^

Resor till östra Kanada

Östra Kanada med Halifax och Nova Scotia bjuder på vilda kuster, valsafari och spännande historia.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Östra Kanada med vilda kuster, Halifax och Nova Scotia

Resor till den kanadensiska östkusten visar en helt annan sida av landet än den som de flesta känner till. Här sätter havet på många vis dagsordningen. Vackra fyrar står på avsides klippor, och det råder en speciell stämning i skärgårdens trevliga fiskesamhällen. Här fyller doften av saltvatten luften mellan de färgglada fiskebodarna och de små båtarna.

Idyll, skärgård och valar

Besök till exempel charmiga Prince Edward Island och vackra Lunenburgs som finns med på UNESCOs världsarvslista. Du kan också åka på valsfari och även uppleva den underliga synen när tidvattnet får vattennivån i Fundy bukten att falla med 15 meter.

Här gick vikingarna i land

Östra Kanada är också rikt på historia. Det var här som vikingarna bosatte sig och fransmännen och engelsmännen kämpade om makten. Du kan tydligt märka av den franska prägeln. Inte minst när ni reser i Quebec där franska fortfarande är huvudspråket.

Natur och djurliv långa banor

Blir stadslivet för mycket är det aldrig långt från djupa skogar, låga berg och många vackra sjöar. Vill du bort från civilisationen är Cape Breton Highlands National Park ett bra ställe. Här delar du endast naturen med björnar, älgar, bävrar och ett och annat lodjur. 

MyPlanet har skräddarsytt resor till Kanada sedan 1989 - vi kan Kanada!

Områden i Östra Kanada