Canada - VIA Rail - Tog.jpg

VIA Rail – Tågresa tvärs över Kanada

På en tågresa med VIA Rail får du möjlighet att uppleva det bästa av Kanada från kust till kust. VIA Rail erbjuder en mängd olika rutter så att du kan välja utifrån vilka områden du vill uppleva. Servicenivån och komforten ombord är mycket hög och tillsammans med läckra måltider, timvis av underhållning och inte minst otroliga landskap, väntar en upplevelse utöver det vanliga. 

Historia
Kanada grundades 1867 och bestod då av fyra provinser i öst. Det blev sedan en kamp om tiden att koppla samman öst med framförallt områdena längst i väster så att de inte skulle bli del av USA. 1871 var avtalet på plats och British Columbia blev en del av Kanada. Priset man fick betala för avtalet var att bygga en järnväg från de folkrika provinerna i öst till de glesbefolkade områdena i väst.  

År 1977 blev VIA Rail Canada det första nationella tågbolaget och har med tiden visat sig vara ett enastående bolag, känt för sin anmärkningsvärda effektivitet och ledarskap. Med sina 73 lok, 444 passagerarvagnar och 19 rutter genom hela Kanada, är VIA Rail ett av de mest populära tågbolagen i Kanada. 

Service utmed vägen 
Under resans gång upplever du en fantastisk service tillsammans med bekväma säten, utmärkt mat samt en storslagen utsikt över de vackra landskapen utanför tågets panormafönster. Det erbjuds dessutom ett stort utbud av underhållning med gratis Wi-Fi och en underhållningsplattform bestående av mängder av film, tv-serier och andra program.  

Rutterna
VIA Rail har över 475 tågavgångar i veckan i åtta provinser, vilket gör det lätt och bekvämt att resa runt i Kanada. Avgångarna är fördelade på olika rutter i ett järnvägsnät som är 12.500 km långt. De viktigaste rutterna är följande:

The Canadian
The Canadian kör mellan Toronto och Vancouver, och tar dig genom Klippiga bergens oförglömliga landskap. Gyllene prärielandskap, spegelblanka sjöar, brusande vattenfall och snöklädda bergstoppar är bara några av de fantastiska vyer som väntar dig. Under resans gång serveras goda à la carte-rätter och du kan välja mellan tre olika klasser: Economy, Sleeper plus och Prestige. 

The Corridor
Rutten The Corridor kör mellan Toronto och Quebec City, där du bland annat passerar städer som Montreal, Ottawa, Windsor och Sarnia. Du behöver inte bekymra dig för att hitta rätt, utan kan bara luta dig tillbaka i sätet och njuta av att resa genom några av Kanadas mest kända städer. 

The Ocean
The Ocean kör mellan Montreal och Halifax, och du korsar alla de östra provinserna på en endaste dag. Sätt dig till rätta i de bekväma sätena och njut av god mat och dryck, fantastisk utsikt och timvis av underhållning längs vägen på denna rutt. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png