^
  • Broome till Darwin i 4WD bil

    Från 16.500 kr

Broome till Darwin i 4WD bil

Kasta er ut på ett stort äventyr med fyrhjulsdriven bil i Australiens nordvästra hörn. Detta resförslag tar er genom steniga vidsträckta ökenlandskap med gamla baobabträd och genom dramatiska klippor. Bada i vattenhål/billabonger, upplev klippmålningar från aboriginernas dåtid och kom nära inpå Australiens rika djurliv. Från Broome går resan längs med Gibb River Road tvärs igenom Kimberly till Northern Territory där ni med båt färdas genom Kathrine Gorge och därefter utforskar de världsberömda våtmarksområdena i Kakadu National Park innan resan når målet i Darwin.

Läs mer om detta spännande äventyr med bil i dagsprogrammet nedan.

Det praktiska
Kimberlys är en av de vildaste och mest avlägsna platser i hela Australien. Många vägar är inte asfalterade och broar över floder är något som inte används. Därför genomförs denna tur i en kraftig och väl utrustad fyrhjulsdriven bil. Ni bor på trevliga och komfortabla hotell längs med vägen. Alla som bara har en lite smula äventyr i blodet, kan genomföra denna tur - även om man tidigare inte provat liknande expeditioner. Det är inget tvivel om att Kimberley är en upplevelse för livet!

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Broome - Mount Hart

Äventyret börjar i samma stund som ni hoppar in i bilen och styr kursen mot Derby. Här svänger ni av huvudvägen för att köra in på den mer avsidesliggande Gibb River Road. Vägen är i huvudsak grusväg som bara på ett fåtal sträckor är asfalterad. Det är endast möjligt att ta denna väg utanför regnsäsong i maj till oktober. Målet för dagen är Mt. Hart Wilderness Lodge som ligger på en tidigare boskapsfarm på samma storlek som hela Skåne. Det finns flertalet självguidade utflykter att göra under eftermiddagen. Kom ihåg att slänga med badkläder i ryggsäcken om ni får lust till ett dopp i många av de naturliga swimmingpools i området.

Distans: ca 480 km
Övernattning: Mt Hart

Dag 2: Mount Hart – Mt. Elizabeth Station

Från Mt Hart tar den dammiga grusvägen er djupare in i Kimberlys landskap med röda klippor och spridda baobabträd som på något förunderligt sätt lyckas överleva i det solvarma ökenlandskapet. Överväg helt klart att köra en liten omväg till Bell Gorge där floden har brutit sig fram genom klipporna och skapat stora vattenfall och naturliga swimmingpools. Ni kan också skölja av resdammet i Galvans Gorge eller Barnet River Gorge innan ni fortsätter till Mt. Elizabeth Station där natten tillbringas på en aktiv boskapsfarm. Kom ihåg att tanka vid Mt. Barnett Road House.

Distans: ca 230 km
Övernattning: Mt Elizabeth Station

Dag 3: Mt. Elizabeth Station – El Questro

Cowboys, som i Australien heter Jackaroos, finns fortfarande i Kimberleys och det är inte ovanligt att se boskapen infångas från hästryggen. Dock får de i dagens läge hjälp av folk i helikoptrar och på motorcyklar och fyrhjulingar. Dagens mål är den aktiva boskapsfarmen El Questro Station som ligger omgivet av vild natur mitt i hjärtat av Kimberly. En rad scener från filmen "Australia - the movie" från 2008 blev filmade här. Natten tillbringas i ett läger vid Emma Gorge. Ni sover i lyxtält med riktiga sängar och med egen toalett omgiven av vild natur.

Distans: ca 330 km
Övernattning: El Questro

Dag 4: El Questro

Ni har här hela dagen till att utforska det roströda klipplandskapet omkring lägret vid Emma Gorge Creek. Vandra till något av de hemliga vattenhålen eller följ med på någon av de guidade turerna som erbjuds. Ni kan självfallet också bara stanna och njuta av tillvaron i lägret. Slappa vid poolen eller njut av en kall dricka i skuggan.

Övernattning: El Questro

Dag 5: El Questro - Kununurra

Från El Questro fortsätter ni resan österut på Gibb River Road som snart återförenas med huvudvägen i Kununurra. Med sina 6000 invånare känns Kununurra nästan som en storstad. Här är det ett bra tillfälle att fylla på tanken med bensin och handla på sig nya förnödenheter för de kommande dagarna. På eftermiddagen rekommenderas ett besök till närliggande Mirima National Park som bjuder på eroderade klipplandskap och mycket djur. Eller besök Kelly´s Knob Lookout och njut av en fantastisk solnedgång.

Distans: ca 130 km
Övernattning: Kununurra

Dag 6: Kununurra – Katherine

Nu lägger ni definitivt Kimberlys torra landskap bakom er och beger er in i ett långt mer frodig landskap i den norra delen av Northern Territory. Dagens mål är Katherine som är en pulserande liten stad längs med huvudvägen mellan Darwin och Alice Springs. Staden spelar en viktig roll i utforskning av Northern Territory men är i dag mest känt som utgångspunkt för den spektakulära Katherine Gorge i nationalparken Nitimiluk.

Distans: ca 530 km
Övernattning: Katherine

Dag 7: Katherine – Kakadu National Park

Börja dagen med en båtutflykt på Katherine Gorge. Här reser sig lodrätta klippväggar på båda sidor av floden och skapar en serie på hela 13 dramatiska klyftor. Ni reser sedan vidare norrut mot Kakadu National Park som är ett gigantiskt våtmarksområde i storlek med Småland. Naturen här är storslående, djurlivet är fantastiskt och i mer än 40 000 år har områdets urspungsbefolkning målat scener från deras mytologi på klippväggarna. Vid Bowali Visitor Center får ni en fin introduktion till områdets natur. Håll även ögonen öppna efter kängurur, dingos och till och med vilda hästar längs med vägen. Även fågellivet är rikt och det är goda chanser att få syn på både kakaduor och papegojor uppe i trädkronorna. Denna kväll övernattar ni på ett hotell formad som en gigantisk krokodil.

Distans: ca 330 km - var uppmärksam på att många vägar är stängda under regnperioden november-maj
Övernattning: Kakadu National Park

Dag 8: Kakadu National Park

Hela dagen är avsatt till att utforska Kakadu National Park. Börja till exempel med en båtutflykt på den bildsköna lagunen Yellow Water Lagoon där vadfåglar söker föda i vattenbrynet och gigantiska krokodiler lurar under vattenytan. Tillbaka på land kan ni förslagsvis köra till Ubirr och Noulangie Rock som innehar några av de bäst välbevarade klippmålningarna i hela Australien. Har ni lust till ännu mer äventyr, kan ni snöra på er vandrarskorna och bege er från Nourlangie till utkiksposten Gunwarddehwardde för att avnjuta en storslagen utsikt över Kakadu. Utsikten från både Ubirr och Noulangie är minst sagt lika storslående. Alternativt kan ni ta användning av bilens fyrhjulsdrift och köra till de lite avsides och svåråtkomliga Jim Jim Falls och Twin Falls.

Övernattning: Kakadu National Park

Dag 9: Kakadu - Darwin

Njut av förmiddagen i Kakadu innan ni styr kosan mot resans slutdestination och civilisationen i Darwin. På vägen är det möjlighet att göra stopp vid Fogg Dam och Window on the Wetlands Visitor Centre. Eller varför inte släcka törsten på den färgglada puben Bark Hut? Det viktigaste är bara att ni tar god tid på er och njut av landskapet ni passerar.

Distans: ca 200 km

Pris per person

9 dagar från 16.500 kr

Priset inkluderar:

  • 9 dagars bilhyra inkl ansvarsförsäkring, GPS och vägbeskrivning
  • 1 natt i Imintji
  • 1 natt i Mt Elizabeth Station
  • 2 nätter i El Questro
  • 1 natt i Kununurra
  • 1 natt i Katherine
  • 2 nätter i Kakadu National Park