^
  • Om Whistler Blackcomb

Om Whistler Blackcomb

Whistler är Kanadas överlägset största skidområde. Här kan du njuta av 200+ pister, 1.600 fallhöjdsmeter och 10-12 meter snö per säsong. Topparna når kring 2100-2200 meter vilket inte är lika högt som i t.ex Alperna, skillnaden är att i Kanada går trädgränsen betydligt högre upp vilket ger en helt annan typ av spännande utmaningar. Whistler har Nordamerikas längsta skidsäsong, man öppnar vanligtvis i november och stänger i slutet av maj för att sedan ha öppet för sommarskidåkning på glaciären juni och delar av juli.

I Whistler åker du på 2 berg, Whistler Mountain & Blackcomb Mountain där Blackcomb Mountain är det berg som ger dig som duktig åkare lite mer utmaning. En vanligt förekommande tanke är att Whistler är för duktiga åkare, det stämmer, men lika bra för nybörjare, barn och de som bara vill åka pistat i blåa eller gröna backar. Man har en fantastisk skidskola för alla nivåer från barn till dig som vill utmana och bli en bättre skidåkare. För dig som brädåkare finns här hela 5 olika parker (2 på Whistler Mountain och 3 på Blackcomb Mountain + 1 super pipe).

Fakta

(Whistler Mountain / Blackcomb Mountain)

     

Översikt skidområde

Interaktiv pistkarta
Pistkarta i PDF-format

 

Boende

I Whistler finns över 110 olika hotell i huvudsak 4 olika områden; Whistler Village, Whistler Upper Village, Whistler Creekside och Whistler Village North. Alla med sina egna fördelar. Här finns hotell/lägenheter i alla prisklasser, från enkla rum till lyxiga resorter. MyPlanet har avtal med över 50 olika hotell/lägenheter i Whistler, i alla olika prisklasser och standard. Beroende på dina önskemål och våra tips kan vi erbjuda det perfekta boendet för just dig och din familj. Dessutom har vi skandinaviens bästa priser vilket gynnar dig som kund.

Aktiviteter

Whistler är en året-runt destination vilket innebär att här finns massor av aktiviteter förutom skidåkning utför. Här finns aktiviteter för alla storlekar, från små barn till vuxna och från den stillsamme till extremsportaren. Ta en paus i skidåkningen och följ med på skotersafari, ta fram längdskidorna, slädturer, hundspann och snöskovandring är andra populära aktiviteter. Är du sedan på shoppinghumör erbjuder Whistler både enkla butiker till designerbutiker med höga prislappar.

Mat & dryck

Du kommer inte bli besviken. Här finns ett mycket bra internationellt kök med inhemska steak houses, asiatiskt till klassiska kök som det italienska och franska. Priserna följer med kvaliteten på maten från billigt till jättedyrt. Flertalet av restaurangerna är oerhört populära så söker du något speciellt, tala med receptionen och be de boka bord så du slipper bli besviken.

När skall jag åka?

Som tidigare sagt har Whistler nordamerikas längsta skidsäsong från november till maj men det finns vissa perioder som är dyrare än andra. Jul och nyår är alltid populärt och bokas tidigt och priserna är de dyraste under säsongen. De billigaste perioderna är november - mitten på december, januari samt slutet mars-maj. Men tala med oss, priserna kan ändras mycket bara genom att flytta avresedagen åt endera hållet.

Snöfall/månad per år