^
 • Västra Kanada med husbil

  20 dagar från 11.500 kr

 • Västra Kanada med husbil

  20 dagar från 11.500 kr

 • Västra Kanada med husbil

  20 dagar från 11.500 kr

 • Fraserway autocamper på vej ad Icefields Park i Banff og Jasper National Parks i Alberta, Canada
  Västra Kanada med husbil

  20 dagar från 11.500 kr

Västra Kanada med husbil

Njut av friheten och utforska samtidigt Kanadas vackra natur och rika djurliv med husbil.

20 dagar från 11.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 13.400 kr
Priset inkluderar: flyg, en övernattning och husbilshyra

En resa till Kanada som passar er som vill ha friheten att uppleva på egen hand.

Med en husbil i Kanada får ni unika upplevelser i vildmark och storstad. Vancouver och de kanadensiska Rocky Mountains med Lake Louise, Banff, Jasper och Manning Park är höjdpunkter på denna kör-själv-resa.

Redan första dagen kör ni genom storslagen kanadensisk natur och vi har lagt in flera både stora och mindre nationalparker i resan. Ni besöker bl.a. Banff National Park i Rocky Mountains och även Whistler, Nelson, Wells Gray Provincial Park, Vancouver Island och Victoria.

Att hyra en husbil är mycket enkelt. Ni ringer till oss på MyPlanet och vi bokar och ordnar med allt det praktiska så ni får rätt modell som passar era önskemål. Många kanadensare reser själva runt med husbil så hör gärna av er i god tid så ni får bästa husbilen till bästa pris.

Priserna på bensin är också billigare i Kanada än vad vi är vana vid så det gör att husbilssemestern blir mycket prisvärd.

Varför välja husbil i Kanada?
Ni har allt som behövs så som kök, matplats, badrum, toalett och sovplatser. En perfekt miljö för en familj med barn där det handlar om naturen, camping och upplevelser och ni kan bestämma var och när ni äter men framförallt vad ni vill se och uppleva.

Resan kan förlängas och utvidgas. Rådgör med er säljare!

Vilken husbil passar dig?
För att lättare kunna välja vilken husbil som passar bäst för just dig och ditt ressällskap kan du få mer information och inspiration här: Vilken husbil passar dig?

Vi ger dig här också 11 goda råd inför din husbilssemester som gör din resa ännu bättre.

Nedan följer ett förslag på en resrutt med husbil i Västra Kanada. Ni kan givetvis själva bestämma om ni väljer att följa rutten eller om ni vill finna egna vägar.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Vancouver

Vancouver ligger otroligt vackert mellan Strait of George på ena sidan och snöklädda berg på andra. Staden bjuder på en mängd olika aktiviteter och upplevelser. Vancouver är yngre än 200 år men indianerna bodde i detta område i mer än 8.000 år tills den berömda uppdagsresande James Cook la till i bukten år 1778.

De sista dagarna på denna fantastiska husbilssemester tillbringar ni i Vancouver.

Dock har ni första övernattningen här i Vancouver då man av säkerhetsskäl inte får lov att hämta ut husbilen förrän man först har sovit ut ordentligt efter flygresan.

Fraserway autocamper på vej ad Icefields Park i Banff og Jasper National Parks i Alberta, Canada

Dag 2: Harrison Hot Springs

Njut av stranden i Harrison Hot Springs eller i en av Harrisons varma pooler.

Harrison Hot Springs ligger mycket vackert mellan bergen i Sasquatch Provincial Park. Här finns många fina campingplatser eller RV parks som det kallas i Nordamerika.

Distans: ca 130 km

Dag 3: Manning Park

Turen till Manning Park går via Hope. Hope är känt i Kanada för att ha varit kuliss till Sylvester Stallones första Rambo film, "First Blood". Efter Hope går resan uppåt. Landskapet förändrar sig markant och nu kommer bergen tätare på. Manning Park är ett fint område och här kan man bl.a. se svartbjörnar.

Här finns gott om campingplatser och det är inga problem att hitta fram till dem. Resan i dag är inte så lång så det finns gott om tid till att tända en eld och bara njuta av Kanadas storslagna natur.

Distans: ca 110 km

Dag 4: Okanagan

I dag går turen genom den lite mer okända delen av Kanada. I Aspen Grove kör ni mot Kelowna. Här är det färre turister eftersom de flesta kör direkt till Lake Louise och därmed missar mycket. Okanagan Provincial Park är ett stort vinområde och här kan ni spendera mycket tid om man vill.

Distans: ca 170 km

Dag 5: Glacier National Park

Utanför den lilla staden Revelstoke ligger nationalparken med samma namn. Sedan är det inte långt till nästa nationalpark Glacier som har fått sitt namn efter de hundratals glaciärer som finns i området. Många kanadensare åker till Glacier National Park för att komma nära naturen utan att behöva dela den med allt för många. Ni kan välja att campa i själva parken eller i närheten av Golden lite längre österut.

Distans: ca 330 km

Dag 6: Lake Louise

Detta är utan tvivel en av världens vackraste resvägar. Bergen är majestätiska i all sin enkelhet. De är på en och samma gång vackra och praktfulla och alla som kör denna väg blir helt förälskade i Kanada. Häruppe är också djurlivet imponerande hjortar, svartbjörnar och örnar ser man titt som tätt.

Distans: ca 140 km

Dag 7: Banff

Från Lake Louise till Banff är det god ide att välja Bow Valley Parkway i stället för Trans Canada Highway. Chanserna att se björn, älg och hjort är stora. Banff har efterhand blivit en legendarisk turiststad. Här finns bra shopping och otroliga naturupplevelser i området. Campingplatser är det gott om och här gäller först till kvarn principen. Ni kan alltså inte boka i förväg.

Distans: ca 60 km

Dag 8: Icefields Parkway

Icefields Parkway binder samman nationalparkerna Banff och Jasper. Den är 230 km lång och med de mest äventyrliga naturscener. Halvvägs kommer ni till Columbia Icefields. Följ med på en tur med snocoach'en till Athabasca-glaciären som är en av åtta glaciärer och som utgör Columbia Icefields.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Jasper

Dagens 114 km går på Icefields Parkway. Det är en härlig resa i en av världens absolut vackraste landskap. Sjöarna i Klippiga Bergen är helt speciella och omgivna av snöklädda berg. Vattnet består av blå gröna nyanser och färgen sätter kant på naturupplevelserna.

Maligne Lake ligger ca en timmes körning från Jasper. Den 22 km långa sjön som är en av Rocky Mountains största och omgiven av snöklädda bergstoppar är en vacker upplevelse. Kör upp hit före ni letar efter en campingplats.

En båttur ut till den lilla ön Spirit Island är en härlig tur och denna båttur kan köpas till i vårt aktivitetspaket. I Jasper finns det gott om campingplatser att välja mellan.

Distans: ca 110 km

Dag 10: Mount Robson

Från Jasper följer rutten Yellowhead Highway och går förbi Mount Robson som är det högsta berget i Klippiga Bergen. Mount Robson är ett imponerande berg med sina 4.663 m. Att se Mount Robsons topp sträcka sig mot himlen är helt fantastiskt.

Vi rekommenderar Robson Shadows Campground som ligger vackert till på vägen till Clearwater.

Distans: ca 100 km

Dag 11: Wells Gray National Park

Följ Yellowhead South Highway till Clearwater och på vägen passerar ni ett stort vildmarksområde. Vi rekommenderar att stanna en extra dag här och följa med på antingen en vandringstur eller en kanottur.

Vi rekommenderar boende på KOA i Clearwater. KOA har swimmingpool, lekplats och många olika aktiviteter.

Distans: ca 230 km

Dag 12: Cache Creek

I dag fortsätter ni söderut på Yellowhead South Highway mot Kamloops. Detta är en fantastisk tur längs med Thompson River. Från Kamloops går turen österut utmed Highway 1. Ni är framme vid Cache Creek efter cirka en timmes körning. Från Kamloops till Cache Creek kör ni längs med Kamloops Lake och Coper Creek. Detta är en fin resa utmed Trans Canada Highway som är kategoriserad som "extra sevärd väg".

Vi rekommenderar att ni fortsätter västerut vid Little Fort mot 100 Mile House. Turen från 100 Mile House till Cache Creek är också känd som "sevärd rutt", vilket är en absolut värdig titel. Provinsparkerna ligger som ett pärlband efter varandra. Ni är nu ute på vägen som går till Alaska och inne i Fraser Canyon.

Vi rekommenderar att ni bor på Hat Creek Ranch som är en historisk ranch med aktiviteter för alla.

Hat Creek Ranch ligger 11 km norr om Cache Creek.

Distans: ca 210 km

Dag 13: Whistler

På vintern är snön här mycket lätt och torr och det är framförallt snön som lockar skidåkarna till Whistler.

På sommaren är det bergen och alla aktiviteter som lockar turisterna hit. NI kan vandra, rida, paddla kanot eller kajak, spela golf, cykla, åka med jetboat och forsränning.

Brandywine Falls Provincial Park är perfekt för övernattning.

Distans: ca 220 km

Dag 14: Nanaimo

För att komma till Nanaimo som ligger på Vancouver Island åker ni över Strait of Georgia. Innan ni når färjan passerar ni Squamish. I Squamish lever och bor dagens moderna indianer men givetvis med starka gamla traditioner. Vid Horseshoe Bay precis utanför Vancouver går färjan direkt till Nanaimo.

Övernattning sker på en av campingplatserna i området.

Färjebiljett tillkommer, (dvs ingår ej i angivet prisförslag).

Distans: ca 170 km + färjeöverfart

Dag 15: Victoria

I dag går turen till Victoria som är British Columbias huvudstad. Victoria är känt som "more British than Britain" och staden har som vi känner från Europa en stadskärna. Detta gör att det är klart värt ett besök i Victorias vackra stadskärna och att göra en hamnpromenad.

Vill ni prova en lite annorlunda campingupplevelse kan vi rekommendera Weir's Beach RV-park. Den ligger på stranden helt ut till strait Juan de Fuca sydväst om Victoria. Det är möjligt att beställa plats här med utsikt mot Strait Juan de Fuca där späckhuggarna håller till.

Distans: ca 110 km

Dag 16: Heldag i Victoria

Victoria är perfekt för shopping. Här finns många små lokala specialvarubutiker och även de stora kända märkesbutikerna. Ett cafébesök är också en god ide då det här finns många trevliga små caféer och restauranger.

Vi rekommenderar även ett besök på Royal British Columbia Museum. Museet kombinerar Kanadas tidigaste historia med nyare historia.

För sol och bad rekommenderas att ni tar husbilen och kör ut till Sooke. Sooke är känt för små naturliga färskvattenbassänger där ni kan bada och sola.

Dag 17: Vancouver

De 110 kilometer som är kvar ska nu tas med en nypa salt då dessa kilometer tillbringas ombord på färjan som tar er tillbaks över Strait of Georgia till Vancouver igen. Båtresan är vacker och med fin utsikt. Kanske ni kan se en och annan späckhuggare leka ute till havs.

Vi föreslår att ni övernattar på Fort Langley RV Resort & Campground. Här finns många aktiviteter på campingen och den ligger nära Highway 1 som går in till centrum av Vancouver.

Färjebiljett tillkommer, (dvs ingår ej i angivet prisförslag).

Distans: ca 110 km + färjeöverfart

Dag 18: Heldag i Vancouver

Vancouver imponerar på de flesta. Det är en modern storstad med en vänlig och unik stämning. Här finns mycket att göra. Upplev Stanley Park, Capilano Suspension Bridge, China Town m.m.

Vi föreslår två dagar som ni kan spendera i denna härliga stad. Stanley Park är ett måste och följ gärna med på en guidad stadsrundtur. Stanley Park är inte bara en park utan här finns även en utställning av traditionella totempålar.

I vårt aktivitetsprogram har vi en valsafaritur med avgång från downtown Vancouver. Strait of Georgia som ni nu känner är som sagt det helt perfekta stället för att se valar och på denna tur kommer ni nära dessa fantastiska djur.

Capilano Suspension Bridge är en annan av Vancouvers stora turistattraktioner. Det är en av världens längsta hängbroar.

Vi rekommenderar att ni bor på antingen Burnaby RV-Park eller Capilano RV-Park.

Dag 19: Avresa Vancouver

Ni är nu många upplevelser rikare och i dag är sista dagen på semestern och dags för hemfärd.

Från husbilscentralen är det lättast att ta taxi till flygplatsen. 

Dag 20: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Vid 2 vuxna och 2 barn

Resperiod Cruise Canada Fraser Way
 Ord. säsong  fr. 11.500 kr  fr. 13.400 kr
 Högsäsong  fr. 18.000 kr  fr. 20.100 kr

Vid 2 vuxna

Resperiod Cruise Canada Fraser Way
 Ord. säsong   fr. 13.400 kr   fr. 17.400 kr
 Högsäsong   fr. 24.800 kr   fr. 27.100 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt i Vancouver vid flygplatsen i närheten av husbilsdepån 
 • 18 dagars husbilshyra inkl. försäkringar  och rabatthäfte till campingkedjan KOA
 • Personlig utrustning
 • Husbilsutrusning
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Kilometerpaket kan köpas till hemifrån. Vi föreslår att ni köper till 3000 km och detta kilometerpaket kostar ca 7.000 kr
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter