^

Resor till Melbourne

Melbourne är en fascinerande storstad som bjuder på fantastisk mat, gott vin och ett rikt kulturliv.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Populär stadsmetropol

Melbourne är med all rätt en utav Australiens mest populära storstäder. Den stora etniska mångfalden sätter sin prägel på staden i form av en mängd mycket bra restauraner samt ett rikt kulturliv bestående av konst, musik och sport. Du har också närhet till natur och djurliv samt det fantasiska vinområdet Yarra Vally som kan besökas antingen på en guidad tur eller med egen bil. Från Melbourne på väg mot Adelaide når du också Great Ocean Roads 12 apostlar. Vill du inte köra hela sträckan kan apostlarna nås på en dagstur eller göras tur och retur Melbourne med en övernattning. Då hinner du njuta mer av den vackra kuststräckan väster om Melbourne i lugn och ro.

Spännande stadsdelar

Ett bra sätt att börja utforskandet av staden skulle kunna vara med en promenad längs floden Yarra som flyter genom Melbourne. Du kan också hoppa på spårvagnen och åka till den trendiga förorten St. Kilda, dit folk kommer för att njuta av stranden och de många caféer och restauranger som finns här. St. Kilda bjuder dessutom på en populär Farmer’s Market och flera små lokala spelställen för olika typer av musik. Brunswick Street i stadsdelen Fitzroy är också en spännande plats, och glöm inte arkader som Block Arcade i hjärtat av staden. 

Museer i världsklass

Melbourne är känd för sina museer som erbjuder allt från modern konst till dinosaurieskelett. Historieintresserade kan göra ett besök på det gamla fängelset Old Melbourne Gaol, som bl.a. berättar historien om den laglösa folkhjälten Ned Kelly.

Områden i Victoria

Utflykter

Utflykter