^
 • Outback Camping Goanna Dreaming

  Upplev Uluru, The Olgas och Kings Canyon på denna 3-dagars safaritur från Alice Springs

Outback Camping Goanna Dreaming

Detta är en äkta vildmarkstur för dig som vill uppleva den röda öknen - på riktigt! Under denna 3-dagars äventyrstur upplever du bland annat Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) och Kings Canyon.

Detta är en vildmarkstur som vänder sig till dig med äventyrslust och du sover i permanenta tält och kan på så vis riktigt känna av ökenluften, lyssna till djurlivet i bushen och känna doften av alla växterna. Tälten är permanenta och har ståhöjd, fast golv och riktiga sängar.

Denna resa vänder sig till den aktive resenären. Komforten är enkel och du är tillsammans med de andra i gruppen, delaktig i allt som sker på turen, såsom matlagning och vedplockning. Vid ankomst till campen får du sovsäck och örngott som du tar med till ditt tält.

Det rekommenderas att ta med en liten ryggsäck som du kan ha med på dagarna och ha lite extra vatten och snacks i. Ta även med lite varmare kläder då kvällarna kan bli svala. Eftersom du rör dig i ett ökenområde med begränsad belysning bör du ha med dig en liten ficklampa, föredragsvis en pannlampa.

Trots att turen genomförs i sin enkelhet är helhetsupplevelsen större än vad vilket lyxhotell som helst i området kan ge. Så har du bara minsta lilla äventyrslust bör du överväga denna vildmarksupplevelse i den röda mytomspunna öknen mitt i Australiens outback.

Kombinera denna tur til Ayers Rock med 3-dagarsturen Top End Safari med 4WD och få 500 kr i rabatt per person. Läs mer om turen i Darwin här! 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Ayers Rock

Alice Springs - Ayers Rock (ca 450 km)
 
Utflykten startar i Alice Springs och ni beger er av söderut. Innan ni kommer fram till Ayers Rock stannar ni vid en kamelfarm där det även finns möjlighet att prova på att rida kamel (mot tillägg). Vid Mount Ebenezer Roadhouse finns möjlighet att köpa aboriginsk konst. På resan vidare mot Ayers Rock kommer du att se den första magnifika stenformationen som är Mt Conner (Atila). Detta är minst sagt en fantastisk vy!

Efter lunch anländer du till Ayers Rock, som ligger i Kata Tjuta National Park. Här kommer du att mötas av en representant från områdets ursprungliga Anangu-folk, som kommer att introducera dig till sin uråldriga kultur. Tillsammans med guiden beger du dig ut på en spännande vandring till dammen Mutitjulu, vid foten av Ayers Rock. Längs vägen kommer guiden berätta om områdets natur och inte minst om spännande legender som gör den väldiga stenen till en av Anangu-folkets viktigaste helgedomar. Efter det får du själv möjlighet att prova på aboriginsk målarkonst, som är del av Anangu folkets kultur. 
Dagen avslutas med att se solnedgången över den majestätiska klippan och till solnedgången blir du serverad ett glas mousserande vin med tilltugg.

Därefter går turen till lägret där middagen serveras i skenet av fladdrande stearinljus och under den gnistrande klara stjärnhimlen. Övernattning sker i permanenta tält. För de som önskar, gå det bra att övernatta i en australiensisk swag under bar himmel. En swag är en kombinerad sovsäck och madrass och detta är en upplevelse utöver det vanliga! Är kvällen stjärnklar rekommenderas detta verkligen.

På campen finns det dusch och toalett som du delar med de andra resenärerna i gruppen. Det är ca 100 meter att gå mellan tälten och toaletterna.
 

 

Dag 2: Kings Canyon

Ayers Rock - Kings Creek /Kings Canyon
 
Dagen startar före gryningen för att hinna se soluppgången över Ayers Rock och The Olgas. Från campen är det en fantastisk utsikt eftersom den ligger högt uppe på ett par sanddyner. I mörkret kan du ta med dig en kopp kaffe och bege dig till utsiktsplatsen. Sakta men säkert ser du solens första strålar som sedan värmer upp den nattsvala öknen.

Efter soluppgången packar du ihop och åker vidare till Kata Tjuta för en vandring genom "Valley of the Winds". Vandringens totala längd är 7 km, men under vägen är det många stopp för fotografering, information och vattenpauser. Denna natt kommer du återigen övernatta i permanenta tält, nu vid Kings Creek Cattle Station. Härifrån är det en fantastisk utsikt över George Gill Ranges. Mer vildmarkskänsla är svårt att få. Placeringen för campen är vald med omsorg. Du bor ca 5 km från de andra vildmarkscamperna i området. Detta gör att du får ett ostört läge och när det blir mörkt får du en helt fantastisk stjärnhimmel eftersom det är få lampor i området. Här är det bara du och naturen! Campen ligger vid en lite kulle; på ena sidan har du campen och på andra sidan ser du Kings Canyon!

Även denna natt är av det enklare slaget och duschar och toaletter är byggda helt utan dörrar. Naturligtvis är öppningen vänd från campingplatsen och de är placerade uppe på en liten kulle. Det finns också ett väl fungerade system med flaggor så att du vet när det är upptaget eller ledigt. Det är ingen insyn till varken dusch eller toalett, men vi lovar dig att utsikten är helt fantastisk! Tänk att stå i duschen och ha hela bushen framför dig, det är bara du och naturen. Med andra ord är det en dusch du aldrig kommer att glömma!

 

Dag 3: Alice Springs

Kings Canyon - Alice Springs (ca 430 km)
 
Denna morgon tar guiderna med dig på en fantastisk vandring genom det roströda landskapet vid Kings Canyon, eller Watarrka som denna ravinen officiellt heter. Längs vägen besöks bland annat klippformationer som Amfiteatern, The Lost City och Edens lustgård. Du får naturligtvis också möjlighet att ligga på magen och titta ut över kanten på den djupa ravinen. Efter vandringen går färden tillbaka mot Alice Springs på en typisk ”outback dirt road”. Du är framme på ditt hotell tidigt på kvällen efter tre dagars äkta outbackäventyr.
 

Viktig information

Denna tur tar dig långt ut i den australiska vildmarken. Det är därför viktigt att vara i en grundläggande fysisk form för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen. Som riktmärke bör du obesvärat kunna gå minst 6 km i stenig och ojämn terräng. Du bör också kunna gå upp och ner för branta sluttningar utan hjälp. Om inte, meddela det vid bokningstillfället. Om du är osäker på om detta är den rätta turen för dig, är du alltid välkommen att kontakta våra resesäljare för mer information.

Innan turen börjar måste du uppvisa intyg på att du innehar reseförsäkring. Detta är ett krav för att kunna åka med på turen.

Pris per person

3 dagar från 5.660 kr

Priset inkluderar:

 • Sightseeing och transport i 4-hjulsdriven buss med AC (Max 21 personer)
 • Erfaren guide
 • Övernattning i permanenta tält med säng, kudde och täcke
 • Campingutrustning och avgifter
 • Möjlighet att låna sovsäck 'swag'
 • Upplev Ayers Rock, The Olgas, Kings Canyon och Valley of The Winds
 • Upphämtning på hotell i Alice Springs eller Ayers Rock flygplats
 • 2 x frukost, 3 x lunch och 2 x middag

Tillägg:

 • Lunch ingår inte för de som ansluter vid Ayers Rock Airport dag 1
 • Nationalparksavgifter