^

Resor till Norra Kanada

Norra Kanada med vildmark och djurliv i Yukon.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Äkta vildmarksupplevelser

Yukonprovinsen som gränsar till Alaska är fylld av vildmarksupplevelser och en resa hit bjuder på äkta äventyr. Här högt mot nord släpper de djupa skogarna gradvis deras tag och landskapen övergår till en ändlös tundra med låga berg i bakgrunden.

Djurliv  i överflöd

Djurlivet är lika fantastiskt som naturscenerierna och både renar, björnar, älgar, bergsgetter och hjortar håller till här. Kommer ni ännu längre norrut kan ni ha turen att se både polarrävar, snöugglor och myskoxar.   

Pälsjägare och guldgrävare 

Yukon har också en rik historia. Här finns spår av människor som bosatte sig här för 20.000 år sedan, samt från både pälsjägare och guldgrävare på 1800-talet. 

Långa sommardagar eller norrsken?

Våren och sommaren är korta i dessa delar av Kanada, men dagana är långa och nätterna ljusa så ni kan få riktigt mycket ut av tiden ändå. Även hösten är en vacker period när tundran står i gula, bruna och röda nyanser.
Vintertid lockas folk till Yukon primärt för att utforska naturen på skidor eller med hundsläde, men också för att se och uppleva norrskenet dansa över den frostklara natthimlen. 

Vi har skräddarsytt resor till Kanada sedan 1989 - Vi kan Kanada!

Områden i Norra Kanada