^

Storstad, ö och regnskog

På denna fantastiska resa har vi kombinerat det bästa av östkusten med Sydney, härliga Hamilton Island i Whitsundays samt regnskog och strand i Cairns.

18 dagar från 27.200 kr 
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 33.300 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och guidade utflykter

Upplev en av världens vackraste städer! Resan börjar i Sydney med fyra nätter på centralt beläget hotell med gångavstånd till Sydney Opera House, The Rocks mm. Gå på rundvisning inne på Sydney Opera House (vi bokar även föreställningar), ta färjan till härliga Manly Beach eller strosa bara runt i gamla stadsdelen The Rocks med sina små butiker och trevliga restauranger. Gör också ett besök i vackra Botaniska trädgården och se självklart den världskända stranden Bondi Beach med sina typiska livräddare.

Efter Sydney är det dags för ett par dagar med avslappning och upplevelser i Whitsundays Islands, närmare bestämt på mysiga Hamilton Island. Whitsunday Islands består av massor av öar och fantastiska stränder, däribland Australiens kanske mest kända strand, Whitehaven Beach som du når på en dagsutflykt. Njut av god mat, vackra stränder, vadnringar och underbar snorkling under de fyra nätter du bor här innan det är dags att flyga vidare.

Du lämnar underbara Hamilton Island och flyger direkt till norra Queensland där du landar i Cairns. Här avslutas resan i Australien med sju nätter i trevliga Trinity Beach, endast 20 min norr om Cairns. Här i Queensland finns oanade möjligheter och allt ligger framför dina fötter. Boka en dagstur till regnskogen eller följ med på en dagstur ut till Stora Barriärrevet - oavsett så kan du välja mellan aktivitet eller avkoppling vid poolen. Fråga oss gärna om vilka upplevelser vi rekommenderar just dig. Denna resa passar dig som vill ha både storstad, ett ö-boende och se tropiska norr med regnskog och barriärrev. Ring oss idag för en offert!

Resan är ett förslag och kan skräddarsys enligt dina önskemål.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Det är dags att bege sig iväg till landet Down Under!

Dag 2-6: Sydney

Ankomst till Sydney på kvällen. Ta buss, taxi eller tåg in till Sydney och ditt hotell. Vill du att vi bokar en transfer gör vi gärna det åt dig. Eftermiddagen rekommenderar vi att du spenderar till fots och börjar lära känna staden så smått.

De första fem dagarna spenderar du i Sydney. Du bor på centralt hotell i Sydney med gångavstånd till Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay med alla sina restauranger.

Passa på att gå på föreställning på operan, ta färjan ut till Manly Beach, njut av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besök Sydney Aquarium.

En utav dagarna står en heldagstur till vackra Blue Mountains på schemat. Nationalparken strax utanför Sydney finns med på UNESCO:s världsarvslista och då du reser i en 4WD får möjlighet att komma bortanför de kända turiststråken. På turen besöker du både kända bergsformationen 'Three sisters' samt mer okända canyons och vattenfall. Längs vägen finns också chans att se Australiens unika djurliv med kängurur och papegojor. Du reser i liten grupp, med kunnig guide och har lunch och upphämtning på hotellet inkluderat. Blue Mountains är ett måste när du är i Sydney och en dag att minnas väntar dig!

Vill du stanna några extra dagar går det fint. Läs mer om fler utflyktsförslag längre ner på sidan. Många utflykter bokas med födel hemifrån. Rådgör med din säljare!

Dag 6-10: Hamilton Island / Whitsundays

Idag flyger du till vackra Whitsundays och ön Hamilton Island för ett par dagar med sol, strand och upplevelser. Hamilton Island ligger i området Whitsunday Islands, ett område med 74 vackra öar utspridda i det turkosblå havet i Stora Barriärrevets södra del.

Här finns otaliga öar och stränder att välja mellan men juvelen i kronan är Whitehaven Beach. Med sin pulvervita sand, azurblå hav och orörda natur som bakgrund är Whitehaven Beach ofta på listan över världens vackraste stränder. 2013 blev den utsedd till Australiens bästa och det är svårt att vara oenig när man kliver iland på den 7 km långa kritvita stranden. Du bor på ön Hamilton Island och vi har inkluderat en dagstur till Whitehaven Beach där du får spendera ett par timmar i den silkeslena sanden och kan uppleva området. Denna dag får du inte glömma kameran!

Hamilton Island har sina egna härliga stränder med Catsey Beach som den främsta. Här finns också flertalet bra restauranger, vandringar och massor av aktiviteter för hela familjen. Hamilton Island erbjuder en mängd olika boenden och passar därför utmärkt både för barnfamiljer som vill ha det barnvänligt, samt för par som söker mycket hög standard på boendet. 

Dag 10-17: Cairns / Trinity Beach

Idag flyger du från Hamilton Island till det tropiska norr och Cairns. Här bor du i underbara Trinity Beach ca 20 min norr om Cairns. Vill du kombinera detta boende med att några nätter inne i Cairns går det bra.

Inkluderat är en dagstur ut på Stora Barriärrevet där du får möjlighet att snorkla både från båten och från sandön Michelmas Cay. Med på båten finns en marinbiolog och samtidigt som du snorklar bland koraller och tropiska fiskar, får du chans att lära dig mer om livet under vattenyten. Här kan du också uppleva öns djurliv bestående av havssköldpaddor och fågelliv. En oförglömlig heldag väntar! Det finns också flera utflykter till regnskogen norr om Cairns som du med fördel bokar hemifrån. Läs mer längre ner på sidan.

Efter sju härliga nätter i denna tropiska del av Australien startar hemresan från Cairns. 

Dag 18: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en semester fylld med storstadsupplevelser, vackra ö-stränder och häftiga regnskogsupplevelser!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong  fr. 33.300 kr  fr. 27.200 kr
 Högsäsong  fr. 38.200 kr  fr. 31.200 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney - Hamilton Island - Cairns
 • Flygskatter
 • 4 nätter i Sydney
 • Dagstur till Blue Mountains i liten grupp inkl. guidning och 2-rätters lunch
 • 4 nätter på hamilton Island inkl. frukostbuffé
 • Dagstur till Whitehaven beach med katamaran inkl. lunch samt kaffe/te
 • 7 nätter på resort i Trinity Beach
 • Dagstur till Stora Barriärrevet inkl. lunch, transport och snorkelutrustning
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

 

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se