rsz_adobestock_106029618.jpg

Hållbart resande

På MyPlanet gör vi det vi brinner för - nämligen att hjälpa människor ut i världen på sitt livs äventyr. Vi har möjlighet att minska det avtryck både vi och våra kunder lämnar efter sig i världen och den chansen har vi valt att ta tillvara.

Allt fler reser längre ut i världen för att uppleva nya spännande destinationer, och resebranschen utvecklas snabbt. Det är vi både glada och stolta över att få vara en del av. Samtidigt är vi också medvetna om att turismen - och särskilt utlandssresor - har en massiv inverkan på både miljön och lokalsamhällen runt om i världen. Det är vår största övertygelse att om vi alla gör en liten insats för ökad hållbarhet, blir den samlade effekten stor och gynnar miljön, oss själva och inte minst kommande generationer.

Kunder - klimatkompenserade resor

Utlandsresor bestående av flyg och lokaltransport är en stor syndare när man tittar på de totala koldioxid (CO2) -utsläppen. Exempelvis utgör utsläppet på en resa till Australien inte mindre än 64% av en genomsnittlig svensks CO2-utsläpp under ett helt år! Det är med andra ord en problemställning som vi som resebyrå behöver förhålla oss till. Vi kommer inte att sluta hjälpa människor att upptäcka världen, men vi kan se till att alla som reser med oss fullt ut kompenserar för den koldioxid som släpps ut på deras resa. Det har vi valt att göra genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien.  

Läs mer om projektet och klimatkompensation 

Samarbetspartners - fokus på hållbarhet

Vi samarbetar med en mängd partners över hela världen och betonar i detta samarbete både deras sociala och miljömässiga ansvar. Vissa leverantörer gör redan en stor insats både för miljön och samhällen de verkar i, medan andra fortfarande har en bit kvar att gå. Detta arbete väger tungt i vårt val av samarbetspartner.

Läs mer om våra partners

Medarbetare – internt ansvar

Vi gör naturligtvis också själva vad vi kan för att bidra till ett hållbart samhälle. 

Ett utav de områden vi har särskilt fokus är CO2-utsläpp, och därför kompenserar vi självklart - på samma sätt som våra kunder - för flygresan när vi reser i arbetet. Vi försöker också på alla sätt att undvika onödigt resande inom företaget, och ökar mängden möten via Skype och andra digitala kommunikationskanaler.

Vi arbetar även på att reducera vår pappersanvändning. Resedokument skickas därför ut via mail till våra kunder och interna presentationer samt dokument delas digitalt. Våra tryckta kataloger finns också att läsa digitalt från vår hemsida. 

På kontoret använder vi endast LED-lampor där det är möjligt, källsorterar och försöker i övrigt att spara på miljön på alla de sätt som är möjliga i vårt dagliga arbete.

Boka tryggt med MyPlanet

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Expertis

Vi har skräddarsytt resor i över 50 år. Med erfarenhet kommer kunskap som vi delar med oss av till dig vid planeringen.

2.png

Kunskap om resmålet

Vi erbjuder endast resor till platser vi vet är säkra och som UD inte avråder från att resa till.

3.png

Trygga samarbeten

Vi ser till att våra partners har din säkerhet och hälsa som högsta prioritet.

4.png

Privata alternativ

Vi hjälper dig att hitta boende och upplevelser med möjlighet till att hålla avstånd.

5.png

Hälsa & Säkerhet

Alla våra partners har accepterat vår policy kring hälsa och säkerhet.