Geeveston och vidare till Tahune Airwalk där det finns en hängbro högt uppe mellan träkronorna, från vilken det är en fantastisk utsikt över skogen och Picton River. Området bjuder också på en mängd vandringsleder med varierande svårighetsgrad, så det här är ett utmärkt ställe att snöra på sig vandringskängorna. Natten spenderas i Huon.

Körsträcka: ca 130 km 

Dag 4: Huon – Russell Falls – Lake St. Clair

Dagens rutt tar dig tillbaka genom Hobart och vidare till Bonorong Wildlife Sanctuary. Här kan du se hur centrets hängivna entusiaster gör ett enormt arbete för att skydda och förstå Australiens unika djurliv. Besöket ger också en sällsynt möjlighet att komma nära Tasmaniens kanske mest kända invånare; den tasmanska djävulen.

Fortsätt västerut till Mt. Field National Park där du bland annat kan se Russell Falls som väller ut över en klippkant, vackert omgiven av frodig vegetation. Naturen här är fantastisk och den korta promenaden från besökscentret till vattenfallet går förbi enorma ormbunkar och några av världens högsta träd. Vill du se mer av området är det värt att utforska Lady Barron Falls, Horseshoe Falls eller kanske gå till toppen av Mount Field.

Dagens mål är Lake St. Clair som ligger omgiven av vild natur med skog, berg, sjöar och öppna ängar. Vandringsleder slingrar sig i alla riktningar och varierar från kortare 45 minuters vandringar till flerdagsvandringar genom några av Australiens mest avlägsna och orörda områden. The Overland Track, som är Tasmaniens mest berömda vandring slutar exempelvis här i Lake St. Clair.

Körsträcka: ca 270 km via Russell Falls

Dag 5: Lake St. Clair – Queenstown – Strahan

Resan går vidare västerut genom vild natur mot Queenstown, som är utgångspunkt för The West Coast Wilderness Railway. Detta kärleksfullt restaurerade gamla ångtåg rullar tyst genom tempererade regnskogar, vackra dalar och branta sluttningar. Det är ett vackert och annorlunda sätt att uppleva den Tasmanska naturen på och som absolut kan rekommenderas.

Fortsätt ut mot kusten och staden Strahan, som ligger nere vid Macquarie Harbour. Idag är Strahan en trevlig liten stad omgiven av vackra landskap. Men staden har en mörk historia som går tillbaka till de tidiga straffkolonierna. Det är dock först och främst landskapet som lockar resenärer till Strahan, som är utgångspunkt för att utforska den fantastiska Franklin - Gordon Wild Rivers National Park. Parken erbjuder en mängd vandringsmöjligheter, men ett bra förslag kan vara att promenera till Hogarth Falls. Det tar ungefär en timme fram och tillbaka.

Körsträcka: ca 130 km via Queenstown 

Dag 6: Strahan – Corinna

Idag har du flera spännande alternativ att välja mellan. En möjlighet är att lämna Strahan tidigt och köra norrut genom den gamla gruvstaden Zeehan på väg till Corinna. När du kommer fram kan du åka på Pieman River Cruise, som avgår från Corinna kl. 10 på morgonen. Det är en vacker båttur som tar dig längs Pieman River medan guiden berättar om områdets historia och natur.

Ett annat alternativ kan vara att åka på en segeltur från Strahan upp längs Gordon River. Turen tar ungefär 5,5 timmar inklusive lunch och ett stopp på Sarah Island. Detta är en av de vackraste och mest populära segelturerna i den här delen av Tasmanien, så det är en bra idé att boka i förväg. Väl tillbaka i Strahan igen fortsätter du mot Corinna.

Corinna var tidigare en avlägsen gruvstad, men idag är staden känd för sin ekoturism och de många möjligheterna att utforska den vilda och orörda naturen som finns runt staden. Exempelvis leder flera bra kortare promenader genom Myrtle Beech Rainforest i Tarkine Reserve.

Körsträcka: ca 100 km

Dag 7: Corinna – Cradle Mountain National Park

Mer storslagen natur idag när du lämnar Corinna och sätter kurs mot ett av de mest spektakulära naturområdena i Tasmanien, nämligen Cradle Mountain National Park. Ett vildt och avlägset område med krokiga träd, djupblå glaciäröar, forsande vattendrag och öppna, alpina vidder som finns med på UNESCO: s världsarvslista. Kronan på verket är Cradle Mountain, som majestätiskt reser sig upp ur landskapet. Ett bra sätt att få en känsla för området är att göra den sex kilometer långa vandringen runt Dove Lake. Det är härifrån många vykort av Cradle Mountain tas. Själva vandringen är lätt att följa då du en stor del av sträckan går på gångbroar utlagda för att skydda den ömtåliga naturen. Du kan antingen promenera eller ta en shuttlebuss från besökscentret till sjön. Natten spenderas vid Cradle Mountain National Park.

Körsträcka: ca 120 km 

Dag 8: Cradle Mountain – Launceston – Scottsdale

Börja eventuellt dagen med ännu en vandring i nationalparken innan du åker vidare till Launceston, Tasmaniens näst största och en av Australiens äldsta städer. Historien kan tydligt ses i stadsbilden, med många välbevarade viktorianska byggnader och gamla parker i kolonialstil. Cataract Gorge är en utmärkt plats att stanna på för lunch, innan du fortsätter norrut längs Tamar River som rinner genom Tamar-dalen. Strax innan Scottsdale passerar du stora lavendelfält som får hela området att dofta ljuvligt. Tidigare var detta område känt för sin humleproduktion, men idag är det främst nötgårdar, eukalyptus och granar som fyller landskapet. Natten spenderas i Scottsdale.

Körsträcka: ca 260 km via Launceston 

Dag 9: Scottsdale – Bay of Fires – Bicheno

Dagens körning tar dig längs några av de vackraste kustlandskapen i Australien. Inte minst den världsberömda Bay of Fires, som sträcker sig mer än 50 km från Eddystone Point i norr till Binalong Bay i söder. Det finns gott om möjligheter att parkera bilen och gå långa promenader längs de vita sandstränderna mellan de orangefärgade granitklipporna och simma i det klara turkosblå vattnet.

Följ kusten söderut mot Bicheno, där du checkar in på ditt hotell för natten. Runt skymning kan du ta en guidad tur till den lokala pingvinkolonien för att se pingvinerna när de kommer tillbaka efter att ha tillbringat dagen ute på havet. Du kan också göra vandringar till Rocking Rock, The Blowhole och Island Diamond Island Nature Reserve, som kan nås via en landtunga av sand när vattennivån är låg.

Körsträcka: ca 180 km via Bay of Fires 

Dag 10: Bicheno – Freycinet National Park – Port Arthur

Det är värt att gå upp tidigt för att njuta av soluppgången över havet innan du fortsätter längre in i Freycinet National Park. Detta är ett fantastiskt område dominerat av de rosa granitbergen i Hazards Range. Besök exempelvis Friendlies Beach och ta en kort promenad upp till utsiktsplatsen där du kan se ut över ikoniska Wineglass Bay.

Efter morgonens upplevelser är det dags att fortsätta söderut mot Port Arthur. Inget annat ställe i Australien fångar bättre historien om den tidigaste kolonialtiden, än ruinerna av detta fängelse vid toppen av Tasmanhalvön. Här kan du lära dig om de tidiga straffkolonierna och de förhållanden de första européerna i Australien levde under. Ruinen är stämningsfull under dagen - men om du vågar är det värt att boka en spöktur efter mörkrets inbrott. Det ger en helt annan upplevelse av dessa hemsökta byggnader.

Körsträcka: ca 270 km via Freycinet National Park

Dag 11: Port Arthur – Hobart

Idag väntar en kort bilresa tillbaka till Hobart. Väl framme lämnar du tillbaka bilen, checkar in på ditt hotell och har sedan resten av dagen åt att uppleva staden. Hobart är en trevlig liten stad med både historisk charm och modernt storstadsliv. Läget mellan vackra vattendrag vid foten av Mount Wellington bidrar ytterligare till stadens charm. Med ett stort utbud av kaféer och restauranger är det också den perfekta platsen för att smaka på några av Tasmaniens många lokala gourmetprodukter. Är du i stan på en söndag, är det också värt att besöka Salamanca Market. Det finns mycket att se och göra i Hobart, och hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig.

Dag 12: Hobart – Sydney

Från Hobart flyger du till Sydney, där du de kommande tre nätterna bor på ett centralt hotell i hjärtat av storstaden. Resten av dagen kan du bara njuta av Sydneys alla sevärdheter. Börja exempelvis med en avkopplande promenad förbi Operahuset med utsikt över den ikoniska Sydney Harbour Bridge och stadens vackra botaniska trädgård precis runt hörnet. Inget fångar bättre känslan av att befinna sig i Sydney.

Dag 13-14: Sydney

Du har två hela dagar åt att njuta av Sydney på egen hand. Hoppa på färjan till Manly, njut av folkvimlet vid Darling Harbour eller promenera längs stranden på Bondi Beach. Sydney är också en bra utgångspunkt för utflykter till Blue Mountains och andra naturområden runt om staden där det finns bra möjligheter att se känguruer, papegojor och andra djur i det vilda. 

En av dagarna är det inkluderat en guidad rundtur av Operahuset. Detta är ett fantastiskt sätt att få uppleva byggnaden från insidan, liksom att höra den spännande historien om danske arkitekten Jørn Utzon och det problematiska uppförandet av byggnaden. Vilken dag du vill ha rundturen är upp till dig.

Dag 15: Hemresa från Sydney

Njut av den sista morgonen i Sydney innan det är dags att åka till flygplatsen och påbörja resan hem till Sverige igen. Självklart går det bra att förlänga resan med fler platser i Australien eller ett stopp i Singapore på väg hem.  

Dag 16: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg i Singapore landar du i Sverige igen efter en fantastisk resa innehållande både natur, historia och berömda byggnadsverk!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
Ord.säsong fr. 36.100 kr
Högsäsong fr. 37.200 kr

 

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Australien t/r 
 • Inrikesflyg Hobart-Sydney o/w
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen vid ankomst
 • 10 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkringar och självriskeliminering
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning Hobart t/r samt karta
 • 1 natt i Hobart
 • 1 natt i Huon
 • Inträde till Tahune Airwalk
 • 1 natt i Lake St. Clair
 • Inträde till Bonorong Wildlife Sanctuary
 • 1 natt i Strahan
 • 1 natt i Corinna
 • 1 natt i Cradle Mountain National Park
 • 1 natt i Scottsdale
 • 1 natt i Bicheno
 • 1 natt i Port Arthur
 • Inträde till Port Arthur Historic Site
 • 1 natt i Hobart
 • 8 x frukost
 • Samtliga hotellövernattningar är på bra Bed & Breakfasts, lodger och hotell
 • 3 nätter på centralt beläget hotell i Sydney
 • Guidad rundvisning av Operahuset i Sydney
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088.