canada_-_calgary_-_rodeo2.jpg

Att vara rodeoryttare

Utanför den rödvita sporthallen där det normalt spelas ishockey, ser det ut som att en cirkus har kommit till staden. Hästar står fastbundna vid hästtransporter, och på en stor gräsplan övar några kvinnliga ryttare på sina nummer iförda cowboyhatt och glittrande, turkosa skjortor på hästar med pyntade manar. Nu är det rodeo i Kanada!

Vill du också uppleva Kanada och rodeo? Läs mer om våra resor till Kanada.

Vi får snart syn på vår cowboy. Han är inte speciellt lång och han haltar – redan innan ridningen har börjat. Det är en halvtimme kvar till att dagens tävlingar börjar. Vi går genom de stora portarna där ismaskinerna normalt kör in. Idag ligger det flera ton lerjord på golvet, och i inhägnader står tjurar och hästar tätt packade. ”Följ med”, säger Kyle och tar med mig in i omklädningsrummet. Golvet bär märken från skridskor, men idag finns det inga hockeytrunkar utan enbart väl använda rodeosadlar och väskor packade med chaps, stövlar, tejp och bandage.

Kyle Daines är 23 år gammal och har ridit sedan har var 17 år. Inom kort kommer fler cowboys in och tar plats vid sina väskor. Vardagsjeansen åker av och känsliga delar tejpas upp. På med rodeojeansen. Hopknycklade cowboystövlar rätas ut och sätts på plats. Stjärnsporrarna spänns fast. 

En skadad rodeoryttare

Enligt statistiken kommer 49 % av tjurryttarna att skadas under dagen, 23 % av ryttarna på osadlade hästar och 16 % av rodeoryttarna med sadel. Vår cowboy, Kyle Daines, tillhör den sista gruppen. Hans problem är att han redan är skadad. Det här året har varit hans värsta hittills sedan han började rida ”broncos” – vilda hästar. 

I februari hamnade han på en häst som gjorde allt annat än det den skulle. Istället för att bocka störtade den runt i hela arenan och mot en betongvägg där den vände runt. Kyle flög in i väggen med huvudet före och fick hjärnskakning. ”Hästen bara försvann under mig. Jag hade huvudvärk i 6 månader och kände mig aldrig helt hundra, men nu mår jag bra”, försäkrar han. Det är dock med undantag för skadan i ljumsken. Den uppstod på en rodeo i Cheyenne i Wyoming i slutet av juli. 

En rodeoryttare får poäng efter hur mycket han sporrar sin häst. Vid det här tillfället sporrade Kyle med det ena benet bakåt, samtidigt som det andra benet satt fast med sporren i halsen på hästen. Något gick sönder i ljumsken. ”Jag var tvungen att sitta hemma i en hel månad och kunde inte göra något”, berättar Kyle. Inte arbeta, inte delta i rodeotävlingar på helgerna. Skadan har inte läkt, och egentligen borde han inte rida över huvud taget. 

”Jag är tvungen att vara här för att behålla min placering på listan och chansen för att vara med i Calgary Stampede nästa år”, fortsätter Kyle. Calgary Stampede är världens största rodeo med de största vinstsummorna. Kyle ligger som nummer 50 på listan. Om han inte rider i Lacombe åker han rakt ned på listan och kan glömma allt om Calgary. Efter den här ridturen ska han bara vila och låta skadan läka. 

När Kyle Daines skadade ljumsken och inte kunde arbeta på en månad fick han ingen ersättning för förlorad inkomst. Om han skulle skadas alvarligt och hamna i rullstol skulle han dock få ersättning tack vare en försäkring för rodeoryttare. 

Tjurryttaren

Stämningen i omklädningsrummet är lugn. En del suckar som inför ett nytt skift på fabriken. I ett hörn sitter Miles Pennington för sig själv och ser minst 10 år yngre ut än de andra. Han är lång, mager och tyst. Miles har ingen sadel med sig - bara ett långt, tjockt, flätat rep av hampa, en handske, säkerhetsväst, stövlar och hatt. Han är tjurryttare. Repet ska bindas fast runt tjuren och är det enda han har för att kunna hålla sig fast. Han gnuggar repet länge och noggrant med kåda som ska öka friktionen. 

Det gäller att man blir sittande och inte släpper taget med handen. Samtidigt får tjurryttaren bara släppa när 8 sekunder har gått. Det händer ofta att tjurryttaren blir hängande i handen när han har blivit avkastad. Miles förklarar varför han rider utan hjälm: ”Jag känner att hjälmen drar huvudet bakåt, och när man är där uppe måste man hela tiden titta ned på tjurens nacke för att kunna förutse nästa kast”. 

It is showtime

Långsidorna har fyllts av publik, countrymusik med högt tempo och med hög bas spelas i högtalarna. Det är snart Kyles tur att rida. Hästen han har blivit tilldelad heter Cadillac Jack. Hästarna står klara i 6 startboxar. Cowboysen sträcker på sig, rör sig fram och tillbaka och sadlar sina ”broncos” med lugna, försiktiga rörelser. Ingen vill att hästen ska få panik redan inne i boxen. 

Vid varje startinhägnad hänger en stålpinne med en krok i ena änden. Den ska användas till att dra sadelgjorden under hästens mage när sadeln ska spännas fast. ”Jag vet inte mycket om den hästen som jag ska rida idag”, säger Kyle. Han hoppas på en fjärdeplats, det skulle betyda att han vinner 200 CAD. Han ställer sig med ett ben på varje sida över hästen med fötterna på järnstängerna. Cadillac Jack är en rävfärgad häst med bläs, och ser inte ut att vara särskilt road. Snart sitter han på hästen, håller hårt i repet med vänster hand och har hatten dragen lång ned över ögonen. 

Startsignalen går. Dörren till boxen öppnas. Cadillac Jack rör sig inte. Efter några sekunder utan explosion stängs dörren igen och speakern hånar skämtsamt Kyle Daines. En annan ryttare rider. Snart är det Kyle och Cadillac Jacks tur igen. Hästen tvekar några tiondels sekunder, men så går den ut och gör sitt jobb. Efter 8 sekunder ljuder slutsignalen. En ryttare rider upp vid sidan av den hoppande hästen, Kyle kastar sig över på den säkra hästen och sätter sig bakom ryttaren. Ridningen är över. Kyle med den ömma ljumsken kan knappt lämna arenan gående. ”En del hästar vill inte lämna boxen. De är som oss människor, det är inte redo”, förklarar han om den uteblivna första starten. 

En ny chans

Cowboysen samlas i omklädningsrummet för att ta ett snack. De pustar, spottar på golvet och retas med varandra. ”Du skulle sporrat den där hästen!” ”Shut up!”. Den långa och taniga tjurryttaren kommer in och stönar och klagar högljutt över ryggen. ”Detaljer”, skämtar en cowboy. 

Kyle är inte nöjd med sin ridning. Cadillac Jack bockade sig inte tillräckligt så det blev bara några få poäng. ”Jag vill inte ha en häst som bara bockar sig och dyker. Jag vill ha en som hoppar uppåt och sparkar riktigt hårt och skapar tid i luften. Då är det som att flyga, allt blir som i slowmotion. Det är lycka, när man bara kan sitta där och sporra”, säger Kyle. 

Plötsligt får han ett erbjudande från tävlingsledningen att rida en ny häst, eftersom den andra hoppade så lite. Trots smärtan i ljumsken tackar han ja. Andra cowboys kommer fram och frågar om han ska rida igen. Brown Sugar heter den nya hästen. Kyle ska rida allra sist, när de övriga disciplinerna är färdiga (tjurridning, lassokastning efter kalvar och barrel racing, där kvinnliga ryttare rider ikapp och ska runda tre oljetunnor). De andra cowboysen tar en öl och slappnar av. Kyle står i centrum för samtalet och har kul med sina vänner, men står med en flaska vatten i handen. Hans dag är inte slut än.  

”Den här hästen ger mig bra chanser”, säger han. Snart är det dags, och speakern ropar Kyle Daines namn. Brown Sugar tvekar inte och det ser ut som att hästen flyger tvärs över arenan i sina hopp. Kyle sporrar hårt och oavbrutet. 8 sekunder har gått, och Kyle räddas av en annan ryttare. 

Den här gången ser det ut som att smärtan är värre. Kyle ställer sig på knä mot betongväggen, gömmer ansiktet och ser ut som att han ska börja gråta. Jag springer ut för att hjälpa honom att gå. Ingen annan springer fram för att hjälpa till. ”Men herregud vad hemskt”, utropar jag. Men Kyle har definitivt inte samma uppfattning. Han är nämligen tagit hem rodeons högsta möjliga poäng och har kommit högre upp på listan, från nummer 50 till nummer 14 i Kanada. Priset är 1.000 CAD, och platsen till Calgary Stampede år 2005 är säkrad. 

Rodeo är en folksport i västra Kanada, men det finns också kritiker som menar att det är djurplågeri. Kyle håller inte med. ”Rodeo räddar livet på tusentals djur som skulle ha blivit slaktade annars. Det tas omhand och får ett bättre liv än många människor”. 

Efteråt frågar jag en annan cowboy i omklädningsrummet vad det är som Kyle är så bra på.

”Han är aggressiv, han ger allt och han har kul när han gör det”, svarar han. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

Transcanada by rail

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Kryssning Alaska från Vancouver

 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Vackra Alaskan Inside Passage
 • ​Vancouver och Seattle

13 dagar från 23.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidresa Banff Brewsters Lodge

 • Rustikt hotell mitt i byn
 • Lodgekänsla
 • Bastu och jacuzzi

9 dagar från 18.200 kr

listel-exterior-summer

Skidresa Whistler Listel Hotel

 • Prisvärt hotell i Whistler
 • Nära restauranger & uteliv
 • Gångavstånd till lift

9 dagar från 19.700 kr

whistler skiier_0.jpeg

Skidresa Whistler Pan Pacific

 • Hotell mitt i Whistler
 • Hög kvalitet och standard
 • 2 min till liftarna

9 dagar från 21.300 kr

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

 • Kryssning utmed Alaskas kust 
 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Kör-själv i nationalparkerna

16 dagar från 36.900 kr

Det bästa av västra Kanada

Det bästa av västra Kanada

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

22 dagar från 38.300 kr

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Djur & natur på Vancouver Island

 • Valsafari & björnsafari
 • Vackra nationalparker 
 • Unika Knight Inlet Lodge

12 dagar från 41.900 kr

Summit-Lodge-Boutique-Hotel-5-copy (1)

Skidresa Whistler Summit Lodge

 • Boutiquehotell i Whistler
 • Mysigt & romantiskt
 • Pool & Spa

9 dagar från 18.200 kr

Canada - Alberta - Banff - Ski

Skidresa Banff Elk & Avenue Hotel

 • Hotell mitt i Banff
 • Trevligt standardhotell
 • Jacuzzi och bastu

9 dagar från 17.800 kr

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 55.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur på Lake Minnewanka

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka i Banff National Park och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Canada - vandfly.jpg

Klippiga bergen från luften

Upplev storslagna landskap, mäktiga glaciärer och vackra sjöar med ett sjöflygplan från Whistler.

30 min från 1.370 kr

Canada - nova scotia - hval

Valsafari vid Brier Island i Nova Scotia

En guidad båttur på havet utanför Brier Island där du har chans att se både valar och delfiner.

4 tim från 440 kr

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Halvdagstur från 830 kr

5 tim från 830 kr

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.
Halvdagstur från 3.280 kr

4 tim från 3.280 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouvers alla sevärdheter på en härlig cykeltur med en lokal guide.

5 tim från 700 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Upplev Athabasca glaciären

Besök Athabasca glaciären som är en av Klippiga bergens mest spektakulära glaciär.

75 min från 590 kr

Canada - spekhugger.jpeg

Valsafari Campbell River

Åk med på en spännande valsafari där ni har möjlighet att uppleva både valar, sjölejon och delfiner.

6 tim från 1.720 kr

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Upplev vackra Victoria och dess omkringliggande landskap på ett annorlunda sätt från ett sjöflygplan.

30 min från 925 kr

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan och ge dig själv ett minne för livet!

30 min från 1.020 kr

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.
1-dagsbiljett från 150 kr

1 biljett från 150 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidhyra Whistler

Med ökade priser för transport av skidor på flyget kan det löna sig att hyra hemifrån. Få 10% rabatt.

6 dagar från 1.250 kr

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

3 dagar från 11.500 kr

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen. 
2 dagar från 4.900 kr 

2 dagar från 4.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Heliskiing.jpg

Heliskiing i Whistler

Få en äventyrlig och oförglömlig skidupplevelse med heliskiing i fantastiska Whistler.

3 åk från 8.890 kr

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Björnsafari Campbell River

Se Kanadas grizzlybjörnar på nära håll på denna natursköna björnsafari från Campbell River.

7 tim från 3.810 kr

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Capilano Suspension Bridge

Känn suset när du går på hängbroarna mellan trädtopparna i Capilano Suspension Bridge Park.

5 tim från 370 kr

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

1 dag från 1.230 kr

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Cowboyliv på La Reata Ranch

Lev ut cowboydrömmen på en 3-dagars ranchvistelse på La Reata mitt ute på Kanadas öppna prärie.

3 dagar från 2.100 kr

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Björnsafari från Telegraph Cove

Följ med på björnsafari till Knight Inlet där du kan se björnarna komma ner till vattnet för att söka föda.

1 dag från 3.325 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

2 tim från 470 kr

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur över Mount Assiniboine

Fantastiska vyer väntar när du flyger helikopter över Mount Assiniboine utanför Banff.

30 min från 2.600 kr

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

5 tim från 960 kr

Canada - dyr - oern_0.jpg

Upptäck Jasper National Park

Se örnar, älgar, kronhjortar och björnar på denna tur till hjärtat av Jasper National Park.

4 tim från 550 kr

Canada - Banff (12).jpg

Guidad vandring i Banff

Vandra i natursköna Banff National Park där du njuter av bergstoppar, glaciärer och brusande floder.

1 dag från 760 kr

Oplev Victoria på cykel

Guidad cykeltur i Victoria

Upplev Victoria på cykel och njut av stadens sevärdheter och speciella stämning på ett annorlunda sätt.

3 tim från 510 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten av Vancouver från vattnet på denna middagskryssning i solnedgång.

3 tim från 780 kr

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Wildlife Cruise Campbell River

Kom nära Kanadas vilda djur i deras naturliga miljö medan ni åker båt genom vackra Discovery Passage.

3 tim från 1.150 kr

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

1 dag från 990 kr

Granville Island Market - Canada.jpg

Granville Island Market i Vancouver

Granville Island Market i Vancouver bjuder på trevliga butiker, delikatesser och godsaker. 

1 dag från 630 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari och Victoria

Kombinera valsafari med ett besök i trevliga Victoria på Vancouver Island på denna dagstur från Vancouver.

1 dag från 2.535 kr

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

2 tim från 620 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper

Njut av adrenalinfylld raftingtur på Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 tim från 560 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Följ med på en guidad tur genom historiska Gastown i Vancouver med fokus på gastronomi. 

3 tim från 1.240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari från Victoria

Upplev späckhuggare, gråvalar, sälar och mycket mer på denna valsafari på sundet utanför Victoria.

3 tim från 800 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Glaciärtur & Skywalk på Athabasca Glacier

Upplev Athabasca Glacier på en tur med ett Ice Expolorer-fordon och gör en Glacier Skywalk.

75 min från 800 kr

Canada - Jasper - Heste

Ridning i Banff

Denna ridtur i Banff låter dig uppleva de kanadensiska Klippiga bergen från hästryggen.

2 tim från 860 kr

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.
Från 1.170 kr

12 min från 1.170 kr

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Björnsafari i Whistler

Upplev det rika djurlivet i bergen runt Whistler och Blackcomb på en spännande björnsafari.

3 tim från 1.640 kr

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

1 dag från 470 kr

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Valsafari Prince Rupert

Följ med på en spännande valsafari och få syn på de enorma valarna på havet utanför Prince Rupert.

4 tim från 1.210 kr

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Kabinbanan i Banff

Njut av de storslagna landskapen omkring Banff med kabinbana till toppen av Sulphur Mountain.

1 biljett från 470 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Grizzlybjörnar Prince Rupert

Följ med på en spännande björnsafari med båt där ni upplever grizzlybjörnarna på nära håll.

1 dag från 2.390 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Björnsafari Tofino

Se de charmiga svartbjörnarna på en guidad björnsafari med båt från Tofino på Vancouver Island.

2 tim från 860 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Valsafari Vancouver Island

Upplev både gråvalar, knölvalar och späckhuggare på en valsafari vid Vancouver Islands västkust.

2 tim från 860 kr

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Äventyr med fyrhjuling

Prova att köra fyhjuling i Klippiga Bergens storslagna landskap på ett guidat äventyr från Whistler. 

2 tim från 1.320 kr

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Åk på en unik tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer genom Klippiga bergen i västra Kanada.

2 dagar från 10.100 kr

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.
Dagstur från 470 kr

1 dag från 470 kr.

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur till Victoria med båt

Följ med på en dagstur till Vancouver Island och upplev en av västra Kanadas mest stämningsfulla städer.

1 dag från 1.440 kr

Canada - vandfly.jpg

Västkusten med vattenflyg

Följ med på en spännande flygtur med lokalt vatttenflyg till de små kustsamhällena längs Kanadas västkust. 

3 tim från 1.790 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

1 dag från 640 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png