^
 • Perth till Broome med bil

  Från 11.700 kr

 • Perth till Broome med bil

  Från 11.700 kr

 • Perth till Broome med bil

  Från 11.700 kr

 • Perth till Broome med bil

  Från 11.700 kr

 • Perth till Broome med bil

  Från 11.700 kr

Perth till Broome med bil

Utforska avisedesliggande nationalparker, snorkla på färgstarka korallrev och kom nära det rika djurlivet på detta äventyr i egen bil längs Australiens västkust. Från Perth går turen norrut via det mytomspunna Pinnacles och dramatiska Kalbarri National park till Shark Bay. Träffa nyfikna delfiner i Monkey Mia, snorkla bland valar, rockor och andra tropiska fiskar vid Australiens nästa största korallrev Ningaloo Reef samt njut av kilometerlånga öde stränder ut mot den Indiska Oceanen. Västra Australien bjuder med andra ord på allt som gör Australien så fantastisk. Det enda du inte möter är så många andra turister.

Läs mer om detta spännande reseförslag i dag till dag programmet nedan.

 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Geraldton

Perth – Geraldton (500 km)

Från Perth sätts kursen norrut mot Geraldton. Gör förslagsvis ett stopp i Yanchap National Park som är hem för bland annat kängurur, koalor och kookaburras. Dagens höjdpunkt är dock Pinnacles i Numbung National Park där tusentals orangea kalkstensklippor häver sig upp i ökensanden och skapar ett av Australiens mest förunderliga landskap. Några av klippbocken är små medans andra reser sig fem meter upp i luften. Härifrån fortsätter ni via historiska Greenough till solrika Geraldton som ä västra Australiens populäraste semesterort.

Dag 2: Kalbarri

Geraldton – Kalbarri (175 km)

I dag är det ingen lång körning som väntar, så ni har god tid att utforska alla dramatiska klippor Kalbarri National Park. Mer än 200 fågelarter kan ses i området. En möjlighet kan vara att hyra kanot och utforska mäktiga Murchison River eller följa med på någon av de guidade utflykterna med fyrhjulsdrivna bilar eller båt på Murchison River. Denna natt sover ni i den lilla kuststaden Kalbarri vid utloppet av Murchison River.

Dagens etapp: Cirka 175 km körning

Dag 3: Monkey Mia

Kalbarri – Monkey Mia (400 km)

I dag väntar Shark Bay som är ett av västkustens mest unika naturområden. Sjökor, delfiner, havsköldpaddor, tigerhajar och andra djur söker föda i det höga sjögräset samtidigt som kolonier av mikroorganismer vid Hamilton Pool skapar försteningar som berättar om jordens utveckling för miljarder år sedan. Den unika naturrikedomen har säkrat området en plats på UNESCOs världsarvlista. Innan ni fortsätter resten av biten till Monkey Mia rekommenderas ett besök på den 110 km långa Shell Beach som består av miljarder små vita snäckskal samt ett besök på Shark Bay World Heritage Discovery Centre.

Dag 4: Carnarvon

Monkey Mia – Carnarvon (350 km)

Varje morgon kommer vilda delfiner in till stranden vid Monkey Mia för att söka föda och hälsa på de människor som letat sig ned till vattnet för att titta. Så detta är ett mycket speciellt tillfälle för att kom nära det lekfulla och nyfikna väsen från havet. Därefter kan ni lägga ett par timmar på att utforska Shark Bays unika natur innan ni kör till Carnarvon. I Carnarvon rekommenderar vi att ni köper på er förnödenheter till de nästkommande dagar då ni kommer ut på mer avlägsna platser och körsträckor.

Dag 5: Coral Bay

Carnarvon – Coral Bay (250 km)

I dag fortsätter ni norrut mot Minilya Roadhouse där ni svänger av på en mindre väg som tar er till en av Australiens mest bevarade hemligheter korallrevet Ningaloo Reef. Revet är mindre än det världsberömda Stora Barriärrevet, men snorkelmöjligheterna, korallerna och djurlivet kan fullt ut mäta sig med Stora Barriärrevet. Här är det bara färre turister. Dagens mål är den lilla staden Coral Bay som ligger omgiven av stränder som bjuder in till snorkling i det varma härliga vattnet. Staden är även en bra utgångsplats för utflykter ut på revet i eller till den kringliggande öknen.

Dag 6: Coral Bay och Ningaloo Reef

På egen hand

Dagen idag är utan bilköring och det kan vara skönt med en paus från bilsätena en dag. Ni kan välja att bara njuta av sol, bad och snorkling på stranden. Eller utforska revet närmare på en av utflykterna med båt. Havsköldpaddor och sjökor ses från och till i området och mellan juli och november kommer rockorna. I perioden mellan juli och november migrerar valar längs med kusten och april-augusti har ni möjlighet att snorkla tillsammans med valhajen som är världens största fisk. Det är en otrolig känsla när denna val stor som en stadsbuss simmar upp vid sidan av er. Men bara lugn, lyckligtvis är de fullständigt ofarliga och låter ofta snorklare komma otroligt nära. En helt annan möjlighet är att utforska det lite mer avsides belägna Cape Range National Park som bjuder på dramatiska ökenklippor, öde stränder och ett rikt djurliv.

Dag 7: Karratha

Coral Bay – Karratha (600 km)

Spänn säkerhetsbältet, skruva upp volymen på radio, plocka fram de inköpta snacksen och gasa iväg på en av etappens längsta körningar. I dag beger ni er igenom ett näst intill oändligt ökenlandskap mot det lilla samhället Karratha. Under sanden är marken rik på mineraler, gas och järn som utvinns i enorma gruvor i området. Ni övernattar i Karratha innan ni nästa dag rullar vidare.

Dag 8: Port Hedland

Karratha – Port Hedland (250 km)

Mellan Karratha och Port Hedland är det många trevliga stopp som ni bör göra. Till exempel den inte så välbesökta nationalparken Millstream-Chicester och historiska Roebourne där byggnaderna skvallrar om dåtidens storhet men som för längesedan bleknat. Hamnstaden Port Hedland har i motsatt mycket mer vind i seglen då järnalmen från regionens gruvor skeppas ut härifrån. Ni ska dock förbereda er på att det kan bli väldigt varmt i dessa delar av landet under sommaren. I den lilla staden Marble Bar upplevde man 1924 en period på 161 dagar då temperaturen aldrig understeg 37,8 grader. Inte ens en gång på natten.

Dag 9: Broome

Port Hedland – Broome (625 km)

Etappen från Port Hedland till Broome tar i stort sett hela dagen, så det är en bra idé att komma iväg tidigt på morgonen. Broome blev grundlagt av pärlemorfiskare på 1880-talet och åren som följde kom största delen av världens pärlemor härifrån. I dag är det dock härliga stränder, turkosblått hav och dramatiska ökenlandskap omkring staden som lockar äventyrare, konstnärer och resenärer till denna extremt avsidesliggande plats. Resultatet är en riktig trevlig stad med helt speciell och energi och stämning.

Dag 10: Broome

På egen hand

Efter gårdagens långa körning kan ni i dag njuta av att låta bilen stå parkerad. MyPlanet föreslår att ni ska njuta av den 22 km långa Cable Beach. Kamelturer längs med stranden är en populär aktivitet. Inte minst vid solnedgången när solen förvinner som en flammande eldkula i den Indiska Oceanen.

Dag 11: Broome

Bilen återlämnas

Njut en sista dag i Broome innan turen fortsätter med flyg mot andra delar av Australien eller om hemresan påbörjas. Ni har bilen till ert förfogande hela dagen. Har ni inte fått nog av äventyr kan resan fortsätta med fyrhjulsdriven bil hela vägen till Darwin.

Pris per person

11 dagar från 11.700 kr

Priset inkluderar:

 • 11 dagars bilhyra inkl. alla nödvändiga och lagpliktiga försäkringar
 • 10 hotellövernattningar
 • Körbeskrivning