^

Resor till Kimberley

Ett av Australiens mest storslagna områden Kimberley bjuder på riktiga äventyr.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Rik kultur och ett oändligt landskap

I Kimberley sträcker gamla baobabträd sina krokiga grenar mot den höga, blå himlen samtidigt som floder skapar avskilt belägna oaser av tropisk växtlighet mellan de torra, orange-röda klipporna. Det finns något tidlöst över Kimberleys oändliga landskap. Väggmålningar från tidernas begynnelse berättar om Australiens gamla kulturer. Utöver utspridda boskapsfarmer och dammiga hjulspår utgör människan fortfarande en extremt liten del av det soliga ökenlandskapet.

Bungle Bungles

De randiga och bikupsformade klippformationerna Bungle Bungles liknar mest av allt en kuliss från en äventyrsfilm, men de är naturens verk. Formen beror på år av erosion från regn och ränderna har skapats av olika stensammansättningar i klipporna. Lokalbefolkningen har alltid känt till klipporna, men de blev först kända på riktigt i resten av världen i mitten på 1980-talet. År 2003 kom de med på UNESCOs världsarvslista och idag är de Kimberleys mest berömda attraktion. Trots detta är Bungle Bungles än idag enbart förenad med resten av världen via en liten, ojämn grusväg.

Områden i Western Australia