^
 • Det bästa av Kangaroo Island

  Från 4.660 kr

Det bästa av Kangaroo Island

Kangaroo Island är Australiens svar på Galapagos och kanske den bästa platsen att uppleva landets unika djurliv på nära håll.

Det säger sig nästan självt vad du kan vänta dig här...ja, just det - kängurur. Men dessutom kommer du troligtvis även att träffa på koalor, emus, myrpiggsvin och sälar på denna glest befolkade ö utanför Adelaide.

Utöver det fantastiska djurlivet finns här härliga stränder och särpräglade klippor, som vinden har format till rena naturkonstverk, så enastående att de har döpt till Remarkable Rocks.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Adelaide - Kangaroo Island

Du blir hämtad på ditt hotell i Adelaide redan vid 6-tiden på morgonen, och är framme på Kangaroo Island under förmiddagen. Första stoppet är Cliffords Honey Farm där det finns möjlighet att prova deras hemgjorda honungsglass. Lunchen intas på Vivonne Bay Bistro där det serveras en god 2-rätters lunch. På eftermiddagen besöker du Seal Bay där du får en guidad strandpromenad och möjlighet att se vilda australiska sjölejon. Innan dagen avslutas besöks en interaktiv och informativ utställning om Australiens fåglar samt till Kingscote för att få se pelikanerna matas. Kvällen spenderas på egen hand och din guide tipsar dig gärna om trevliga restauranger i området.

Dag 2: Kangaroo Island - Adelaide

Efter en god frukost är det dags att återigen utforska Kangaroo Islands fantastiska natur. Dagen börjar med ett besök på Emu Ridge Eucalyptus Distillery. Här får du möjlighet att testa och provsmaka eukalyptusprodukter i olika former. Innan lunch besöker du Wildlife Park som ligger mitt på Kangaroo Island. Här får du se kängurur och koalor, och dessutom möjlighet att följa med på en guidad tur bland de vilda djuren och fåglarna i parken. Dagens 2-rätters lunch serveras på Hanson Bay Wildlife Sanctuary.

Eftermiddagen spenderas på den västra delen av ön där Flinders Chase National Park ligger. Detta är en av Australiens största och äldsta parker. En tredjedel av Kangaroo Islands yta har aldrig bebyggts och består istället av tät vegetation som är hem åt flera olika arter av vilda djur. Många utav arterna är mycket ovanliga eller till och med utrotade på fastlandet, vilket gör denna plats ännu mer unik. Naturligtvis innehåller även dagen ett stopp och en promenad vid Remarkable Rocks och Admiral´s Arch, innan det är dags att påbörja returresan. Du kommer fram till ditt hotell i Adelaide ca 23.30 på kvällen. Vill du uppgradera till flyg på hemresan kan du vara framme i Adelaide redan runt 19-tiden och hinna med en god middag innan läggdags.

Pris per person

2 dagar från 4.660 kr

Priset inkluderar:

 • Transfer hotell i Adelaide - Kangaroo Island t/r
 • Färja Kangaroo Island t/r
 • Övernattning på KI Lodge Superior Bayview
 • Rundtur med guide
 • Diverse inträden
 • 1 x frukost, 2 x lunch
 • Te/kaffe

Tillägg:

 • Uppgradering till flyg ca 1400 kr per person och väg
 • Uppgradering av hotell