^

Kryssning till Lizard Island 5 dgr

Denna 5-dagars kryssning, Cairns - Lizard Island - Cairns, är det perfekta alternativet för de gäster som vill spendera maxmimalt med tid att utforska världsarvslistade Great Barrier Reef.

Njut av en heldag med att upptäcka två olika delar av de sällan besökta Ribbon Reefs, som anses vara de mest färgstarka och orörda rev som finns någonstans längs hela Great Barrier Reef. Du kommer också att få möjlighet att utforska historiska Cooktown och en hel morgon där du upptäcker spektakulära Lizard Island, en av Barriärrevets absoluta pärlor dit endast boende på resorten normalt sett kommer.

Under kryssningen besöker ni historiska platser, obebodda öar, vackra Lizard Island och under dagarna blir det utflykter både med snorkel och med glasbottenbåt. Med på turen finns guider och marinbiologer. Ni kan vänta er ett par avkopplande men innehållsrika dagar på Stora Barriärrevet.

Höjdpunkter:

 • 5 dagar "expeditionskryssning"
 • En komplett Barriärrevsupplevelse
 • Besök på unika rev som aldrig besöks av dagsturister
 • Guidning av marinbiologer och instruktörer
 • Besök i historiska Cooktown
 • Heldagsupplevelse på Ribbon Reef
 • Besök på Lizard Island
 • Max 42 gäster

Avgår Cairns: Måndagar
Ankommer Cairns: Fredagar

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Välkomna ombord

Ni lämnar Cairns hamn kl.17.00 och börjar er seglats mot revet. Gör er hemmastadda ombord på fartyget och senare på kvällen kan ni gå upp på däck och njuta av ett glas champagne och se solen gå ner över horisonten. När mörkret lagt sig tar ni plats för att inta en god middag.

Det praktiska
Incheckning kl: 16.00

Dag 2: Cooktown och Stora Barriärrevet

Ni vaknar i den historiska staden Cooktown på fastlandet. Det var här som kapten Cook tog sin tillflykt under hans upptäcktsresa till Australien 1770. Stadens historiska museum är väl värt ett besök. Här finns delar från James Cooks skepp Endeavour som vittnar om hans besök. Resterande del av förmiddagen kan ni utforska den spännande arkitekturen från slutet av 1800-talet. På eftermiddagen besöker ni av revets obebodda öar. Följ med skeppets marinbiolog i en glasbottenbåt och njut av det färgstarka fisklivet under havets yta. Här finns mer än 1500 fiskarter som kallar revet för sitt hem.

Dag 3: Lizard Island och snorkling på revet

På morgonen när ni vaknar ankommer ni till Lizard Island. Ön är känd för sitt fiske av svärdfisk och dykning i närliggande Cod Hole. Efter ankomsten till Lizard Island kan ni följa med på en utflykt i Kapten Cooks fotspår till toppen av Lizard Peak som är öns högsta punkt. År 1770 stod James Cook på toppen och tittade ut över havet för att försöka hitta en passage genom de förrädiska reven. Om ni hellre vill svalka er i det turkosa havet kan ni snorkla på revet direkt från stranden är detta självklart en möjlighet. Här kan ni få syn på jättemusslor och en mängd färgglada fiskar. Senare under dagen seglar ni vidare till Ribbon Reef No 9 där det återigen är dags att njuta av flera vattenaktiviteter eller bara lata sig på däck.

Dag 4: Spektakulära Ribbon Reef

Den sista dagen på revet börjar med ett besök på Ribbon Reef No 3 och Rachel Carson Reef. Reven är kända som några av de bästa snorklings-och dykplatserna på Stora Barriärrevet. Ni kan antingen simma på egen hand eller delta i en guidad snorklingsutflykt. Det finns även möjlighet att ta en tur med glasbottenbåten eller varför inte prova på att dyka med instruktör?

Dag 5: Tillbaka till fastlandet

På morgonen börjar inseglingen till hamnen i Cairns. Det är dags att säga farväl till kaptenen, besättningen och nyfunna vänner. Det ingår en transfer till flygplatsen alternaivt ert hotell. Välkomna tillbaka efter några innehållsrika dagar till havs på Stora Barriärrevet.

Pris per person

5 dagar från 15.800 kr

 Hyttkategori Pris
 Cabin  fr. 15 800 kr
 Stateroom  fr. 17 500 kr
 Upper deck stateroom  fr. 18 800 kr 
 Deluxe stateroom  fr. 20 200 kr

Priset inkluderar:

 • 4 övernattningar i vald hyttkategori (del i dubbelhytt)
 • Alla måltider
 • Besök i Cooktown
 • Snorkling på exklusiva rev
 • Regnskogvandringar
 • Vatten/Kaffe/te dygnet runt
 • Guidning av marinbiolog

Tillägg:

 • Kostnad för lån av dykutrsutning
 • Alkoholhaltiga drycker