^
  • Resor till Great Ocean Road

  • Resor till Great Ocean Road

  • Australien - victoria - Great Ocean Road
    Resor till Great Ocean Road

  • Australien - victoria - Great Ocean Road
    Resor till Great Ocean Road

Resor till Great Ocean Road

The 12 Apostles är bara en av många höjdpunkter på den härliga resan längs Great Ocean Road.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Klassisk bilrutt

En bilresa längs Great Ocean Road väster om Melbourne, är en av Australiens många ultimata road trips. Här slår kraftiga vågor in mot kusten och skapar en rad häpnadsväckande klippformationer som har retat sjömän i århundraden. Mest beröma är de 12 apostlarna, men denna kuststräcka från Torquay till Port Fairy har mycket mer att bjuda på. 

Rik natur längs Great Ocean Road

Även en bit bort från kusten väntar stora naturupplevelser. Koalor syns ofta vid Kennet River och i Otway National Park fyller enorma berg, porlande vattendrag och vackra vattenfall den täta regnskogen. Port Campbell National Park däremot präglas av öppna landskap som är hem för bl.a. myrpiggsvin, små kängurur, ödlor och ett hav av färgglada fåglar. Tower Hill Wildlife Reserve ligger i en vulkan som inte längre är aktiv, och även där finns ett rikt djurliv. Den australiska naturen kan upplevas på många olika sätt – från att paddla kajak till att gå på hängbroar som hänger mellan trädkronorna. 

Mysiga småstäder

Flera mysiga småstäder bjuder in till ett stopp när du kör längs Great Ocean Road. Både Apollo Bay och Lorne är exempel på fina strandbyar där du antingen kan övernatta eller bara stanna för ett dopp i havet. Du kan också uppleva hur de orädda surfarna ger sig ut i de enorma vågorna vid Torquay och Bells Beach. Det var också på den senare som slutscenen i den berömda filmen Point Break spelades in. 

Områden i Victoria

Fakta

Transfers and transport options Visas and vaccines