^
  • Kakadu med egen bil

    Från 4.300 kr

Kakadu med egen bil

I norra delen av Australien ligger landets största nationalpark Kakadu National Park. Nationalparken grundades 1981 och blev då upptagen på Unescos Världsarvslista. Nationalparken bjuder på storslagna naturupplevser och med egen bil utforskar ni den dramatiska naturen i eget tempo.

Ni reser på egen hand och bil, hotell och dessutom två båtturer är förbokat.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Darwin - Kakadu

Från Darwin kör ni österut mot Australiens största nationalpark. Nationalparken Kakadu är lika stor som hela Småland. Naturen är storslagen och varierad. Djurlivet är fantastiskt och i mer än 40 000 år har den lokala aboriginbefolkningen målat bilder från deras mytologi på klippväggarna. Den aboriginska kulturen är fortfarande i hög grad närvarande i Kakadu.

På vägen mot Kakadu är det värt att stanna vid Fogg Dam och Window on the Wetlands Vistor Centre. Håll även utkik efter dingos, kängurur och till och med vildhästar längs vägen. Fågellivet är också rikt och dessutom har du här möjlighet att se både kakaduor och papegojor i trädkronorna. Hur ni väljer att tillbringa eftermiddagen är helt upp till er. Ett förslag från vår sida är att besöka Ubirr och Noulangie Rock där några av de bäst bevarade klippmålningar finns att se. De äventyrslystna kan snöra på sig vandrarkängorna och gå från Nourlangie till utkiksplatsen Gunwarddehwardde. På toppen belönas ni med fantastisk utsikt över Kakadu.

Distans från Darwin till Kakadu är ca 250 km. 

Dag 2: Kakadu - Katherine

Dagen börjar med en båttur på Yellow Water. En mängd fågelarter håller som regel till vid vattenbrynet och det är heller inte ovanligt att se kängurur hoppa längs med floden. Det lever även större djur här och chansen är stor att uppleva gigantiska saltvattenskrokodiler som ligger och lurar strax under vattenytan.

Tillbaka på fast mark startar körturen söderut mot Katherine National Park.

Distans från Kakadu till Katherine är ca 300 km. 

Dag 3: Katherine - Darwin

Denna dag börjar också med en fantastisk båttur. Längs floden reser sig klipporna högt på båda sidor. Området är stort och det tar flera dagar att se allt, men båtturen ger er en bra överblick och ett trevligt smakprov på området.

Innan bilfärden går tillbaka mot Darwin rekommenderas att gå någon av de kortare vandringarna i området och kanske ta ett avsvalkande dopp. Här finns det nämligen inga krokodiler!

Distans från Katherine till Darwin är ca 300 km. 

Pris per person

3 dagar från 4.300 kr

Priset inkluderar:

  • 3 dagars bilhyra inkl. försäkringar, fria km och hyra av GPS.
  • 1 övernattning i Kakadu
  • 1 övernattning i Katherine
  • Båttur i Kakadu National Park
  • Båttur i Nitmiluk National Park