^

Sydney & Cairns kombo

Är tiden begränsad men reslusten stor är detta resan för er. Detta är en kortare resa men inte mindre härlig för det. Reseförslaget kombinerar både storstadspuls i Sydney med skön avslappnad natur- och strandsemester i Cairns.

14 dagar från 15.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna 19.900 kr
Priset inkluderar: flyg, inrikesflyg och övernattningar

Ni ankommer till vackra Sydney där de första fyra dagarna tillbringas. I Sydney har MyPlanet bokat in er på ett centralt beläget hotell med gångavstånd till det mesta. Passa på att åka på en hamnkryssning inklusive lunch med utsikt till Sydney Harbour Bridge och Operahuset. Ta någon av båtarna från Circular Quay till Manly Beach och ta ett dopp på stranden. Väl i Sydney rekommenderas starkt en guidad tur genom operahuset och varför inte toppa upplevelsen med en konsert? För de som önskar mer fysisk aktivitet är både en stadsrundtur på cykel och Bridge Climb på Harbour Bridge trevliga och spännande aktiviteter. För barnen är ett besök på Sydney Aquarium eller Taronga Zoo alltid en hit. Under ert Sydneybesök finns det även tid att uppleva lite mer av Australien. På dagsturer med utgångspunkt från ert hotell kan ni komma till de vackra Blue Mountains för storslagna naturupplevelser, vinprovning i Hunter Valley strax norr om Sydney eller utforska bushlandskapet söder om Sydney och kika efter kängurur och koalabjörnar.

Efter några intensiva och härliga dagar i Sydney går resan vidare norrut. Ni flyger inrikes ca tre timmar norrut och landar mitt i regnskogen med utsikt till världens största korallrev. Cairns ligger på norra östkusten och är en perfekt utgångspunkt för upplevelser både till havs och i regnskogen. Från Cairns reser ni ytterligare ett stycke norrut till vackra Trinity Beach och checkar in på Blue Lagoon Resort. Hotellet ligger endast ett par steg ifrån stranden. Från Trinity Beach kan ni enkelt komma ut på flera olika typer av dagsturer. En båtutflykt ut på Stora Barriärrevet är ett måste när ni är i området. Men något som ni heller inte bör missa är den gröna och frodig regnskog som omger Cairns. Det finns flera typer av turförslag för att komma närmre naturen i området. Avslutningsvis rekommenderas en ballongflygning över Cairns. Se det kristallklara havet från ovan och de stora vidderna inåt i landet. Det är häftigt!

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Det är dags att bege sig iväg till landet Down Under. 

Dag 2: Ankomst Sydney

Ankomst Sydney på kvällen. Ta buss, taxi eller tåg in till Sydney och ert hotell. Vill du att vi bokar en transfer gör vi gärna det åt dig. Eftermiddagen
rekommenderar vi att ni spenderar till fots och börjar känna på staden.

Dag 3-5: Sydney

De första dagarna spenderar ni i Sydney. Ni bor på centralt hotell i Sydney med gångavstånd till Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay med alla restauranger.

Passa på att gå på föreställning på operan, ta färjan ut till Manly Beach, njut av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besök Sydney Aquarium.

Vill ni stanna några extra dagar, så går det fint. Varför inte hyra en bil och köra till Blue Mountains och Hunter Valley? Läs mer om utflyktsförslag längre ned på sidan. Många utflykter bokas med födel hemifrån. Rådgör med din säljare!

Dag 6-12: Cairns

Efter några härliga dagar i Sydney flyger ni norrut till det tropiska norr och Cairns. Här bor ni vid underbara Trinity Beach ca 20 min norr om Cairns på härliga Blue Lagoon Resort, endast några minuters gångavstånd till stranden. Vill ni kombinera med att bo nägra nätter inne i Cairns, så går det bra. Prata med er resesäljare.

I Cairns finns flertalet dagsutflykter som ni med fördel kan boka hemifrån. Upplev allt från Stora Barriärrevet till regnskogen norr om Cairns. Läs om utflyktsförslagen längre ned på sidan. 

Dag 13: Avresa mot Sverige

Idag börjar resan hem mot Sverige igen. Du flyger via Singapore eller annan storstad i Asien och kan med fördel dela upp resan genom att stanna en natt eller två.

Dag 14: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 19.900 kr  fr. 15.800 kr 
 Högsäsong  fr. 21.100 kr  fr. 17.200 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney-Cairns
 • Flygskatter
 • 4 nätter på centralt hotell i Sydney
 • 7 nätter på Blue Lagoon Resort, Trinity Beach inkl (gäller de flesta perioderna) 1 flaska mousserande vin vid ankomst,
  gratis WiFi och tennishyra samt sen utcheckning
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250kr

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

 

 

 

 

Fler utflykter

Fler utflykter