^
 • Mat och vin i Kanada

  16 dagar från 24.200 kr

 • Mat och vin i Kanada

  16 dagar från 24.200 kr

 • Mat och vin i Kanada

  16 dagar från 24.200 kr

Mat och vin i Kanada

Smaka på Kanadas mångkulturella kök, besök vingårdar och upplev landets bästa matmarknader på denna rundresa i Kanada!

16 dagar från 24.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person vid 2 vuxna från 31.300 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och turer

Lönnsirap, smoked meat sandwiches, ice wine och utsökt öl. Kanada är fyllt av exotiska smakupplevelser som i hög grad har präglats av landets mångkultur. I århundraden har människor från alla världens hörn flyttat till Kanada. Med sig har de haft kokböcker fyllda med diverse överraskningar. På denna rundresa i både östra och västra Kanada upplever du många olika sidor av landets matkultur, både på egen hand och på en rad speciellt utvalda dagsturer som introducerar dig för områdets specialiteter. 

Resan inleds i Montreal, vars härliga kök du kan utforska på stadens alla spännande restauranger. Därefter fortsätter du med bil via Ottawa och Kingston till Niagara-on-the-Lake som är berömd för sitt vin. Du besöker naturligtvis ett par av de lokala vingårdarna där du får smaka på den senaste skörden. I Toronto upplever du Kanadas mångkulturella kök till fullo. Du besöker stadens fantastiska matmarknad och får följa med på en guidad tur på ett bryggeri, innan det är dags att med flyg ta sig vidare till Kelowna i British Columbia. Här väntar flera besök på vingårdar och fruktodlingar omkring Penticton. Längre söderut upplever du ökenområdet Osoyoos innan resan går vidare, via de varma källorna i Harrison Hot Springs, till Vancouver där du bl.a. besöker Granville Island Market. Det finns alltså gott om fantastiska smakupplevelser i Kanadas vackra natur!

Läs mer om härliga matupplevelser i Kanada i MyPlanets artikel Gourmet i Kanada!

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige går resan västerut mot Montreal där du landar samma dag p.g.a. tidsskillnaden. Här checkar du in på ett centralt beläget hotell, och har därefter resten av dagen till att utforska den pulserande storstaden. Montreal är med sina tre miljoner invånare Kanadas största franska stad. Maten, modet och invånarnas vänlighet är tre saker som tydligt märks på stadens gator. Här har den engelska och franska kulturen hittat ett harmoniskt samspel och skapat en kreativ miljö. Stadens centrum har en amerikansk look med breda gator och skyskrapor som skapar ett tätt rutmönster, men skrapar du lite på ytan märker du snabbt stadens djupa franska rötter. 

Dag 2: Smaka på Montreal

Börja eventuellt dagen på äkta kanadensiskt vis: med pannkakor och lönnsirap. Det var indianerna som kom på idéen med att utnyttja trädets saft, och det var de som introducerade lönnsirapen för nybyggarna. Sedan dess har pannkakor inte varit detsamma i Kanada utan den tjocka, gyllene massan. 

Fyll resten av dagen med spännande smakupplevelser på Montreals stora utbud av kaféer, restauranger och matbutiker. Förslagsvis kan du utforska Montreals historiska stadsdelar och smaka på några av stadens många delikatesser. Smakproverna ändras i takt med säsongen, men Montreals smoked meat sandwich och dess berömda bagels finns naturligtvis alltid på menyn. Mat har en central roll i den lokala kulturen. I tre århundraden har immigranter sökt sig till Montreal, vilket har satt sin prägel på stadens lokala kök som har ingredienser från världens alla hörn. Besök också något utav stadens många mikrobryggerier och testa en lokalproducerad öl. Skulle du föredra vin finns dagsturer till vinområden utanför Montreal du kan åka på.

Dag 3: Montreal – Ottawa

Det har blivit dags att säga farväl till Montreal. Du hämtar din hyrbil i centrum och beger dig vidare mot Ottawa, vackert belägen vid Ottawa-floden och Rideau-kanalen. Staden har 800.000 invånare och dess kompakta centrum bjuder på en livlig blandning av folkliv, spännande ny museiarkitektur samt regeringsbyggnader i traditionell engelsk stil på Parliament Hill. 

Listan över museer och kulturella upplevelser i området Ottawa-Hull området är lång. Även om städerna Ottawa och Hull separeras från varandra av Ottawa-floden och en provinsgräns, så är det enbart en bro som skiljer de två städerna åt. Besök gärna det nya museet Canada Aviation Museum där du kan lära dig mer om flygets historia och dess enorma betydelse för Kanada, framförallt i samband med öppnandet av landets otillgängliga norra delar. Du kan också ta en sväng förbi National Gallery of Canada vars samlingar inkluderar verk av landets ursprungsbefolkning, samt kanadensiska, internationella och asiatiska konstnärer. Även teckningar, fotografier och nutida konst finns representerat på museet. På War Museum finns det utställningar om olika inbördeskrig i Kanada, samt om landets medverkan i internationella krig. Utöver det kan du få en inblick i Kanadas stora bidrag till fredsbevarande FN-insatser överallt i världen. FNs fredsbevarande insatser uppstod faktiskt från början efter en idé av den kanadensiska premiärministern Lester B. Pearson. 

 

Distans: ca 200 km

Dag 4: Ottawa – Kingston

Du lämnar idag Ottawa och reser vidare mot den historiska staden Kingston, belägen där Lawrence floden rinner ut i Ontariosjön. I den lilla staden där invånarna primärt talar engelska kan du se Fort Henry som byggdes på 1800-talet. Fortet byggdes för att skydda Kingston och The Royal Navy under krigen mot USA. Du kan avsluta dagen med att strosa längs strandpromenaden Kingston Waterfront, där du även kan åka på en mysig segeltur eller njuta av en god middag på en av de många restaurangerna. 

 

Distans: ca 200 km

Dag 5: Kingston – Niagara-on-the-Lake

Från Kingston går bilresan vidare mot Niagara-on-the-Lake. Denna lilla charmerande stad vid Ontariosjön grundades av engelska rojalister efter det Amerikanska frihetskriget. Idag är det en av de mest välbevarade 1900-tals städerna i Nordamerika. Läget vid sjön, trädalléerna och de gamla trähusen gör Niagara-on-the-Lake oemotståndlig och det är mysigt att bara strosa runt på stadens gator.

 

Distans: ca 400 km

Dag 6: Vingårdsbesök omkring Niagara-on-the-Lake

På denna heldagstur får du uppleva några av områdets fantastiska vinområden när du beger dig upp längs historiska Niagara Parkway, genom det ena vackra landskapet efter det andra. Lunchen avnjuts på charmerande Queens Landing där du med ett gott glas rött eller vitt vin kan njuta av utsikten över hamnen. Turen avslutas i Niagara-on-the-Lake där det finns tid att utforska området på egen hand. 

Under vistelsen i Niagara-on-the-Lake kan det varmt rekommenderas att man smakar på områdets speciella ice wine. Ice wine är ett sött dessertvin gjort på druvor som har plockats och pressats frusna. Detta bevarar den naturliga fruktsötman och syran som är så karakteristiskt för denna sortens vin. En rad olika druvor kan användas men de mest populära är Riesling, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Även Shiraz och Merlot används till det unika vinet. Det viktigaste är att det är rätt temperatur när druvorna ska plockas. Minst 8 minusgrader ska det vara.

Dag 7: Niagara-on-the-lake – Toronto

Resan går idag vidare mot mångkulturella Toronto. Efter ankomst har du resten av dagen till att njuta av den spännande storstaden på egen hand. Det finns massor att ägna sig åt, så som shopping som är i klass med de mest berömda storstäderna. Här finns dessutom flera fina museer, där framförallt The Royal Ontario Museum är värt ett besök. 

Det finns mer än 100 olika etniska grupper i Toronto och det talas otaliga språk. Staden har därför flera spännande stadsdelar som har präglats på olika sätt av de många olika kulturerna. Du kan t.ex. besöka Greektown, Little Italy, China Town eller hippieinspirerade Kensington Market. Denna mångfald visar sig också på stadens menyer som erbjuder fantastisk fusion mat. Testa t.ex. Rasta Pasta som serverar en blandning av det jamaicanska och italienska köket. I Toronto är en måltid inte bara en måltid och en öl är inte bara något man dricker till en fotbollsmatch. Här lägger de hela sin själ i maten, vilket också märks på smaken. Besök även St. Lawrence Market som är en fantastisk matmarknad fylld med de bästa ostarna, lokal frukt och grönsaker samt färskt kött och nyfångad fisk. En perfekt plats att hitta matsäcken till sin picknik på Toronto Islands. 

 

Distans: ca 130 km

Dag 8: Marknadstur i Toronto

På denna dagstur kommer du först till det spännande området Old Town, där du får en god inblick i områdets lokala historia. Efter det går turen vidare till St. Lawrence Market, som har legat på den här platsen sedan innan Toronto grundandes. Handeln i området går över 200 år tillbaka i tiden, till då de lokala bosättarna bytte varor längs kusten av Lake Ontario ungefär på den plats där marknaden är idag. År 2012 utsågs marknaden till världens bästa av National Geographic, och du kommer snabbt förstå varför. Portugisiska snacks, autentiska judiska bagels, indiska sötsaker, lokal Ontario ost, ukrainska piroger och stadens kända 'peameal bacon sandwiches' är bara några av de läckerheter som du kan uppleva på din resa genom marknaden. Längs vägen kommer guiden berätta fascinerande historier och roliga annekdoter. Däribland historien om en världsberömd, mäktig kvinna som skapade en lysande affär genom att sälja morötter  i marknaden källare.

Dag 9: Toronto – Kelowna

Det har blivit dags att säga farväl till Toronto. Du lämnar in hyrbilen och sätter kurs mot flygplatsen där du flyger vidare mot Kelowna. På flygplatsen väntar en ny hyrbil och inom kort kan du checka in på ditt hotell. Därefter har du resten av dagen till att få ett första intryck av området. 

Dag 10: Kelowna

Dagen bjuder på en dagstur till flera av Kelownas vackraste vingårdar. Däribland Mission Hill Family Estate Winery och Quail's Gate Estate Winery. Under dagen får du möjlighet att provsmaka de goda vinerna innan du reser tillbaka till  Kelowna. 

Dag 11:Kelowna – Osoyoos

Resan går vidare söderut mot staden Osoyoos som ligger precis vid gränsen mot USA. Här hittar du sand, kaktusar och landskap som inte liknar något av det som de flesta förknippar Kanada med. Detta vackra naturområde är Kanadas enda öken. Längs vägen kan du göra ett stopp i staden Penticton, som är vackert inkilad på en landremsa mellan Skaha - och Okanagansjöarna. Området kallas British Columbias fruktkorg tack vare dess många fruktträdgårdar och vingårdar. Penticton är servicecenter för den södra delen av Okanagan Valley där det produceras en hel del vin, däribland mycket bra vitt vin.

 

Distans: ca 120 km

Dag 12: Osoyoos – Harrison Hot Springs

Från Osoyoos går resan vidare mot staden Harrison Hot Springs som ligger vid den 60 kilometer långa Harrison Lake. Med sina blott 1.600 invånare är det alltså inte någon storstad vi talar om. I mer än hundra år har Harrison Hot Springs varit ett populärt utflyktmål bland Vancouvers invånare. Området bjuder på mjuka sandstränder, utsikt över klippiga berg och sist men inte minst varma källor att bada i. Det finns roliga aktiviteter för alla åldersgrupper i Harrison Hot Springs. Utöver att få sand mellan tårna på stranden kan man hyra cyklar eller bege sig ut på vattnet i kanot, kajak, segelbåt eller speed boat. Tid till avslappning hittar du också på golfbanan eller genom att unna dig själv en spabehandling. 

 

Distans: ca 300 km

Dag 13: Harrison Hot Springs – Vancouver

Resan fortsätter idag mot den fantastiska storstaden Vancouver. Belägen i det platta floddeltat Fraser River med snöklädda bergstoppar i norr och havet i väst, är Vancouver en värdig kandidat till titeln som världens vackraste storstad. Efter att du har checkat in på hotellet har du resten av kvällen åt att skaffa dig dina första intryck av staden på egen hand. Du kan exempelvis sträcka på benen i Stanley Park där totempålarna står mellan träden, eller längs promenaden vid Canada Place där Vancouvers invånare går, springer, cyklar eller rullar fram på inlines. 

 

Distans: ca 140 km

Dag 14: Granville Island Market Tour

Dagen bjuder på en dagstur till populära Granville Island Market där det alltid är fullt av liv. Här får du uppleva områdets spännande historia och kultur, samtidigt som du strosar runt mellan de små butikerna. Här finns allt från lokal ost till söta donuts i världsklass. Utöver att Granville Island Market bjuder på många fyllda butiksgator är det samtidigt ett av stadens mest kulturella områden med en rad museer, teatrar och olika slags hantverk. 

Dag 15: Avresa från Vancouver

Efter att ha lämnat hyrbilen på Vancouvers flygplats går resan tillbaka hem till Sverige igen.  

Dag 16: Ankomst till Sverige

Du ankommer till Sverige med en mängd smakrika minnen med dig hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 31.300 kr  fr. 24.200 kr
 Högsäsong  fr. 34.100 kr  fr. 26.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygresa Toronto - Kelowna o/w
 • Flygskatter
 • 13 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Montreal
 • 1 natt i Ottawa
 • 1 natt i Kingston
 • 2 nätter i Niagara-on-the-Lake
 • 2 nätter i Toronto
 • 'Marknadstur i Toronto' dagstur
 • 2 nätter i Kelowna
 • Dagstur till vinområdena i Kelowna inkl. vinprovning
 • 1 natt i Osoyoos
 • 1 natt i Harrison Hot Springs
 • 2 nätter i Vancouver
 • Dagstur till Granville Island Market
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Obligatorisk envägshyra och skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se