^
  • Kanada – inbjudande och imponerande

Kanada – inbjudande och imponerande

MyPlanets reserådgivare Claus B. Nielsen blev minst sagt imponerad när han reste till östra Kanada för att utforska den del som få besöker. Han visste inte riktigt vad han skulle förvänta sig av resan, men han återvände positivt överraskad över Nova Scotias fantastiskt idylliska natur och imponerande djurliv. Här kan du läsa om de 4 upplevelserna som gjorde störst intryck på Claus, och som han varmt rekommenderar. 

Låt dig inspireras av artikeln och läs mer om MyPlanets resor till östra Kanada.

1. Valar

En av de upplevelser som gjorde störst intryck på Claus var valsafarin från Brier Island på Bay of Fundy. ”Knölvalarna var betydligt större än båten och de var otroligt nyfikna. De simmade runt och under båten, och vid ett par tillfällen kunde man nästa röra vid dem”, berättar Claus med stor entusiasm. Han rekommenderar att alla som besöker Nova Scotia ska följa med på en valsafari och understryker att det gav en adrenalinkick att komma så nära de enorma djuren. 

2. Cabot Trail

Claus hade aldrig hört talas om Cabot Trail före resan till Nova Scotia, men det blev en bilresa han inte glömmer i första taget. ”Sträckan på den norra delen av Cape Breton Island är den absolut vackraste. Vägen slingrar sig längs kusten, man har de frodiga bergen på ena sidan och det blå havet på den andra. Utmed vägen finns det väldigt många utsiktspunkter och vandringsleder, så jag hade utan problem kunnat spendera en hel vecka bara med att vandra i det vackra landskapet”, berättar han.

3. Kusten söder om Halifax

Från Halifax körde Claus ned längs kusten mot Lunenburg. ”Det är en otroligt vacker tur i en ganska rå natur. Längs kusten dominerar de böljande grå klipporna och i vikar ligger små idylliska fiskebyar som på ett pärlband”, förklarar han. Han rekommenderar att man tar god tid på sig och stannar till i några av de små städerna, som t.ex. Peggys Cove och Mahone Bay. 

4. Prince Edward Island

”Naturen på ön är exceptionell. Landskapet med sina böljande gröna marker och de kilometerlånga kusterna är fantastiskt vackra”, berättar Claus. Ön är framförallt känd från berättelse om Anne på Grönkulla, som också filmades vid staden Cavendish. Här kan du bl.a. besöka det lilla vita trähuset där Anne bodde och som ser precis likadant ut som den gången det filmades.