^

Resor till Barossa Valley

Barossa Valley är Australiens mest kända vinområde där du kan njuta av både vin och mat i världsklass.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Mat och vin

Som Australiens mest kända vinområde är det främst vinet som lockar besökare till Barossa Valley. Här finns över 150 vingårdar där det produceras otaliga, prisbelönta viner av olika sorters druvor som Cabernet Sauvignon, Mourvedre, Riesling och Chardonnay. 

Vinproduktionen har banat väg för en blomstrande matkultur med en av Australiens mest kända och populära kockar, Maggie Bear i spetsen. 

Ta sig dit och runt

Barossa Valley ligger endast ca en timmes bilkörning från Adelaide och nås enkelt på en dagstur där du förutom vinprovning ofta gör ett besök i pittoreska Hahndorf, Australiens äldsta tyska bosättning. 

Det går utmärkt att se sig om i Barossa med egen bil på en kör-själv tur med boende inbokat. Att bo på en vingård och cykla runt mellan vinprovningarna är en upplevelse!

Barossa Valley går också att se från luften i en luftballong tidigt i gryningen medan tunna dimmor fortfarande omsluter vinrankorna. Är du inte morgonpigg kan du istället välja en helikoptertur som tar dig runt och ger dig en fantastisk utsikt över det lapptäcksliknande landskapet.