^
 • Perth och Margaret River i bil

  Från 4.990 kr

 • Australien - Western Australia - Margaret River
  Perth och Margaret River i bil

  Från 4.990 kr

 • Perth och Margaret River i bil

  Från 4.990 kr

Perth och Margaret River i bil

På denna sexdagars tur med bil upplever du det bästa av området omkring Margaret River i västra Australien. Rutten är lagd och hotellen är bokade. Det du ska göra är utforska området i egen takt och tempo.

Under vägen besöker du vingårdar och ser Australiens högsta eukalyptusträd. Kommer du i säsongen för knölvalar är dessa lätta att få syn på längs kusten. I området omkring Margaret River finns det många vackra vandringsleder.

Med dig får du en körbeskrivning av området och dess möjligheter. Tips på olika vandringsleder, sevärdheter, restaurangförslag samt upplevelser som inte får missas!

Hyrbilen hämtas och lämnas i Perth.

Nedan kan du läsa ett inspirerande reseförslag på hur dagarna kan läggas upp.

 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Perth - Margaret River

Perth – Margaret River (267 km)

Ni hämtar er bil och beger er söderut mot Bunbury. Denna kuststad är hem för Koobana Bay delfinerna som lever i området. En delfinflock på upp till 100 delfiner lever i stadens bukt. Om ni önskar kan ni följa med (på egen bekostnad) på en Dolphin Watch Cruise.

Från Bunbury är det en kortare körning till Margaret River som huserar några av Western Australia's finaste vingårdar. Staden är även känd för sina vackra surfstränder med underbar utsikt över Indiska Oceanen.

Dag 2: Margaret River

På egen hand

Ni har hela dagen till förfogande att utforska vinområdet och stränderna kring Margaret River. Vill ni förboka ett vingårsbesök så ordnar MyPlanet det. Rådgör med er säljare!

Dag 3: Margaret River - Pemberton

Margaret River – Pemberton (140 km)

Det är dags att köra vidare och med Margaret River i backspegeln sätter ni kursen mot Pemberton. Ni beger er ut på Caves Road som sägs vara den mest spektakulära väg längs denna kuststräckning. Vid fyren Cape Leeuwin ser ni de två stora världshaven Indiska Ocenanen och Södra Oceanen mötas. Ut till fyren kan ni komma vi en guidad tur och dessa avgår varje hel timma.

Framme i Pemberton rekommenderas en skogsvandring fram till några av världens högsta träd. Området är mycket naturskönt, så varför inte ta med en flaska lokalt vin och avsluta dagen med en härlig picknick.

Dag 4: Pemberton - Albany

Pemberton – Albany (240 km)

Innan ni hoppar in i bilen för dagens färd rekommenderas ett stopp på något av gallerierna i Pemberton. På vägen till Albany gör ni ett stopp vid Northcliffe´s välkända skogsskulptur. Passa även på att kika på det gigantiska eukalyptusträdet som mäter 24 meter i omkrets. Här kan ni följa med på den guidade utflykten (på egen bekostnad) Giant Tree Top Walk. På väg mot Albany får ni inte missa the Elephant Rock och de gröna sjöarna nära Denmark. Inkörningen till Albany är mycket vacker med otrolig utsikt över Princess Royal Harbour.

Dag 5: Albany

På egen hand

Dagen spenderas i Albany och ni håller en välbehövlig paus från bilen. Besök Whale World som är det enda valmuseet som är uppbyggd utifrån en aktiv valstation. Mellan juni och oktober är möjligheterna goda att se jättestora knölvalar i området. I Albany finns det ett stort urval av långa som korta vandringar längs den dramatiska kusten.

Dag 6: Albany - Perth

Albany – Perth (415 km)

Det är dags att vända näsan mot Perth igen. Ni kör norrut på Albany Highway. På vägen kan ni göra ett stopp vid Stirling Range National Park som är den enda alpina nationalparken i västra Australien. Ett annat trevligt stopp på väg till Perth är Kodja Place i Kojonup, som är ett informationscenter för områdets aboriginska historia och kultur.

Pris per person

6 dagar från 4.990 kr

 

Priset inkluderar:

 • 6 dygns bilhyra
 • 5 hotellövernattningar på medelklasshotell
 • Körbeskrivning