^

Vancouver Island med bil

Vildmarksliv i kombination med storstadsatmosfär ligger i fokus på denna resa till Vancouver och Vancouver Island på Kanadas västkust.

12 dagar från 26.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 34.100 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och utvalda utflykter 

Detta är en resa med många aktiviteter som visar hur mycket Vancouver Island har att bjuda på.

En spännande semester med egen bil. I staden Victoria på Vancouver Island upplever du Kanadas mest brittiska stad och härifrån utgår flertalet valsafaris. Givetvis är du inbokad på en valsafri här. På resan passeras även Cathedral Grove där träden är omkring 90 meter höga och 800 år gamla. Den lilla staden Tofino är en bra utgångspunkt för upplevelser i Pacific Rim National Park som sträcker sig 130 km längs västsidan av ön och växlar mellan klippor och vackra sandstränder.

På östsidan av ön ska du med ett vattenflyg för att komma till Knight Inlet som ligger helt isolerat. Här är det möjligt att se björnar både bruna och svarta. Resan avslutas med ett par fantastiska dagar i Vancouver.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Du flyger mot Vancouver och landar samma kväll som du lämnade Skandinavien tack vare tidsskillnaden. Vid ankomst hämtas hyrbilen upp och du kör sedan den korta biten till flygplatshotellet där första natten spenderas. Framme vid hotell får du en detaljerad dag till dag beskrivning av vägbeskrivning samt sevärdheter längs vägen. Voucher för de utflykter som är bokade på förhand får du även här.

Dag 2: Victoria

Dagen startar med en 90 minuter lång skärgårdsutflykt när du tar båten från fastlandet till Vancouver Island. Passa på at njuta av färjeöverfarten på däck, då farvattnen på sundet utanför Vancouver är rikt på valar, delfiner och späckhuggare.

I Victoria bör den imponerande botaniska trädgården besökas. Butchard Gardens ligger på vägen från färjeläget på Vancouver Island till Victoria och kan passande besökas under förmiddagen innan du ankommer till Victoria. Parken är en av stadens absoluta toppattraktioner och en av världens vackraste botaniska trädgårdar.

Victoria på Vancouver Islands sydspets har en imponerande maritim historia och mycket engelsk kolonialtidscharm. Du bor centralt i Victoria och kan till fots nå större delen av staden. MyPlanet rekommenderar en "Five-O-Clock Tea" på the Empress Hotel.

Distans: ca 100 km + 90 min färjeöverfart

Dag 3: Heldag i Victoria

I resan har MyPlanet inkluderat en valsfari där du på en gummibåt har möjlighet att se valar på nära håll. Under utflykten håller guiden utkik efter späckhuggare, gråvalar, sälar, havssköldpaddor och mycket annat maritimt djurliv.

Victoria som är British Columbias provinshuvudstad har också flertalet bra museum att välja bland. Besök till exempel Royal British Columbia Museum där utställningen visar nybyggarliv samt västkust-indianernas liv med deras 20 meter höga totempålar. Bakom museet i Thunderbird Park står en fin samling totempålar. Victoria Bug Zoo, Craigdarroch Castle och Art Gallery of Victoria lockar också många besökare. Emily Carr House på 207 Government Street hyllar Kanadas stora kvinnliga författare och konstnär Emily Carr. En kort promenad från centrum ligger Beacon Hill parken där många av de lokala trivs.

Victorias lilla Chinatown är en av Kanadas äldsta asiatiska stadsdelar och har en klassisk röd kinesisk port. Gatunamnen här är kinesiska, framför butikerna ligger exotiska frukter, restaurangerna är familjeägda och de smala gatorna lockar många besökare dagligen som är på jakt efter något exotiskt och främmande.

Turistlivet i Victoria är centrerat till hamnen och det är här som souvenirbutikerna ligger sida om sida av restauranger och caféer samt många hotell.

Dag 4: Tofino

Från Victoria går resan först längs med östkusten och därefter upp på ryggraden av Vancouver Island till öns västkust. På vägen kör du genom Cathedral Cove där träden sträcker sig 90 minuter upp mot himlen är omkring 800 år gamla. Det är en mäktig urskog som förtjänar god tid.

På eftermiddagen ankommer du till Tofino där du ska bo de kommande två nätterna. Tofino ligger i kanten till Pacific Rim National Park och är en trevligt litet fiskesamhälle. Passa på att stäck på benen och njut av de vackra omgivningarna innan dagen når mot sitt slut.

Distans: ca 320 km

Dag 5: Heldag i Tofino

Vi har inkluderat en 3 timmar lång valsafaritur från Tofino där du med båt åker ut på fjordarna längs västkusten och spanar efter valar, sälar, uttrar och annat maritimt liv. I Tofino brukar även björnarna komma ned till strandkanten i jakt på fisk. Så med lite tur får du även syn på en björn.

Dag 6: Campbell River

På motsatt sida av Tofino på Vancouver Island ligger Campbell River. Trots den lilla storleken på staden är utbudet av utflykter enormt stort. Välj mellan grizzlyturer, valsafari, fisketurer eller varför inte passa på att snorkla med lax?

Boka gärna på förhand!

Distans: ca 270 km

Dag 7: Knight Inlet

Dagen startar med en flygtur med ett vattenflygplan. Från Campbell River flyger du till Knight Inlet Lodge där du ska vara det nästkommande dygnet. Alla måltider på Knight Inlet Island är inkluderade samt utflykter, så det är stora chanser att få se björnar på nära håll. Knight Inlet lodge ligger på en timmeflotta mitt i vildmarken, vilket innebär att du bor i mitt i västra Kanadas skönaste natur.

Dag 8: Vancouver

På morgonen flyger du tillbaka till Campbell River där bilen väntar i hamnen och därefter påbörjas resan tillbaka till fastlandet och till Vancouver.

Innan du ankommer till Vancouver passerar du Cypress Provincial Park och som bjuder på vandringsleder på alla nivåer. Den mest krävande går till två bergstoppar som heter The Lions vilka du kan se från Vancouvers centrum. Du behöver heller inte åka längre än till Stanley Park strax utanför Vancouver för att få fina naturupplevelser. Från Vancouver ligger naturen nära.

Du ankommer till Vancouver någon gång under dagen. Det beror på vad du vill se och göra längs vägen.

Distans: ca 230 km + färjeöverfart

Dag 9: Vancouver

Vancouver består av flera spännande stadsdelar och varje stadsdel med sitt eget hjärta och charm, som tillsammans gör Vancouver speciellt. I Vancouver kan du möta hela världen.

MyPlanet har ett stort utbud av utflyktsmöjligheter och aktiviteter med utgångspunkt från Vancouver. Boka gärna på förhand.

Dag 10: Vancouver

Utöver utflykter är det bra shopping i Vancouver, med flertalet malls att välja bland. Den största ligger i förorten Richmond. I Metropolis at Metrotown har du möjlighet att shoppa loss i 450 butiker, i flera etage och centret bjuder på massor av underhållning och restauranger. Metropolis at Metrotown är British Columbias största shoppingcenter. Eller varför inte passa på att följa med på en guidad cykeltur i staden?

Dag 11: Avresa Vancouver

Efter en natur- och storstadsfylld semester är det dags att vända näsan hem mot Skandinavien igen. Möjlighet för förlängning finns. Eventuellt vill du även utforska nationalparkerna på fastlandet i British Columbia och Alberta. Rådgör med din säljare!

Dag 12: Ankomst Skandinavien

Välkomna hem! Hoppas att ni har många fina minnen med er hem!

Karta

Pris per person

 Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 34.100 kr  fr. 26.900 kr
 Högsäsong  fr. 37.600 kr  fr. 29.500 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygskatter
 • 7 dagars bilhyra inkl. försäkringar, fria km och första tanken bensin
 • 1 natt i Vancouver
 • Färja Vancouver - Vancouver Island o/w
 • 2 nätter i Victoria
 • 3 timmar valsafari från Victoria
 • 2 nätter i Tofino
 • 3 timmar valsafari från Tofino
 • 1 natt i Campbell River
 • Transfer med sjöflygplan Campell River - Knight Inlet o/w
 • 1 natt på Knight Inlet Lodge inkl. alla måltider
 • Björsafari och båttur i Glendale Cove från Knight Inlet
 • Färja Vancouver Island - Vancouver o/w
 • 3 nätter i Vancouver
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.
 
Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.
 
Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.
Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se