^

Kryssning från Cairns 4 dagar

Vill du uppleva Barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en unik 4-dagars minikryssning från Cairns med avkoppling, fantastisk snorkling och massor av god mat. Coral Expeditions båtar tar max 48 passagerare på denna mysiga och unika revkryssning till det yttre barriärrevet och till öar som inga andra turister besöker. Här har du möjlighet att utforska det färgglada korallrevet på första parkett.

Ombord bor ni i mysiga hytter, alla med fönster, dusch & toalett. I priserna ingår helpension. Ni ankommer till de bästa snorkelreven och får prova på att dyka om ni vill (mot kostnad). Det finns marinbiologer ombord och de fungerar som guider när man snorklar och dyker men de är också med vid utflykter med glasbottenbåt.

Detta är utan tvekan det absolut bästa och mest kompletta sättet att maximera sin upplevelse av Stora Barriärrevet, och du får en upplevelse för livet.

Avgår Cairns: Fredagar
Ankommer Cairns: Måndagar

Höjdpunkter

 • Snorkla på de bästa reven
 • Besök på härliga paradisöar
 • Regnskogsvandringar
 • Mindre fartyg med max 44 passagerare
 • Upplev det bästa av Stora Barriärrevet
 • Möjlighet till snorkling och dykning
 • Härliga middagar

Om Coral Expeditions II:

Coral Expeditions II är bara 35 meter lång och tar max 42 gäster. Det är det perfekta fartyget för att upptäcka det stora världsarvslistade Great Barrier Reef. Liten nog för att tillåta snorkling direkt från fartyget, men ändå utrustad som ett mycket större fartyg, kommer din kryssning ombord på Coral Expeditions II att bli minnesvärd.

Renoverad under 2015, Coral Expeditions II är fullt utrustad för den ultimata Great Barrier Reef-upplevelsen. Australien-flaggad, registrerad och bemannad, Coral Expeditions II är avsedd för kryssning i regionen och är den idealiska storleken för att komma åt de allra bästa delarna av Great Barrier Reef.

De 22 hytterna ombord har traditionella maritima inslag. Du kan välja mellan dubbelhytt och tvåbäddshytt (2 sängar), alla fullt utrustade med privat badrum, luftkonditionering och gott om förvaringsutrymme. Alla hytter har stora fönster, så att du kan fördjupa dig fullständigt i det spektakulära landskapet.

Fartygets rymliga lounge är ett utmärkt ställe att koppla av och njuta av en drink från cocktailbaren, självklart luftkonditionerad. Den stora solterrassen är en annan populär plats att koppla av och njuta av sevärdheterna, med bekväma solstolar och teakmöbler. 

Coral Expeditions II är fartyg med mycket charm, lagom stort för att kännas unikt och som erbjuder alla klassiska faciliteter som en minikryssning bör ha.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Avresa Cairns

Boarding kl 10.30 och ni lämnar hamnen i Cairns kl.11.00. Det är nu resan mot Great Barrier Reef börjar. Revet slingrar sig nästan 2 000 kilometer längs Australiens nordöstra kust. På resan ut mot det Thetford Reef och Sudbury Cay åker ni förbi vackra Trinity Bay och här finns tid att under tiden avnjuta en god lunch. Väl framme vid det yttre revet finns tid att fiska, snorkla och njuta av de vackra korallreven. Om ni vill finns det också möjlighet att prova på att dyka med en instruktör. Ni lägger ankare för natten på något lugnt ställe, där ni även äter er middag.

Dag 2: Hinchinbrook Channel

Kryssningen fortsätter genom Hinchinbrook Channel till en spektakulär ö med vackra korallrev och vita stränder som kantas av regnskog. Dagens lunch serveras från öppen grill och ni avnjuter den på stranden till ljudet av vågor!

Efter lunchen fortsätter vi mot Palm Island och här kastar ni ankare.

Dag 3: Dunk Island

Dagens första besök är Dunk Island, som är känt som Australiens vackraste tropiska regnskogsö. Ni kan gå iland på ön och utforska regnskogen eller bara njuta av dagen på de vita sandstränderna. 

På eftermiddagen åker ni vidare ner till Nathan Reef och här kan ni snorkla, dyka eller ta en tur med en glasbottenbåt. Njut ombord på soldäcket eller ta ett dopp i poolen innan en trevliga middag väntar.

Dag 4: Fitzroy Island / Cairns

Idag reser ni vidare till Fitzoy Island. Här kan ni göra en kortare regnskogsvandring eller njuta av den vita sanden på stranden. Även denna dag finns det gott om möjligheter att uppleva livet under havsytan. Efter lunch åker ni vidare genom Trinity Bay och styr kursen tillbaka mot Cairns hamn. Ni beräknas att vara tillbaka i Cairns på eftermiddagen.

Pris per person

4 dagar från 12.500 kr

Hytt Pris per person
 Cabin  fr. 12.500 kr
 Stateroom  fr. 14.200 kr
 Upper Deck Stateroom   fr. 15.800 kr
 Deluxe Stateroom  fr. 16.900 kr

Priset inkluderar:

 • Övernattning i vald hyttkategori
 • Alla måltider
 • Alla aktiviteter
 • Regnskogsvandringar
 • Snorkling på exklusiva rev
 • Vatten/kaffe/te dygnet runt
 • Guidning av marinbiologer

Tillägg:

 • Hyra av dykutrustning
 • Alkoholhaltiga drycker