^

Östra Kanadas höjdpunkter

Åk på en kör själv semester i östra Kanada och upplev de mäktiga Niagarafallen, den pulserande miljonstaden Toronto och den franska kulturen i Quebec provinsen.

15 dagar från 15.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 22.200 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

Detta är en äventyrlig resa genom östra Kanada som kommer stimulera alla sinnen. Resan börjar med upplevelser i Kanadas största stad Toronto, sedan följer det charmiga historiska Niagara-on-the-Lake med trähus och sin koloniala charm, mullrande och brusande Niagarafallen, Ontarios landsbygd med ursprungsbefolkningen Amish, följt av Ontarioprovinsens största park Algonquin innan vägen tar er till Ottawa Kanadas huvudstad.

Längre österut på gränsen mellan Ontario och Quebec byts den engelska kulturen mot den franska kulturen i Quebecprovinsen. Det franska äventyret börjar med massor av natur och aktiviteter i Tremblent. I öster står städerna Quebec City och Montreal ut med charm, värme och en europeisk känsla. Rutten tillbaka till Toronto går längs St Lawrence-floden och den vackra "1000 öar regionen". Från Toronto flyger ni tillbaka till Sverige eller mot andra äventyr i Nordamerika.

Höjdpunkter på resan till östra Kanada
Toronto, Niagara-on-the-Lake, Niagara Falls, Kitchener, Algonquin Provincial Park, Ottawa, Tremblant, Quebec City, Montreal, Gananogue och 1000 Islands region. Den föreslagna sträckan är ca 2.650 km.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst till Toronto

Ni landar i Toronto samma dag som ni lämnar Sverige. Ni hämtar upp bilen och kör till ert hotell för incheckning. Se fram emot en god natts sömn och många äventyr i Östra Kanada.

Dag 2: Heldag i Toronto

Idag är det en hel dag att utforska Toronto på. I Toronto finns världens längsta gata, Yonge Street, som är hela 18 km lång. Den går hela vägen från Lake Ontario i söder till Torontos stadsgräns i norr. Från hamnområdet kan man ta färjan ut till Toronto Island Park. Härute kan man hyra cykel, ta en promenad eller bara ta det lugnt på stranden. Det finns även en mindre äventyrspark för barn, Centreville Amusement Park.

I Toronto finns en av världens högsta byggnader, CN Tower, som är 553 meter högt.

Dag 3: Niagarafallen

Du startar dagen med att köra sydväst mot Niagara Fallen. På vägen kan du stanna vid den trevliga och gemytliga lilla staden Niagara-on-the-lake. Staden ligger vackert beläget precis vid Lake Ontario.

Niagarafallen är en av Kanadas största sevärdheter och besöks av miljoner turister varje år. Fallen är lika imponerande dag som natt. Passa på att göra en båtutflykt som tar dig skrämmande nära det stora Hästskofallet eller varför inte slå på stort och ta helikopter över fallen.

Distans: ca 150 km 

Dag 4: Kitchener

Denna dag reser du tillbaka norrut fast nu lite mer nordväst med kursen satt mot Kitchener. På vägen är Brantford ett bra stopp. Här är en av världens största ishockey spelare Wayne Gretsky född. Brantford har även varit hem för telefonens uppfinnare Alexander Graham Bell. Efter Brantford går resan vidare mot tvillingstäderna Kitchener-Waterloo även kallat K-W. Kitchener kallades för Berlin fram till 1916 och här har det bott många tyskar genom åren. Under oktober månad firas Nordamerikas största oktoberfest här och över 600.000 personer besöker denna festlighet. Staden fylls med tyrolerhattar och läderbyxor!

Distans: ca 150 km

Dag 5: Midland

På resan ut från Kitchener till Midland är St. Jacobs värt ett besök. Här finns många fina byggnader från 1800-talet. Resan fortsätter sedan norrut genom hjärtat av Ontario och mot Midland. Midland är porten mot Gregorian Bay och här finns över 30 000 småöar.

Distans: ca 250 km

Dag 6: Pembroke

Idag reser du vidare på Highway 60 genom Ontarios största och Kanadas första provinspark Algonquin Provincial Park. Provinsparken består av 7600 kvm orörd vildmark och ligger endast tre timmar från Toronto. Efter Algonquin går resan  genom Pembroke och Ottawa-dalen och du bor i Pembroke över natten.

Distans: ca 400 km

Dag 7: Ottawa

Njut av en fin bilresa längs Ottawa-floden och gränsen mellan Ontario och Québec. Väl framme i Kanadas huvudstad Ottawa finns det tid till att utforska staden. Staden har drygt 880 000 invånare som är både engelsk-och fransktalande. Turismen är viktig för Ottawa och staden har många populära museer.

Distans: ca 200 km

Dag 8: Tremblant

Resan går från huvudstaden och vidare in mot Québec och den franska delen av Kanada. Ni reser nordost mot Ville de Mont Tremblant. Vintertid är staden mycket känd för sin skidåkning och sommartid finns här gott om aktiviteter såsom golf, vandring m.m. Vid staden ligger även en sjö och här finns det möjlighet till att ta ett dopp om vädret tillåter!

Distans: ca 200 km

Dag 9: Tremblant

Idag finns gott om tid till att utforska Parc du Mont Tremblant! Här finns goda möjligheter att åka på en cykeltur, vandra eller varför inte ta en kanottur på någon utav sjöarna?

Dag 10: Québec City

På vägen från Tremblant till Quebec kan ni göra ett stopp i Montreal, som endast ligger två timmar från Tremblant. Resan går vidare mot Quebec och här stannar ni i två nätter.

Distans: ca 400 km

Dag 11: Heldag i Québec City

Idag har du en hel dag till att utforska Quebec på. Besök gärna den gamla stadsdelen: Le Vieux-Quebec. Stadsdelen har varit på UNESCOs världsarvslista sedan 1985.

Dag 12: Montreal

På vägen från Tremblant kanske du stannade till i Montreal. Nu är det mer tid till att utforska denna fina stad! Då det är inlagt två nätter i staden. Montreal är Kanadas näst största stad och den största staden i provinsen Québec. I Montreal bor över två miljoner invånare och drygt fyra miljoner i storstadsområdet. Montréal är känt för sin mångkulturella befolkning och kallas även för 'Canada's Cultural Capital'. Staden ligger på en 40 km lång och 15 km bred ö i St. Lawrence floden. Mont Royal är den högsta punkten på 223 meter. Den som vill kan ta en cykeltur längs floden. Eller varför inte ta en tur på floden och då kanske med Jetboat eller Speedboat? Montreal har en stad över jord och en stad under jord. The Underground City är den största i världen. Här finns hotell, banker, köpcentrum och mycket mer.

Distans: ca 250 km

Dag 13: Gananoque

Resan går från Montreal och mot The Thousand Island Region. Trots sitt namn finns här över 1800 öar och många av öarna kan man besöka, antingen via en bro eller med båt. Vissa av öarna är privatägda.

Distans: ca 400 km

Dag 14: Avresa Toronto

Resan går mot sitt slut och ni kör mot Torontos Internationella flygplats.

Önskar ni att förlänga er resa är detta inga problem. Rådgör med din säljare!

Distans: ca 300 km

Dag 15: Ankomst till Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 22.200 kr  fr. 15.300 kr
 Högsäsong  fr. 25.600 kr  fr. 17.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Kanada t/r
 • 14 dagars bilhyra inkl. försäkring, fria km, första tank drivmedel och en extra chaufför
 • 'Explorer Kit' med beskrivning av rutt och sevärdheter under vägen 
 • 2 nätter i Toronto
 • 1 natt i Niagara Falls
 • 1 natt i Kitchener
 • 1 natt i Midland
 • 1 natt i Pembroke
 • 1 natt i Ottawa
 • 2 nätter i Tremblant
 • 2 nätter i Québec City
 • 1 natt i Montréal
 • Minikryssning "Thousand Islands Cruise" från Rockport, dag 14
 • 1 natt i Gananoque
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se